Junior NM finale med fald og styrt!

Her til eftermiddag startede det sidste nordiske mesterskab for i år i Bernstorffparken i Gentofte. Denne gang gjaldt det juniorrytterne, som skulle springe en svær bane på 135 cm.

Der var drama i denne sidste finale - en dansk rytter faldt af, en finsk rytter faldt af og en svensk rytter styrtede.

Den første danske rytter vi havde på banen var Simone Hansen Scherff på Watokia G. Hun havde 8 fejl med sig ind til første runde. Desværre trillede der to bomme ud af holderne for Simone, og hun sluttede efter første runde med sammenlagt 16 fejl.
Lige efter kom en anden dansker, denne gang Thomas Kolborg Johansen med Tailormade La Golda Z. Han kom også ind i første runde med 8 fejl. Rundt på banen faldt der en enkel bom, og de sluttede efter første runde med i alt 12 fejl.
Der gik lidt tid før vi fik endnu en dansker på banen. Det blev Simone Lykke Hansen med Errando, som tog 4 fejl med sig ind til den første runde. Hun red også en pæn og velovervejet tur, men der faldt også for Simone en enkel bom.
Jonatahan Hvalsøe aul med Libak's Lamentos var den første runder der kom ind i første runde med samlet 0 fejl. Dette holdt han desværre ikke, og der faldt også for hans vedkommende en bom.
Den næste rytter var Sofie Yderstræde Bucka med El Ninjo van de Kwade Heyde. Hun sørgede for lidt drama, da hun red hele runden fejlfrit, indtil hun ikke var helt enig med El Ninjo om afstanden til den sidste. Det kostede en bom, og ikke nok med det, så kom Sofie så meget ud af balance så hun røg af - men heldigvis nåede hun at blive hængende tilstrækkelig længe til, at hun lige nåede over målstregen! Det betød, at hun kom igennem første runde med 4 fejl, og derefter muligvis stadig kunne ligge til en medalje!

Derefter var der en dansk rytter tilbage i første runde. Det var Jessica Toelstang med Bjerglunds Campari. Inden Jessica var det kun lykkedes en anden rytter, som var kommet ind med 0 fejl og rent faktisk også ride første runde med 0 fejl. Det samme lykkedes for Jessica Toelstang til tilskuernes store jubel, og der var nu to ekvipager med 0 fejl på vej ind i anden runde!

Svenske Sofie Ekestubbe med Bilexa stod i første runde desværre for et enkelt stort. De kom helt forkert for en lodret, og det kostede desværre et styrt. Men både hest og rytter gik heldigvis fra banen igen.

I anden runde var første danske rytter Simone Hansen Scherff. Hun kom igennem anden runde med 4 fejl, og sluttede sit mesterskab med i alt 20 fejl over alle runder.
Den næste danske rytter var Thomas Koldborg Johansen, og han fik redet en flot fejlfri runde til den store jubel på tilskuerrækkerne!
Næste danske rytter var Simone Lykke Hansen. Rytmen var der ikke helt som den har været i de andre runder, og der faldt desværre 3 bomme undervejs, og hun sluttede efter alle runder med i alt 20 fejl.

Så kom der ellers spændning om medaljerne. Der var 6 ryttere som havde samlet 4 fejl efter første runde og 2 ryttere med samlet 0 fejl efter første runde. Samtlige 8 ryttere red fejlfrit også her i anden runde, hvilket betød at der skulle 6 til en omspringning om bronzemedaljen - heriblandt Sofie Yderstræde Bucka, og Jonathan Halvsøe Saul. Jessica Toelstang skulle ud i en omspringning om guld- og sølvmedaljen samme med Miisa Pulkkanen på Beckham 13.

Det lykkedes kun 2 af de i alt 6 ryttere at ride fejlfrit i omspringningen. Den ene var danske Sofie Yderstræde Bucka. Hun var den første rytter på banen, og hun valgte at ride en sikker tur og sluttede i tiden 40.52. Det endte også med at blive belønnet med en 4. plads i årets nordiske mesterskab, på trods af at fald lige over målstregen i første runde! Den anden der fik red fejlfrit, var svenske Antonia Petterson Häggström med Boyzon St Tropez. Hun red i den hurtige tid 37.78 sek. Der var en enkel rytter som det lykkedes at ride endnu hurtigere - det var norske Kine Salomon Knutsvik, som red en hurtig og sikker tur - men heldet var ikke med hende på spring nr. 5, og der faldt en bom.
Der kom endnu en afsidning i denne klasse - den stod finske Roosa Rajamäki på Wish of Palatina for. Hun red hurtigt - og lidt for hurigt synes Wish of Palatina - ind i dobbeltspringet, og det var Wish of Palatina ikke med på, så hun stoppede. Der kunne Roosa ikke blive siddende.

Så blev det tid til omspringningen om guld og sølv!
Det var finske Miisa Pulkkanen som skulle lægge ud. Hun fik 16 fejl da hun kom over mållinjen, og så var der vist ikke nogen tvivl om at guldet det var dansk!
Og selvfølgelig blev det dansk! Jessica Toelstang red en flot fejlfri tur med fuldt overblik, og hun kunne ride over målstregen som den eneste der havde redet fejlfrit hele vejen igennem stævnet!

Det blev altså danske Jessica Toelstang som vandt nordisk mesterskab for junior. Sølvmedaljen gik til Miisa Pulkkanen og bronzemedaljen gik til Antonia Petterson Häggström.

Hvilket fantastisk mesterskab det har været her til Bernstorffparken! Danmark har vundet intet mindre end 12 ud af 13 samtlige guldmedaljer - og den guldmedalje vi "tabte", tabte vi med kun 32/100 dele af et sekund. Det var holdet for U25, men heldigvis kom Emil Hallundbæk og vandt det individuelt i stedet!
Man kan vist ikke sige andet end, at det har været et intet mindre end fantastisk stævne her i Bernstorffparken i Gentofte!

Jessica Toelstang, Miisa Pulkkanen og Antonia Pettersson Häggström til præmieoverrækkelsen.

Tilføjet d. 28-06-2015 kl. 16:25 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af CK 1