Andreas var fantastisk ridende til EM i Aachen!

Her til eftermiddag blev EM i Aachen afsluttet. Spændningen ville ingen ende tage, for det så hurtigt ud som om, at der var en reel chance for en individuel medalje til Danmark!

Inden dagens to finalerunder, lå Andreas Schou på en foreløbig 14. plads. Han var rykket lidt op, efter at Cian O'Conner havde valgt ikke at ride dagens finale samt at Cassio Rivettis hest ikke gik igennem dyrlægekontrollen i går.

På stribe lavede verdens bedste ryttere fejl i den første hovedrunde. Intet mindre end 9 af rytterne foran Andreas fik mindst en bom, og fik dermed sendt dem længere ned i klassementet. Og lige pludselig, på vej ind i anden runde, så lå Andreas på en skarp foreløbig 5. plads, da han havde redet første runde fejlfri!

Og det var så tæt på, at Andreas kunne have stået på podiet. Så tæt på! Desværre faldt udspringet i trekombinationen i anden runde, og den bom sendte Andreas ned på 9. pladsen. Desværre - men det skal ikke glemmes, at denne præstation samtidig er historisk. Aldrig nogensinde før, har en dansker klaret sig så godt til et EM, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at Andreas red helt fantastisk hele vejen igennem mesterskabet.

Så det var tæt på, at Andreas havde fået endnu en 3. plads - dem har han allerede fået 3 stykker af igennem den sidste lille uges tid, da han også i går endte på en 3. plads i youngsterklassen med Chalisco, hvor Søren Pedersen i øvrigt blev nr. 4 med Carlson.

EM guldmedaljetageren år 2015 blev ingen ringere end den regerende verdensmester Jeroen Dubbeldam fra Holland med hans VM hest SFN Zenith. Jeroen vandt også OL guld tilbage i 2000, så man må sige det er en mand der ved hvordan man holder sig på toppen.
Gregory Wathelet fra Belgien red sig ind på sølvmedaljen med Conrad de Hus.
Franske Simon Delestre med Ryan des Hayettes fik lige listet sig ind på bronzemedaljen, da Sergio Alvarez Moya med Carlo endte med at få en bom i begge runder, hvilket samlet kostede ham guldmedaljen.

Se hele resultatlisten HER.

Et helt igennem fantastisk stævne er blevet afholdt i Aachen, og med historiske resultater for Danmark - før første gang var vi med i holdfinalen og aldrig nogensinde har vi haft en bedre individuel rytter placeret! Der skal også lyde et tak til familien Hallundbæk, som har stillet denne lille hest Lenardo der Kleine til rådighed for Andreas, og som så har givet den danske springsport sådan en succes her til EM!