Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Danmark tog alle 4 guldmedaljer i dag!   Reportage

Dagens sidste klasse gik her til eftermiddag i Nordisk Mesterskab i Bernstorffparken i Gentofte. Det var U25, som går i 140 cm. Banen var den samme som youngriders red.

Der var i alt 9 ryttere som var kommet ind til første runde med 0 fejl, og en enkel kom ind med en tidsfejl, og ligesom i de foregående klasser var der 6 danske ekvipager til start.

Den første danske rytter var Peter Lykke Svendsen med Nyildegaards La Chris, som bragte 4 fejl med sig ind til dagens første runde. Han havde en rigtig flot tur frem til spring nr. 5, hvor ekvipagen ikke var enige om afstanden, hvilket resulterede i et stop. Efterfølgende red Peter fuldstændigt fejlfrit, og han sluttede med det stop samt 3 tidsfejl, i alt 7 fejl. Sammenlagt med resultatet i torsdags blev det 11 fejl.

Den næste danske rytter var Gitte Dahl Herslev Mars Cornado. Hun medtog 1 fejl fra i torsdags, og i dag red hun en blændende god tur! Det eneste sted hvor Gitte og Cornado ikke var helt enige var turen ned til vandgraven, men det lykkedes dem at komme fejlfrit hen over og de kunne efterfølgende ride fejlfrit i mål.

Efter første runde lå Gitte på en delt 4. plads sammen med svenske Axel Wenehult. Han kom fejlfrit ind i første runde, men han kom for langsomt rundt og sluttede med 1 fejl.

Det lykkedes norske Caroline Thorvaldsen med Impala VT at ride fejlfrit og derfor kunne komme ind i anden runde med i alt 0 fejl.

Derefter var det danske Isabel Jasmin Kristoffersens tur på Beckham Røntved. Inden hun gik i gang, viste hun Beckham nogle kasser mellem dobbeltspringet og vandgraven, da han kiggede noget på dem. Derefter satte hun i gang og red en helt fantastisk tur, indtil hun nåede til det dobbeltspring. Der var Beckham ikke enig i at de skulle ud over udspringet, det ved siden var lidt for farligt. Det resulterede desværre i en bom på vej ind i dobbeltspringet og et stop på udspringet. Efterfølgende red de resten af turen fejlfri, og der er vist ingen tvivl om at den tur havde været helt fejlfri hvis det ikke havde været for Beckham der kiggede lidt for meget på pynten. De sluttede anden runde med 11 fejl.

Næste danske rytter var Emil Hallundbæk med Catoki, og som altid, fristes man til at sige, red han en forbilledlig tur og var fejlfri.

Den sidste rytter som skulle vise sig at kunne ride fejlfrit ind i anden runde var endnu en dansker, denne gang Martin Dinesen Neergaard med Bayamo. En meget flot og velovervejet tur viste Martin frem, og sammen med Emil og Caroline kunne de tre gå ind i anden runde med 0 fejl som de eneste.

Anden runde skulle vise sig at blive lidt af et drama. Ud af de 3 ryttere som stadig var fejlfrie ind i anden runde, kom kun en enkel af dem ud af anden runde fejlfrit. Det var danske og kun 17 årige Emil Hallundbæk, som var den eneste der lykkedes at ride fejlfrit i samtlige runder. Dermed var det endnu en dansker, der løb med guldmedaljen! Og som om det ikke var nok, så gik sølvmedaljen også til en dansk rytter, denne gang Gitte Dahl med Herslev Marks Cornado. Desværre havde hun haft en enkel tidsfejl samlet over alle runder, hvilket betød at hun ikke skulle ud i en omspringning om guldet med Emil - men til gengæld var sølvet stensikkert Gittes!

Bronzemedaljen skulle der til gengæld nu en omspringning til om. Der var i alt 3 rytter, som i alt havde samlet sig 4 fejl over alle runderne. Det var svenske Arvid Tenfält med Ultima, svenske Malin Carlbäck med Abrina samt danske Martin Dinesen Neergaard med Bayamo. Arvid lagde hårdt fra start med en super hurtig omspringning i tiden 35,50 - han red i det højeste tempo og mest snævre vendinger han kunne. Der blev derved lagt maksimalt pres på de resterende to ryttere.
Malin Carlbäck var det lige ved og næsten med. Så tæt på, men alligevel så langt fra. Hun red i et om muligt endnu højere tempo end Arvid, og derved kæmpede hun sig langsomt ind på Arvid. Men rundt i vendingen til den sidste gled hendes hest, og pludselig var det et mirakel, at den kunne nå at stampe om og få et ekstra galopspring ind og stadig komme fejlfrit over! Men desværre kostede det Malin den sølvmedalje, for danske Martin valgte ikke at ride omspringningen, da han vidste han var uden for medalje, da Bayamo ikke fik sat ordentligt af og dermed rev det andet spring i omspringningen.

Det betød, at der var endnu en guldmedalje til Danmark, denne gang ført an af Emil Hallundbæk, sølv også til Danmark ført an af Gitte Dahl samt bronzemedaljen som gik til svenske Arvid Tenfält.

De resterende danskere i klassen red alle nogle rigtig gode ture. Peter Lykke Svendsen med Nykildegaards La Chris fik 5 fejl efter en rigtig flot tur, og Isabel Jasmin Kristoffersen red en overbevisende fejlfri tur med Beckham Røntved, dog med en enkel tidsfejl.

Billede

Danske Emil Hallundbæk, Gitte Dahl samt Arvid Tenfält til præmieoverrækkelsen.


Tilføjet d. 27-06-2015 kl. 18:18 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af CK 1





Seneste relaterede nyheder
05-09-20 U25 DM-guld til debutant
05-02-20 U25-dressurholdet for 2020 er sat
23-07-19 De unge klar til kamp for Danmark ved EM
30-06-19 U25-ryttere udtaget til EM i dressur
17-06-19 U25 udtagelse til EM og Falsterbo
15-05-19 Mette Müller ny holdleder for U25
29-10-18 Victoria og Solkongen verdens bedste U25 ekvipage
17-08-18 Victoria og Ludwig opnår 6. plads i EM-kür
17-08-18 Bronze til Victoria og Ludwig ved EM
14-08-18 U25-landsholdet klar til EM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider