Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fighter-Ruby i bedring

Hesten Ruby, der led forfærdelige skader som følge af nærkontakt med pigtråd og andre dyr, er nu i bedring under kyndig pleje.

 

Fighter-Ruby

Ruby har vist sig at være en rigtig fighter. Efter sine alvorlige skader omtalt, hvor han fik begge ører og både øvre og nedre øjenlåg revet af og flænger og rifter overalt på kroppen, da han sad fast i pigtråd (se her), er Ruby nu i bedring.

 

Ruby i bedring

I sin seneste opdatering om Rubys situation. oplyser hans plejer Natalee Cross, at Ruby kommer sig flot efter sine alvorlige kvæstelser. Hans forbindinger om hovedet er fjernet, ligesom det ene øje som konstant har været bundet ind i antibiotikapakninger, ligeså har fået luft og frit udsyn igen.

"Han kommer sig, som man kun kunne have håbet på. Han kan se ud af begge øjne nu, og det fornemmer vi, at han påskønner", udtaler Cross og fortsætter "Ruby's dyrlæge Dr. Kin mener, hun vil være i stand til at genskabe hans øjenlåg igen. Naturligvis er vi ikke der endnu. Det er en fremtidig overvejelse. Lige nu er vi blot glade for der ikke er nogen infektion i øjnene".

 

Ruby er tilmed ved at få sin fighterånd igen. Han kan godt finde på at protestere, når han skal have dryppet sine øjne. Cross er glad for, at Ruby kommer sig, og er taknemmelig for al den støtte og opbakning parret har fået fra alle sider. "Jeg har sagt det før og vil blive ved med at gentage det. Denne dreng er en fantastisk fighter og har et stærkt overlevelsesinstinkt" siger Cross.

 

Bekymringer for Rubys livskvalitet

Cross har modtaget en mængde henvendelser fra folk som spørger til Ruby og er bekymrede for hans fremtidige livskvalitet. "Jeg kan berolige alle med, at han får et rigtigt godt liv, når han kommer sig igen. Det eneste han vil mangle er hans ører. Mange dyr, både kvæg, hunde og katte lever udmærkede liv uden deres ører. Dette er primært kosmetik og har ingen større betydning for hans livskvalitet".

 

Cross fortsætter sin rapport om Rubys tilstand: "Han har sit fulde syn, han har sin fulde hørelse, han er sund og rask, til trods for sin nuværende tilstand".

 

Redde eller aflive?

"Jeg forstår ikke, hvorfor der var så mange der ikke synes han var kampen værdig og at den hurtige løsning var at slå ham ned", udtaler Cross. Dette er sagt på foranledning af, at mange læsere og debattører på de sociale medier har drøftet, hvorvidt det var det rette at forsøge at redde Ruby, eller om det var bedre at aflive hesten

 

Det skal naturligvis ses i relation til alle de andre raske heste, der ikke får den omsorg de fortjener, og set i relation til det store arbejde og de voldsomme omkostninger det vil kræve, at få Ruby tilbage til et godt liv igen og at leve med de handicap han trods alt vil få.

 

Men i sagens natur er det vel det smukke ved den humane side i os mennesker, at blive berørt og støtte en sag med det gode eksempel. Mange er blevet berørt af denne sag og har engageret sig følelsesmæssigt i Ruby og vist deres støtte ved at donere beløb til Rubys behandling. At der imidlertid er uenighed om, hvorvidt det var den rigtige beslutning at forsøge at redde Ruby, er helt forståelig og at forvente.

 

Forbliver en støtte

Den troende Cross slutter imidlertid sin statusberetning som følger: "Jeg er med i det seje træk for Ruby. Hvis det tager seks måneder for ham at hele op, er det fint. Jeg vil tilse ham hver eneste dag indtil han har det bedre. Jeg gav ham et løfte om at hjælpe, og takker Gud for, at jeg gjorde det!"

 

Se den tidligere artikel om Rubys skader og hvordan det skete her

 

Link til fundraising siden, hvor nyheden opdateres jævnligt, ses her

 

 

Billede

 

Ruby, der er i god bedring efter sit livs mareridt


Tilføjet d. 18-01-2015 kl. 17:21 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
08-02-15 Første CT scanner udviklet til heste
10-01-15 Ruby reddet af de sociale medier
27-04-14 Banebygger dømt for vanrøgt
28-01-14 Ponyen led – lyder Plum anklageskrift
20-01-14 Velfærd: Aflivning eller pleje?
16-01-14 5.000 heste aflivet i Irland
29-06-13 Støtterådgivning til ejere ved aflivning af hest


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider