Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Mishandlede over 30 heste; Nu er retssagen igang

En 58-årig mand fra Jylland er tiltalt, for at have vanrøgtet flere forskellige slags dyr, rundt på to forskellige gårde i Jylland.
Magre heste, grise i tommetykke lag afføring, og ponyer i mørke indelukkede rum er nogle af de forhold manden er tiltalt for. Retssagen starter i Kolding idag, og forventes afsluttet den 17. august.

 

Den 58-årige er tiltalt for ikke at have beskyttet dyrene på de to ejendomme mod "smerte, angst, lidelse, varigt mén og væsentlig ulempe" frem til begyndelsen af 2014.
Det beskrives i anklageskriftet, hvordan tre heste på en ejendom i Grindsted var så udsultede at de ikke selv kunne gå, og at yderligere elleve heste samme sted var magre, med tydelige ribben og manglende muskler.
ifølge anklagen burde hestene have været aflivet for længe siden.
Dyrene var adskilt fra hinanden i båse lavet af gammelt skrammel. Bl.a. stole, skarpe metaltplader og andet gammelt skrot.

På mandens anden ejendom i Hejnsvig var der yderligere 16 heste og seks grise der manglede vand, mad og lys. de gik i både dækket af flere cencimeter våd klæg afføring.
To ponyer stod i et mørkt rum og var sølet ind i deres egen afføring, og fem grise løb rundt i en gammel stald, hvor gulvet var dækket af farlige genstande som ledninger, gammelt glas og gamle møbler.

 

Manden er desuden tiltalt for, 11. februar sidste år, at have lukket ti heste og en ged ud af en indhegning, selvom politiet havde besluttet at de skulle aflives og derfor blive i indhegningen.

Anklagemyndigheden vil konfiskere mandens ialt 12 shetlandsponyer, ni grise, fire katte, tre perlehøns, seks gæs, 62 ænder, 280 høns samt en hund. Også 1300 kg kød og 14 kummefrysere bør ifølge anklageskriftet fjernes fra mandens varetægt.

 

Kilde: Ekstrabladet.


Tilføjet d. 06-08-2015 kl. 13:44 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Retssag og Mishandling.





Seneste relaterede nyheder
26-10-14 Carl Plum tager straffen
17-06-14 Klapjagt på grusom hestemishandler
21-04-14 Helgstrand mister sponsoraftale grundet manglende hesteetik
25-03-14 Hestekrisen spidser yderligere til!
24-02-14 Slag i hovedet, er det træning?
19-02-14 Grotesk hestemishandling lagt på YouTube
28-01-14 Ponyen led – lyder Plum anklageskrift
09-01-14 Pris-vindere fik halsen skåret over
25-06-13 Hovedløs pony tilhører kendt TV kok
20-04-10 Erstatning ved mangler kan blive astronomisk


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider