Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Andreas Helgstrand får påtale

Dansk Rideforbunds Appeludvalg har netop afsagt kendelse over omtalte sag om Andreas Helgstrands ridt på Akeem Foldager. Kendelsen resulterer i en påtale om brug af udstyr, men giver samtidig mulighed for at Helgstrand igen kan komme i betragtning til landsholdet.

 

Sagen overdraget til appeludvalget

Sagen blev forelagt Dansk Rideforbunds Appeludvalg, efter at Dansk Rideforbunds bestyrelse opfordrede appeludvalget til at tage sagen om Andreas Heldstrands fremvisning og påståede mishandling af Akeem Foldager ved et privat arrangement hos Helgstrand den 12. april 2014.

 

Debat og anmeldelse iht. Dyreværnsloven

Sagen skabte megen debat i medierne, da en række nærbilleder og video af Akeem Foldagers blå tunge, blev offentliggjort og debatteret på de sociale medier.

 

Sagen blev efterfølgende meldt til politiet og Helgstrand sigtet for overtrædelse af Dyreværnsloven.

 

Firkendt ved retten i Ålborg

Helgstrand blev dog ved retten den 28. november 2014 frifundet af domstolenene for anklagen ved retten i Ålborg, men bestyrelsen i Dansk Rideforbund havde allerede på et bestyrelsesmøde den 23. april 2014, opfordret appeludvalget til at behandle sagen med henblik på, at forholde sig til spørgsmålet om, hvorvidt Andreas Helgstrand havde overtrådt Dansk Rideforbunds Etiske Retningslinjer og hermed forbundets eget regelsæt.

 

Appeludvalgets behandling af sagen

Appeludvalget bestående af Ole Lindgreen, Anne Kock, Henrik Tofte Olesen og Charlotte Velin har deltaget i behandlingen af sagen. De har nærstuderet det foreliggende billedmateriale og videoen fra fremvisningen af Akeem den 12. april 2014, og har samtidigt anmodet om ekspertudtalelse fra dyrlæge og PhD Nicolai Jarløv, som har forklaret udvalgets medlemmer om de generelle forhold om hestens tunge og anatomi.

 

Appeludvalgets vurdering og afgørelse

På baggrund af det foreliggende materiale og dyrlæge Nicolai Jarløvs forklaringer, er Dansk Rideforbunds Appeludvalg kommet frem til den vurdering, at Helgstrands stramme holdning og forkerte optømning af Aeeem udløser pres på svælget, der kan have foråraget blåfarvningen af tungen, men at det samtidig ikke har forårsaget efterfølgende ´smerte mén for hesten.

 

Udvalget tillægger i sin bedømmelse vægt på, at der ikke foreligger grundlag for, at Helgstrand forsætligt har ønsket at pålægge hesten gener eller smerte, og vurderer således at der ikke er grundlag for at Idømme Andreas Helgstrand sanktioner i form af bøde eller udelukkelse.

 

Andreas Helgstrand tildeles derimod en påtale for forkert brug af hovedtøj og bid. Ved gentagelsestilfælde indenfor en periode på 2 år, vil påtalen indgå som en skærpende omstændighed.

 

Ikke afskåret fra Landsholdet

Da Andreas Helgstrand slipper med en påtale, betyder appeludvalgets kendelse samtidig, at Helgstrand ikke udelukkes fra deltagelse i landsholdstruppen, og at han derfor på ny kan komme i betragtning, såfremt han og hestene opfylder de udtagelseskrav der fremgår i sportsplan 2015.

 

Se hele kendelsen fra Dansk Rideforbunds Appeludvalg, herunder de foretagne vurderinger og begrundelserne for afgørelsen, kan ses her.

 

Kilde; Dansk Rideforbund.

 

Billede

 

Et af de offentliggjorte billeder af Akeem Foldagers blå tunge

 


Tilføjet d. 03-02-2015 kl. 09:38 og sidst rettet den 03-02-2015 kl. 11:01 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
29-01-21 Der afholdes fortsat ponymålinger
29-01-21 Mentor-weekend i distance aflyst
23-01-21 Agria flyttes til efteråret
23-01-21 Relevante corona-informationer fra Dansk Ride Forbund
27-12-20 Kompensationsmuligheder og hjælpepakker
27-12-20 U25-vinder uden finale
08-12-20 ECCO Cup U25 og Bundgaard Byg Cup aflyst
08-12-20 Corona restriktioner igen
08-12-20 Ændringer i opgradering fra C til B-licens for ponyryttere
04-12-20 Reviderede bestemmelser under DRF


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider