Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Subaru Cup finale i regn og blæst

Store hestedag bød på finaler i årets Subaru Cup. Subaru Cup er et svensk inspireret tiltag hvor heste og ryttere introduceres til terrænspring og military på en overskuelig måde. Først afvikles en træning hvor alle forhindringerne springes og der gives undervisning i korrekt ridning af den givne forhindring. Siden afvikles cupen hvor stilen bedømmes.

 

Over sommeren har der over hele landet været afholdt kvalifikationer. Ponyerne går 60 cm og hestene går 80 cm terrænspring. For at kvalificere sig til finalen skulle man have redet mindst to kvalifikationer. Gennemsnittet af de to bedste resultater skulle så være blandt de 20 bedste på landsplan.

 

Finalen blev afholdt på Store Hestedag i Roskilde og ryttere fra hele landet havde begivet sig til Sjælland for at være med i finalen. Ishøj Rideklub stod for afholdelsen. De har de sidste tre uger op til finalerne nærmest arbejdet i døgndrift for at nå at have springene klar og forsvarligt sat fast.

Som dommer i finalerne valgte man at hente den svenske opfinder af cupen, Ted Velander, til Danmark. Ted har i mange år været en del af svensk militarysport og har grundlagt idéen om en cup for nye ryttere i sporten. I Sverige hedder den Sugar cup og afvikles primært for ponyer. Også her er der dog i år kommet en afdeling for heste, Salty cup.

 

Lørdag var det ponyerne der skulle dyste. Regnen væltede ned, men de seje ponyryttere lod sig ikke skræmme. Der bliv vist virkelig meget flot ridning. Ted gik meget op i at rytterne havde en god balance i deres lette sæde. Det havde Line Lykke Jørgensen, med sin pony Tyssul Oshan opnåede hun 8,5 i stilkarakter og vandt finalen.

Nummer to blev Andrea Ahmt Hansen på Søndermarkens Bojana med 8,2 stilpoint. På en delt 3. plads blev det Fillipa My med Rambo og Sofie Stuhr Andersen på Kentucky Højgaard - de opnåede begge 8,1 point.

 

Søndag var regnen stilnet af men blæsten taget til. Det gav lidt spooky heste og et par utilsigtede afsidninger. Ingen kom noget til og finalerne kunne fortsætte efterfølgende. Også for hestene blev der vist virkelig flot ridning. Laura Jonasson på Casino XX var bedst på dagen med 8,3 i stilkarakter. På en 2. plads og med en stilkarakter på 8,0 point kom Sanne Klarborg og DSP vallakken Haahr`s Kalahari, mens 3. pladsen gik til Bodil Finnerup og Just Daylight. De opnåede en samlet karakter på 7,4 point.


Tilføjet d. 07-09-2015 kl. 15:17 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
30-06-20 Flere mesterskaber i military er nu genplaceret
15-10-19 Inspirations- og træningssamling i military
10-09-19 Bevæget afskedsceremoni for Mark Todd
16-09-19 OL-rytter suspenderet efter vold mod pony
09-09-19 Ung militarystjerne omkommet i rideulykke
30-07-19 En legende takker af
08-07-19 Ponyekvipager udtaget til EM i military
17-06-19 Militaryryttere udtaget til ETM
13-06-19 Militaryryttere er endeligt udtaget til NM
12-06-19 Militaryhold udtaget til EM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider