Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Litvinenkos ’far’ – årets avler i TAF

Årets avler i Trakehner-Avlsforbundet Danmark er Søren Rasmussen, som bl.a. er producent af Anne Troensegaards superhest Litvinenko Sjæltofte og den lovende hoppe Lumumba Sjæltofte.

 

Arets avler 2014

Bestyrelsen i Trakehner-Avlsforbundet har i år valgt at udnævne Søren Rasmussen til Årets Avler 2014. Udnævnelsen skyldes Sørens store avlssucceser i det forgangne år i form af Litvinenko Sjælstoftes resultater med Anne Troensegaard i sadlen, foruden de flotte resultater Lumumba Sjælstofte, har opnået til henholdsvis kåring og rideprøve i 2014. Begge heste er efter samme mor, Pidroneur hoppen Louissianna.

 

Flotte resultater på kort tid

Sørens flotte avlsresultater skal ses på baggrund af, at han blot har været i trakehneravlen siden 2005. Her dannede han dog par med Annette Olesen, der er datter af en anden fremtrædende trakehneravler Kaj Olesen, så han har formentlig fået en del stald-tips undervejs. Han begyndte med kvalitetsmateriale af første kaliber, med at avle på Pidroneur- hoppen Louissianna, som også er ud af Kaj Olesens avl. Dette skulle vise sig at være en god satsning.

 

Blændende afkom

Louissiannas afkom blev generelt godt bedømt, men i 2009 kom et rødt hingsteføl til verden, der satte ny standard for det lille stutteri. Hingsteføllet var efter ingen ringere end viceverdensmesteren i dressur, hingsten Imperio, og føllet blev den foreløbige stjerne over dem alle. Litvinenko Sjæltofte blev navnet på stutteriets nye afkom. Suceen blev forsøgt gentaget og i 2011 fik Louissianna endnu et føl efter Imperio: Lumumba Sjæltofte. Louissianna og Imperio skulle efterfølgende vise sig at være en perfekt match.

 

Litvinenko Sjæltofte

Litvinenko viste allerede som føl særdeles gode takter. Han fik ved følbedømmelsen hele 59 point. Som 4-års vandt han med Louise Teisner i sadlen, TAF's 4-års championat og parret blev udnævnt til årets mest lovende ekvipage. Succesen blev kun større da Litvinenko i 2014, med sin nuværende rytter og ejer Anne Troensegaard, vandt både TAF's 5-år championat, DRF's 5-års championat foruden at blive nummer 14. ved verdensmesterskaberne for ungheste i Tyskland. Flotte resultater, som netop har indkasseret parret Schwadroneurs Vandrepokal for bedste trakehnerekvipage i 2014 (se her).

 

Lumumba Sjæltofte

Lumumba opnåede til følbedømmelsen flotte 57 point og blev udtaget til eliteskuet i 2013. På Roskilde Dyrskue blev hun tildelt 24 point og blev 2. bedste af alle 2-års hopper, og herefter ligeledes 2. bedste 2-års hoppe på trakehnernes efterfølgende eliteskue. I 2014 blev Lumumba kåret med 57,5 point og igen udtaget til eliteskuet, hvor hun igen blev nummer 2. Denne gang i kampen om titlen som "Årets Hoppe", og hun høstede ligeledes sejren i endags-prøven med karakteren 8,39.

 

Litvinenko har sat den nye overligger for forventningsniveauet hos sin avler og søster Lumumba ser ud til at udfylde skoene efter broderen.

 

Stort tillykke med udnævnelsen til Søren, som til trods for en kort karriere i avlen, allerede har opnået særdeles flotte resultater, som mange andre avlere kun drømmer om!

 

Billede

 

Søren Rasmussen - Årets Avler 2014 i Trakehner-Avlsforbundet Danmark

 


Tilføjet d. 11-02-2015 kl. 18:58 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
14-06-18 Deltag i trakehnernes hoppekåring og sommerstævne 2018
08-09-17 Troensegaard stopper udlånet af Kaj
08-08-15 Dansk amatør-succes i Bundesturnier
14-07-15 Troensegaard gjorde rent bord!
04-07-15 Hoppekåring med høj kvalitet
26-06-15 Stor tilslutning til trakehnernes sommerstævner
20-06-15 Trakehner videre til UVM
06-02-15 Anne Troensegaard vinder af Schwadroneurs Vandrepokal 2014
18-08-14 Tag familien med til Broholm den 22-24. august
16-05-14 Til alle jer der rider trakehnere!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider