Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Trakehner videre til UVM

Litvinenko Sjæltofte og Hot Spot deltog i første udtagelsesrunde til brutto truppen til UVM i dressur. Til trods for at de begge havde store udfordringer i forberedelserne, lykkedes det for den ene ekvipage at nå gennem nåleøjet.

 

To trakehnere i kvalifikationen til brutto truppen

Trakehner-Avlsforbundet Danmark, er til sammenligning med Dansk Varmblod et relativt lille forbund. Men Trakehner-Avlsforbundet, er også medlem af WBFSH - verdensorganisationen for sporstsheste. Forbundet kan derfor efter egne udtagelseskriterier stille med renstammede trakehnere til udtagelse for deltagelse ved VM for ungheste i Verden. Trakehnerne deltager på lige fod med Dansk Varmblod i det fælles udtagelsesforløb, i konkurrencen om at repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i august.

 

I år var to trakehnere forhåndsudtaget til kvalifikationen til brutto truppen der løb af staben den 23. og 24. maj. Repræsentanterne, var den 5-årige hoppe Hot Spot efter Okavango med Induc som morfar, samt ikke mindre end vinderen af trøstefinalen for 5-års ved UVM sidste år, den nu 6 år gamle Litvinenko Sjæltofte, der er efter Imperio med Pidroneur som morfar.

 

Vanskelige forberedelser

Sidste år var et fantastisk sejrs år for Litvinenko Sjæltofte med dens ejer og rytter Anne Troensegaard, men i år har ekvipagen været udsat for store hindringer i deres forberedelser. Først kom Anne til skade med sit bækken og kunne ikke ride i en længere periode, og dernæst havde Litvinenko et fald på folden, og dannede en stor væskeansamling på bagknæet, der var vanskelig at komme til livs. Selvom hesten ikke var halt, valgte Anne at sætte hensynet til hesten over alt andet, så da hun var på toppen igen, skulle Litvinenko have ro i 1,5 måned. Hele perioden stod det kun på skidtture, inden træningen langsomt kunne startes op igen. Ikke den bedste forberedelse og start på forårets vigtige udtagelsesstævner. Det lykkedes dog alligevel Anne og Litvinenko at komme videre til brutto truppen. Fjorten dage efter kvalificerede de sig tilllige til Falsterbo Horseshow i DRF's indledende kvalifikationsrunde på midsjælland, hvor Litvinenko imod alle odds og med meget lidt forberedelse kæmpede sig tappert igennem konkurrencen og vandt.

 

Billede

 

Anne Troensegaard med hendes røde trahenervallak Litvinenko Sjæltofte

 

Nyt makkerpar

Hot-Spot havde heller ikke de nemmeste betingelser for optimal forberedelse. Hot Spot havde nemlig skiftet ejer ca. tre måneder tidligere. Hesten blev købt af den blot 25-årige Louise Laisbo, efter at hendes træner Susanne Barnov, havde fået Hot Spot i ridning med henblik på salg. Hun mente der kunne være en match mellem hesten og Louise, og det var rigtigt fornemmet. Louise faldt med det samme for Hot Spot, og købte den med hjem - direkte fra avler Søren Nissen.

 

Hot Spot var på daværende tidspunkt allerede forhåndsudtaget til kvalifikationen til brutto truppen til UVM, som følge af sin flotte andenplads i trakehnernes 4-års championat året forinden. Det vidste Louise imidlertid ikke da hun erhvervede hoppen. Da hun fandt ud af det, var der kun tre måneder til at lære hinanden at kende og nå at kvalificere sig til UVM. Det skulle desuden vise sig, at der netop i 5-års holdet igen i år var rigtig mange dygtige ekvipager om buddet om at kvalificere sig til udtagelserne. Louise og Hot Spot tog alligevel chancen, og gjorde forsøget. Til trods for fine kommentarer fra dommerne, kunne det alligevel ses, at makkerparret udgjorde et relativt nyt bekendtskab. Derfor manglede den sidste finpudsning og de formåede desværre ikke at komme igennem nåleøjet til den endelige udtagelse.

 

Billede

 

Louise Laisbo og hendes sortbrune hoppe Hot Spot ved udtagelsen på Vilhelmsborg

 

Den videre proces

Den 2. iagttagelse med frasortering finder sted den 22. juni på Vilhelmsborg. Den endelige udtagelse til VM for ungheste i Verden, bliver afholdt den 13. og 14. juli på Vilhelmsborg. På førstedagen rides det alderssvarende Indledende FEI-program og der afsættes tid til justeringsforslag fra dommerne. På andendagen rides det alderssvarende Finale FEI-program. Afgørelsen om hvilke ekvipager, der skal repræsentere Danmark træffes på baggrund af begge dages ridt og udtagelsen oplyses umiddelbart efter arrangementets afslutning.

 

Af de fire øvrige ekvipager vil to blive udnævnt som reserver i hver aldersgruppe.

 

Læs artiklen her, om de to rytteres egne beretninger om kampen med forberedelserne, deres tanker om stævnerne og deres tro på, at de har kvalitetsheste, der kan bringe dem helt til tops i dansk dressursport.

 


Tilføjet d. 20-06-2015 kl. 10:34 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-08-20 Succesfuldt avler/rytter-par gør det igen
15-05-20 Stor bruttotrup til UVM på Zangersheide
26-04-20 Fem Helgstrand heste videre i KWPN
26-04-20 Bliver der UVM i Verden?
24-04-20 Distelzar er død
19-01-20 Troensegaard og Fürstenblick red sig til dobbeltsejr
18-11-19 Der bliver UVM i Ermelo igen
12-07-19 UVM indfører sidste øjebliks justeringer
08-07-19 Niktaro trukket fra Ermelo
17-06-19 Freestyle retur i storform – dobbeltsejr på over 80%


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider