Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Træning i den mørke tid - eller vinterpaus
Forfatter: 
Dato:  28-11-2014 21:24
Indsat fra nyheden Træning i den mørke tid - eller vinterpause?:

Holder din hest vinterpause?

For mange betyder vinterens mørke, regn og frost, at de ikke kan komme ud og ride så ofte, som om sommeren. Ridebanen er enten er for våd eller frosset og de mørke eftermiddage og aftener betyder for mange, at rideturene bliver begrænset til færre dage om ugen. Derfor er der mange heste der holder "pause" i vintermånederne.

 

Alternativer?

Men mørke og dårligt vejr behøver ikke betyde, at du stopper med at træne din hest. Selvom du måske ikke kan komme ud at ride, er der massere af andre muligheder for at træne med din hest.

 

Den mørke tid kan med fordel bruges til at træne andre ting. De ting der ikke har med selve ridningen at gøre! Men tilgengæld stadig er vigtige - og måske dem du springer let over om sommeren?

 

De små ting i hverdagen

Er der små ting, der irritere dig i din hverdag med hesten, som fx. hesten der ikke står heeelt stille ved opsidning, ikke vil løfte ben eller selv bære dem ved hovrensning, stå stille på staldgangen, ved opsadling osv. Så er det et oplagt tidspunkt at få arbejdet med det. Mange ting kan trænes på staldgangen, eller måske lige udenfor stalden!

 

Miljøtræning

Du kan også træne din hest i at forholde sig til mærkelige ting! Paraplyer, pressenninger, flagrende poser på en pind mm.

 

Jo flere forskellige ting du lærer din hest at forholde sig til på en rolig og afbalanceret måde, jo mere tillid får den til dig. Dermed vil det også være lettere efterfølgende, at hjælpe den igennem det, den synes er farligt når i rider sammen, når tilliden til dig er etableret!

 

Tricktræning

Tricktræning er sjovt sammenværd med hesten. Du kan fx. lære din hest at grine, nikke, neje og mange andre tricks. Dog råder jeg til, at trick, som fx. at lære sin hest "spanske skridt", trænes med omtanke. En fejlfortolkning af trick'et, eller en overivrig hest, kan give skader på den der kunne stå i vejen for benet, når det løftes.

 

Derfor er det vigtigt at tænke over hvilke tricks man lærer sin hest!

 

Stalden som træningsplads

Når du tænker på stalden, som det sted hvor træningen starter, er der rig mulighed for at træne med din hest om vinteren. Det er bare om at bruge fantasien. Der er et hav af muligheder. Er i flere i stalden kan i træne på samme tid og give hinanden ideer.

 

God fornøjelse!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Flere foreslag
Forfatter: 
Dato:  29-11-2014 12:40

Her er lige nogle flere foreslag:

 

1 Massage

Hestene elsker også at få en ordentlig gang massage. Alt ligefra næsebor, kæber, øre, skulderen, ryggen, ned af benene, koden, bagpartsmusklerne og til haleroden. Brug hele hånden og især din tommelfingerpude, ellers bliver man hurtig træt i fingrene. Pludselig er der gået en time, men mon ikke de har mindst lige så meget brug for det som vi selv har? De nyder det og er trætte bagefter.

 

2 Trailer træning

Perfekt måde at træne stille og roligt på, hvis ikke de er helt skarpe i det med at skulle læsses og køres. Her er tiden og roen, hvis man ikke skal nå noget, guld værd.

 

3 Ingenting

Bare at være inde hos sin hest i boksen. Ta en skammel og sæt dig evt med en bog eller ingenting. Sid og nyd din hest, som garanteret nysgerrigt kommer hen og vil se hvorfor du dog sider der. Man behøver ikke altid at skulle lave noget, nogen gange er denne ro og anden måde at være sammen på, helt fantastisk for både hest og rytter. Det at man ikke er sammen med sin hest for at lave noget, men faktisk bare nyder hinandens selvskab.

1
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider