Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Olympisk Scholarship til Cathrine Dufour

DIF uddeler halvanden million kroner i olympiske scholarships. I kampen for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020 får 10 danske atleter hver et olympisk scholarship på cirka 146.000 kroner. En af dem er dressurrytter Cathrine Dufour, der vandt sølv med landsholdet og tog to individuelle bronzemedaljer ved EM i august

 

Cathrine Dufour får DIF Scolarship

Der er rigtig gode nyheder til 10 potentielle OL-atleter. De har netop fået tildelt olympiske scholarships på hver cirka 146.000 kroner til at optimere kvalifikationsforberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020. En af modtagerne er Cathrine Dufour.

 

"Det er en unik mulighed for mig at få dette scholarship. Jeg får forbedret mine muligheder for at få det til at løbe rundt økonomisk mht. at køre en ny hest i stilling frem mod OL, så jeg har en i baghånden, hvis (gud forbyde det) der skulle ske noget med Cassidy. Vi kan også optimere på stævner med Cassidy ved at vælge de lidt dyrere med også bedre stævner, så vi slider mindst muligt på ham. Jeg er stolt og beæret over, at IOC og DIF har valgt at tildele mig dette scholarship, og jeg vil gerne sige dem en stort tak," siger Cathrine Dufour.

 

Olympic Solidarity

Den internationale olympiske komité, IOC, står bag programmet Olympic Solidarity, som blandt andet støtter udvalgte atleter frem mod OL. I forbindelse med de olympiske lege i Tokyo 2020 har Danmarks Idrætsforbund (DIF), der er nationalolympisk komité i Danmark, fået godkendt IOC-ansøgninger om scholarships til 10 atleter. De kan nu se frem til hver at modtage et rejsestipendiat på USD 5.000, som er øremærket til rejser til OL-kvalificerende konkurrencer, samt et scholarship på USD 500 om måneden, så længe de har mulighed for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020 - dog maksimalt i 36 måneder. Hver af de 10 atleter kan samlet set opnå støtte på USD 23.000, hvilket svarer til cirka 146.000 kroner.

 

"Med få undtagelser, så lever rigtig mange danske eliteatleter på en sten med få økonomiske ressourcer. En check på samlet set omkring 146.000 kroner gør derfor en kæmpe forskel og vil være med til at optimere forberedelserne frem mod OL i Tokyo 2020 for alle 10 atleter. I DIF er vi derfor rigtig glade for, at vi via IOC har fået mulighed for at hjælpe 10 danske atleter tættere på deres mål om OL-kvalifikation," siger Morten Rodtwitt, der er OL-chef i DIF.

 

10 potentielle OL-atleter får støtte

De ti potentielle OL-atleter er udpeget af DIF i samarbejde med Team Danmark på baggrund af opnåede resulter samt fremtidige potentialer i forhold til OL i Tokyo 2020:

  • Anna Emilie Møller, løb
  • Janick Klausen, højdespring
  • Maja Buskbjerg Jager, bueskydning
  • Amalie Dideriksen, banecykling
  • Stine Nielsen, skydning
  • Cathrine Dufour, dressur
  • Fie Udby, roning
  • Lin Ea Cenholt Christensen, sejlads
  • Viktor Bromer, svømning
  • Andreas Schilling Andersen, triatlon

"Vi har sammen med Team Danmark valgt ti atleter, som ikke blot har potentiale til at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, men som også har mulighed for at blande sig i den sjove ende af tabellen med optimale forberedelser. Vi har derfor tildelt de olympiske scholarships til nogle af de atleter, hvor pengene kommer til at gøre en forskel og i første omgang kan være forskellen på OL-kvalifikation vs. 'ikke-OL-kvalifikation' og sidenhen forskellen på en midterplacering og en topplacering," siger Morten Rodtwitt.

 

Team Danmarks direktør glæder sig også over den økonomiske håndsrækning til de udvalgte atleter frem mod OL i 2020.

 

"Det er ti atleter, som vi har et tæt samarbejde med, og som har store potentialer i de kommende år. Økonomiske ressourcer er et afgørende konkurrenceparameter i eliteidræt, og de ti atleter er fra idrætsgrene, hvor det kan være svært at få de økonomiske ender til at mødes. Derfor håber jeg, at de olympiske scholarships kan gøre en forskel for atleterne, så vi alle sammen kan juble med dem, når de leverer præstationer i verdensklasse," siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

 

Hvis en atlet ikke kvalificerer sig til OL i Tokyo 2020 eller bliver skadet og ikke kan deltage ved OL, så bortfalder deres scholarship.

 

Kilde: DIF / DRF

 

Billede

 

Cathrine Dufour, her på Atterupgaards Cassidy, der vandt sølv med landsholdet og tog to individuelle bronzemedaljer ved EM i august, får nu bestræbelserne for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, en økonomisk håndsrækning i form af et olympisk scholarship på cirka 146.000 kroner (Arkivfoto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 12-10-2017 kl. 10:52 og sidst rettet den 13-10-2017 kl. 12:19 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
22-02-20 Total genoprejsning til Dufour og Cassidy!
01-12-19 Sensationel kur-sejr til Dufour og Cassidy
08-03-19 Dufour publikum magnet
21-02-19 Dufour glæder sig til UCH
22-01-19 Dufour-film nomineret til filmpris
01-11-18 OL-støttekroner til Cathrine Dufour
29-09-18 Sejr til Dufour og Bohemian i Flyinge
11-07-18 Økonomisk OL-rygstød til Dufour
24-06-18 Fra ponytrav til ren ekstravagance!
23-06-18 Flot Clinic med Dufour og Natalie


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider