Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ruby reddet af de sociale medier

De fleste hestemennesker, der er aktive på de sociale medier har sikkert allerede stiftet bekendskab med Ruby. Takket være en fundraising indsats får Ruby nu den omfattende pleje, han behøver og en voksende fanskare på de sociale medier. Dette er intet under, når man hører Rubys hjerteskærende beretning.

 

Hvem er Ruby?

Ruby, en amerikansk hest fra staten Oklahoma, led voldsomme og frygtelige skader efter at være blevet viklet ind i pigtråd, hvorefter han over flere dage og mange lange timer, ikke var i stand til at kæmpe sig fri. Men ikke nok med de skader som pigtråden forvoldte ham. Den forsvarsløse hest, blev også angrebet af andre dyr, der tog for sig af stakkels Ruby.

 

Ruby har dog vist sig at være en fighter, og til trods for at have lidt voldsomme skader hænger han i, og kæmper sig på vej tilbage mod en tålelig tilværelse, hvilket alene skyndes hans egen fightervilje og mennesker omkring ham som har kæmpet hans kamp sammen med ham og ydet økonomisk støtte til hans behandlinger.

 

Rubys historie

Ruby kom til velfærdsorganiationen Oklohama City Animal Welfare Division, efter at de havde modtaget en opringning på nytårs dag, hvor en person bad dem om at komme og fjerne en død hest på en ejendom. Velfærdsorganisationen havde lukket på grund af helligdagen, og organisationen oplyste derfor, at de ville komme ud den efterfølgende hverdag, fredag den 2. januar 2015.

 

Da en velfærdsmedarbejdere ankom på stedet, fandt man overraskende ikke en død hest, men en hest der fortsat var i live og fuld af livskraft, om end den lå ned og var fuldstændig omviklet af den skadelige og penetrerende pigtråd.

 

Et grufuldt syn

Det var et grufuldt syn der mødte velfærdsmedarbejderen. Ikke alene havde Ruby dybe sår og skræmmer fra pigtråden, men hesten forsvarsløse position havde gjort den meget udsat for andre dyrs angreb. Ruby havde fået bidt begge ører af, havde mistet både de øvre og nedre øjenlåg på begge øjne, havde fået bidt store hud lunser af på den ene side af hovedet. Derudover havde han talrige rifter og skrammer på ben og krop.

 

Billede

 

Ruby bliver undersøgt for sine skader

 

I dyrlægers varetægt

Ruby's varetægt blev officielt overdraget til velfærdsorganisationen, som befriede ham fra pigtråden og bragte ham til deres hovedkontor. Da veterinæren kom til Ruby, mødte hun en hest uden ører, der var smurt ind i blod og med skader over hele kroppen. Til trods for sin tilstand, kom han med en stille vrinsken til hende. Velfærdsarbejder Natalee Cross, der nu er blevet hans sygeplejer siger "Selvom Ruby var i en skrækkelig forfatning, vidste han, at han ville få den pleje han havde behov for. Han ville overleve!".

 

Dette gjorde udfaldet. Det ville have været en let og forsvarlig beslutning, at give Ruby fred for sine lidelser, men i stedet gik veterinærerne i gang med at vurdere hans skader, med henblik på at undersøge mulighederne for at pleje ham tilbage til livet.

 

Omfattende skader

Skaderne på hans hoved var de mest omfattende. Udover at begge ører var revet af, og både øvre og nedre øjenlåg ligeså, manglede han et stort stykke hud og kød på højre side af hovedet. Han havde betændelse i begge øjne og en brækket kæbe, hvoraf et stort stykke knogle efterfølgende måtte bortopereres. Derudover havde han utallige flænger og bid mærker i hovedet. Dette gjaldt også benene, foruden en mulig betændt seneskede.

 

Billede

 

Ruby med sine omfattende skader på hovedet

 

Uden tvivl ville Ruby have rigtig en rigtig lang og usikker vej til et tåleligt liv, med utallige og meget bekostelige behandlinger foran sig. Der ville derfor næppe havde været nogen indsigelser, såfremt veterinærerne havde indstillet Ruby til aflivning.

 

"Jeg ved at mange ikke ville være enige med vores beslutning om at hjælpe ham og ville sige, at det ville være bedre for ham at blive aflivet. Men Ruby er her, han overlevede den værste del af en forfærdelig oplevelse. Han lå ned i to dage, indhyldet i pigtråd og angrebet af hunde i den frysende is, men han gav aldrig op. Han kæmpede for at overleve og nu kæmper vi sammen med ham", udtaler hans plejer Cross.

 

Ruby i opheling

Rubys forfærdelige skader heler som de skal. "Ja, hans sår ser forfærdelige ud, men de er ikke livstruende. De fleste skader er hud skader", oplyser Cross. Ruby er på stærk antibiotika for at forhindre yderligere komplikationer, og på meget stærkt smertestillende medicin.

 

Lægerne har allerede konstateret, at Ruby fortsat kan se på begge øjne, selvom de behandles, og han reagerer for lyde fx når stalddøren åbnes. Han har også været heldig, når det gælder hans ben. Han udviser endnu ingen haltheder og flertallet af sårene er overfladiske. Selvom hans kæbe er brækket og han har fået fjerne et stort stykke knogle, ser det ikke ud til at volde ham problemer.

 

Fanskare rejser penge til Ruby

Mens Ruby har vist sin fightervilje og kæmper sig tilbage til livet, kæmper hans stigende antal tilhængere og følgere, med at samle penge sammen til hans veterinærregninger.

 

Der er rejst en fundrasing kampagne på youcaring.com med et mål om at rejser $8.000. Inden fristen endnu er udløbet, er der indsamlet over $ 20.000, og der er fortsat over 20 dage tilbage til indsamlingen. Mange mennesker har udvist stor medfølelse for Ruby og hans uhyrlige oplevelser, og har delt rundhåndet ud af deres midler, for at støtte hans sag.

 

Det overvejes p.t. af myndighederne om Ruby's ejer skal retsforfølges for omstændighederne, der førte til Rubys alvorlige tilstand.

 

 

Billede

 

Ruby på vej til bedring og i god varetægt


Tilføjet d. 10-01-2015 kl. 15:22 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
01-07-19 Løbsk hund angreb hest – opråb fra rytteren
01-10-17 Bundforhold og træning af hesteben
11-04-16 Valg af bid - et spørgsmål om kontrol
08-10-16 Hjælp din hest - træn dig selv!
18-01-15 Fighter-Ruby i bedring
13-09-14 Dyrlæge – et risikabelt erhverv
29-08-14 Mange mundlæsioner hos konkurrenceheste
30-06-14 'Heste åd min bil'
07-07-13 Vælg den rigtige ridebanebund
27-07-13 Forebyg skader med allround-fitness


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider