Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Helgstrand mister sponsoraftale grundet manglende hesteetik

Helgstrand mister sin lukrative aftale med sponsoren Equsana, efter anklager om dyremishandling og en dyrlægerapport, der konkluderer, at hans S-hest Akeem Foldager har lidt unødigt i hans varetægt

 

Det seneste tiltag i sagen om den fremtrædende toprytter Andreas Helgstrand, der igennem længere tid, på online-medierne og i pressen, er blevet anklaget for mishandling af sin dressurhest Akeem Foldager, er nu kulmineret med, at hans sponsor Equsana trækker sig fra samarbejdet.

 

Sagen begyndte at rulle efter at hestemagasinet EPONA.tv bragte optagelser fra et stævne hvor Akeem Foldager blandt andet viste blå tunge og blodige mærker efter hjulsporer på siden af hesten og hvor der blev sat spørgsmålstegn ved hestens generelle velfærd og Helgstrands træningsmetoder. Herefter rullede kritikken og debatten på de virtuelle medier og i pressen.

 

En lægerapport har nu konkluderet at Akeem Foldager har lidt unødigt, men at den ellers generelt har det godt.

 

Equsanas officielle pressemeddelelse som netop er offentliggjort lyder som følger:

 

Equsana opsiger sponsoraftale med Helgstrand Dressage

 

Efter gensidig forståelse parterne imellem har Equsana dd. opsagt sponsoraftalen med Helgstrand Dressage. På baggrund af fotos af Helgstrands hest, Akeem Foldager, som har rejst debat på de sociale medier, har en uvildig fagdyrlæge nu gennemført en grundig undersøgelse af hesten.

Equsana sætter hestevelfærd og dyreetik højt, og det er en del af sponsoraftalen at skulle efterleve disse regelsæt. Det er derfor dyrlægens rapport, der ligger til grund for Equsanas endelige afgørelse om at opsige sponsoratet. Derudover har udmeldingerne fra Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn også vægtet i beslutningen. Helgstrand Dressage har mødt os med åbenhed og har i hele forløbet samarbejdet om at få sagen belyst.

Det har været vigtigt for os at have en uvildig og faglige undersøgelse, inden vi traf så vigtig en afgørelse som at opsige samarbejdet. Equsana vil nu indskærpe de etiske retningslinjer overfor vores andre sponsormodtagere.

 

Det forlyder, at Andreas Helgstrand ifølge Dansk Ride Forbund har erkendt forholdene i dyrelægerapporten, og at han efterfølgende er gået i konstruktiv dialog med forbundet om brugen af rideudstyr og hjælpemidler.

 

Billede

 


Tilføjet d. 21-04-2014 kl. 10:16 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
08-03-17 Sydbank fortsætter som sponsor for dansk ridesport
03-10-16 UNO Donna Unique - hvor blev hun af?
20-04-16 Kingsland klæder landshold på frem til 2018
06-08-15 Mishandlede over 30 heste; Nu er retssagen igang
03-02-15 Andreas Helgstrand får påtale
09-12-14 Andreas Helgstrand pure frikendt.
26-10-14 Carl Plum tager straffen
17-06-14 Klapjagt på grusom hestemishandler
24-04-14 Helgstrandsagen sendes direkte til Appeludvalget
22-04-14 Helgstrand taler ud i TV-interview


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider