Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Træning i den mørke tid - eller vinterpause?

Holder din hest vinterpause?

For mange betyder vinterens mørke, regn og frost, at de ikke kan komme ud og ride så ofte, som om sommeren. Ridebanen er enten er for våd eller frosset og de mørke eftermiddage og aftener betyder for mange, at rideturene bliver begrænset til færre dage om ugen. Derfor er der mange heste der holder "pause" i vintermånederne.

 

Alternativer?

Men mørke og dårligt vejr behøver ikke betyde, at du stopper med at træne din hest. Selvom du måske ikke kan komme ud at ride, er der massere af andre muligheder for at træne med din hest.

 

Den mørke tid kan med fordel bruges til at træne andre ting. De ting der ikke har med selve ridningen at gøre! Men tilgengæld stadig er vigtige - og måske dem du springer let over om sommeren?

 

De små ting i hverdagen

Er der små ting, der irritere dig i din hverdag med hesten, som fx. hesten der ikke står heeelt stille ved opsidning, ikke vil løfte ben eller selv bære dem ved hovrensning, stå stille på staldgangen, ved opsadling osv. Så er det et oplagt tidspunkt at få arbejdet med det. Mange ting kan trænes på staldgangen, eller måske lige udenfor stalden!

 

Miljøtræning

Du kan også træne din hest i at forholde sig til mærkelige ting! Paraplyer, pressenninger, flagrende poser på en pind mm.

 

Jo flere forskellige ting du lærer din hest at forholde sig til på en rolig og afbalanceret måde, jo mere tillid får den til dig. Dermed vil det også være lettere efterfølgende, at hjælpe den igennem det, den synes er farligt når i rider sammen, når tilliden til dig er etableret!

 

Tricktræning

Tricktræning er sjovt sammenværd med hesten. Du kan fx. lære din hest at grine, nikke, neje og mange andre tricks. Dog råder jeg til, at trick, som fx. at lære sin hest "spanske skridt", trænes med omtanke. En fejlfortolkning af trick'et, eller en overivrig hest, kan give skader på den der kunne stå i vejen for benet, når det løftes.

 

Derfor er det vigtigt at tænke over hvilke tricks man lærer sin hest!

 

Stalden som træningsplads

Når du tænker på stalden, som det sted hvor træningen starter, er der rig mulighed for at træne med din hest om vinteren. Det er bare om at bruge fantasien. Der er et hav af muligheder. Er i flere i stalden kan i træne på samme tid og give hinanden ideer.

 

God fornøjelse!

 


Tilføjet d. 28-11-2014 kl. 21:24 af i kategorien Træning.
Forsidebillede: Vinter af HorseByNature dk

Billede
Seneste relaterede nyheder
16-01-17 App til træning og forebyggelse af skader
26-11-16 Enlig pige på hesteø vinder filmpris
24-08-15 Horsemanship og dressur i smuk harmoni
19-06-15 Basistræning: Stopsignal på tøjlen
12-06-15 Acceptabel vold i uddannelsen af heste?
08-07-18 Giv masser af fiber i varmen
27-03-15 Forfangenhed og kostens betydning
09-01-15 Hvordan stiger du op i sadlen?
21-12-14 Julekalender med tip og tricks til træningen med din hest.
13-02-15 DHE træf på Sjælland


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider