Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Stor interesse for rideturisme i DK

Hestefolk melder klar til at trække flere turister til Danmark. Ved en stort anlagt konference om hesteturisme fredag den 22. september diskuterede godt hundrede hestefolk, kommunale politikere, embedsmænd og forskere, hvilke muligheder der er for at øge turisme indenfor hestesektoren i Danmark

 

Hesteturisme giver penge i kassen

Potentialet for at lave det til en god forretning er til stede, sagde en af oplægsholderne, Liv Malmskær: "For hver otte til ti heste dannes der en arbejdsplads. Det viser undersøgelser af hestesektorens økonomiske betydning allerede," siger Liv Malmskær, antropolog med hesteturisme som speciale.

 

Der bliver allerede på nuværende tidspunkt herhjemme arrangeret hestevognskørsel med turister, der bliver udlejet "hestehoteller", arrangerede guidede rideture og arbejdet på at oprette rideruter, så man kan komme rundt i fantastiske landskaber og fra det ene rideområde til det andet.

 

De får blandt andet inspiration fra Frankrig, hvor der netop er indviet ca. 4.000 kilometer rideruter under navnet d´Artagnanruten og fra Canada, hvor der netop er åbnet en tværgående riderute på 24.000 km. Strobritannien arbejder også på at forbinde lange strækninger af ridestier og opnå sikre passager for ridende på tværs af landet.

 

Muligheder med samarbejde

"Der er store muligheder i at udvikle hesteturismen i Danmark. Men Danmark har også konkurrenter for i mange lande i Europa - og i Verden - findes der fremragende rideferier. Danmark er leveringsdygtig i unik kulturarv på hesteområdet, vi har enestående naturområder, og hesteturisme er også meget andet andet end ridning - så det er bare om at komme i gang," siger Annelise Bach Nielsen fra Foreningen FerieRytter, som stod bag konferencen. FerieRytter har i nogle år solgt feriepakker på Lolland-Falster til hestefolk med egen hest/pony.

 

Der er også tiltag til at gårdejere, stutterier og stalde med ekstra boliger og plads i folden eller i standen, tilbyder B&B til folk der har deres hest med på rundtur. Det næste bliver formentlig at de også slutter sig sammen, så hesteturister kan ride og køre fra sted til sted med deres egne heste i traileren og opleve de skønne danske steder fra egen hesteryg.

 

Hvis det skal lykkes at skabe mere turisme omkring hestene i Danmark, så skal hestefolk se hinanden som samarbejdspartnere og kolleger i samme branche: "Vi har en tendens til at være meget glade for vores egne heste og den brug, vi gør af dem, og rynke på næsen af de andres måder at gøre tingene på. Det er der ikke plads til, når opgaven skal løftes i flok," supplerer Merethe Kepp også fra FerieRytter.

 

Konferencen var støttet af Hestegruppen Gribskov, Gribskov Kommune, Frederiksborgcentret, Guldborgsund Kommune og Troels Jørgensen ApS. DI Dansk Islandshesteforening og DRF Dansk Ride Forbund har også bakket op om konferencen.

 

Kilde: Pressemeddelelse mfl.

 

Billede

 

Der er nu kommet stor interesse for rideturisme i Danmark, da heste skaber arbejdspladser og også de danske kommuner viser interesse for området med bl.a. Gribskov kommune som forgangskommune på området (Foto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 27-09-2017 kl. 01:34 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-11-17 Politikere på charmeoffensiv overfor hestefolk
14-12-16 Military - En sport i frit fald
07-09-16 Dyr og Penge - SCHHH!
18-05-16 Gribskov i udvikling: Heste skal trække Gribskov ind i fremtiden
16-08-13 John Byrialsen i økonomisk krise
28-08-10 Nu bliver det billigere at holde af heste
18-05-10 Hestehandler i superligaen
01-02-10 Hestefolk styrer - også når det gælder økonomi


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider