Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Carl Plum tager straffen

Carl Plum, anker ikke den fængselsdom han har fået, for at mishandle og slagte shetlandsponyen Tarzan på Tisvilde strand.

 

Carl Plum, dræbte og slagtede sammen med sin jævnaldrende kammerat ponyentarzan med en gummihammer og sløv brødkniv, på Tisvilde strand i sommeren 2013, mens de selv optog hele optrinnet. Ifølge egne forklaringer gjorde de det, fordi de ville spise hestebøffer til Skt. Hans dagen efter.

 

Anker ikke

Tirsdag i forrige uge blev de begge, idømt 30 dages ubetinget fængsel for flere forhold, bl.a. overtrædelse af dyreværnsloven ( se her). Carl Plum havde i første omgang udbudt sig betænkningstid med henblik på at anke dommen og har 14 dage til at overveje det. Men nu, melder hans advokat, Karoly Németh ud, at Carl Plum accepterer dommen.

 

"Nu er den sag færdig. Den skal ikke videre. Vi er udmærket tilfreds med den straf, som blev udmålt. Taget i betragtning af at strafferammen går op til to års fængsel, så kan vi vist ikke klage", siger Karoly Németh i et interview til BT. Tilsyneladende betyder det heller ikke noget,for Plum om dommen er betinget eller ubetinget, til trods for, at advokaten i retten tidligere har argumenteret for, at drengene alene skulle have haft en bødestraf.

 

"Om det blev en betinget eller en ubetinget dom er sådan lidt hip som hap i dag. 30 dages ubetinget fængsel kan i dag afsones med fodlænke, så på den måde gør det ikke den store forskel", siger advokat Karoly Neméth.

 

Frakendelse af retten til at holde dyr

Anklager Rikke fra Nordsjællands Politi sagde på domsdagen, at hun var fuldt ud tilfreds med straflængden. Men anklageren ville lade det være op til Statsadvokaten at vurdere, om man ville skulle anke det såkaldte frakendelsesspørgsmål. Det var det af anklageren fremsatte krav, om, at de unge mænd skulle frakendes retten til at holde dyr. Dette krav, valgte dommeren i første omgang ikke at efterkomme, men det er nu lagt op til statsadvokaten at tage stilling til. Plums advokat Karoly, havde også her blot foragt til overs for kravet, og mente at frakendelse af retten til at holde dyr, alene bør gælde professionelle dyreholdere, der bevidst misrøgter. Han mener derimod, den pågældende sag kun er drengestreger, og at det ikke vil gentage sig.

 

Hverken Carl Plum eller hans advokat var til stede, da dommer Torben Hvid forkyndte dommen, Inden Carl Plum forlod retten, tog han dog selv ordet og sagde: "Hvis den har lidt overlast, er jeg selvfølgelig sindssyg ked af det. Jeg er glad for, at den havde det godt, til sine sidste sekunder", sagde Carl Plum lavmælt ud i rummet i retning af dommeren.

 

Det er ikke lykkedes Heste-Nettet at få yderligere kommentarer til sagen fra hverken Carl Plum eller dennes advokat.

 

Billede

 

Tarzan, mens han fortsat var i live

 


Tilføjet d. 27-10-2014 kl. 17:50 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
06-08-15 Mishandlede over 30 heste; Nu er retssagen igang
15-10-14 Carl Plum dømt for dyremishandling
17-06-14 Klapjagt på grusom hestemishandler
13-05-14 Sagen mod Plum søn udsat
13-05-14 Plum søn risikerer fængsel
21-04-14 Helgstrand mister sponsoraftale grundet manglende hesteetik
25-03-14 Hestekrisen spidser yderligere til!
24-02-14 Slag i hovedet, er det træning?
19-02-14 Grotesk hestemishandling lagt på YouTube
28-01-14 Ponyen led – lyder Plum anklageskrift


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider