Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Dårlig samvittighed? Tid til hest
Forfatter: 
Dato:  23-09-2017 20:33

Min hest står på en lille privat gård med 2 andre søde heste. De er en lille harmonisk 3-kløver. Hun er på fuldpas; bliver fodret, lukket ud og ind, muget hos m.m. Og stedets ejere, som ejer de to øvrige heste, snakker ligeledes med hende - i særdeleshed om aftenen, når de tre heste er lukket ind i boksene i stalden.

 

Min hest bliver p.t ikke reddet, da jeg er gravid. Istedet går vi ture og hygger. Jeg fornemmer, at min hest trives og "hygger" sig med det relativt "stille" og "ensformige" liv med den lille flok på den lille gård med få mennesker.

 

Jeg har før i tiden, da hun stod opstaldet på større steder, været hos min hest HVER evig eneste dag, uden undtagelse. Og har haft svært ved at "tillade" mig selv ikke at komme alle dage, selvom dette var en mulighed, og selvom jeg have behov for "fridage", fordi min samvittighed nagede, af én eller anden grund.

 

For et halvt år siden flyttede jeg min hest hen til denne her utrolig sæde familie med de 2 andre heste og den lille hyggelige stald. For første gang nogensinde kan jeg "hvile i" ikke at komme hver dag, fordi jeg er tryg ved at hun bliver passet godt. Og jeg fornemmer, at min hest trives med dette meget simple hesteliv.

Og jeg skal være ærlig at sige, at det har været en stor lettelse og givet mig meget mere energi i hverdagen ikke at skulle ud til min hest hver dag, men kunne "nøjes" med at tage derud 4 gange om ugen - gå/ skridte en stille tur med hende, strigle hende lidt og så lukke hende tilbage på folden til hendes elskede veninder.

 

OG.... Langt om længe den samvittighed, som alligevel stadig nager, som jeg jo på en eller anden måde, har brug for andre øjne på.

 

For som skrevet.., der er en eller anden samvittighed, der stadig nager mig. På den ene side, så tænker jeg at det her fungerer for mig og hende; hun lever et stille liv med lidt gåture og hygge en 4 gange om ugen - og jeg har luft i min hverdag og kan tilgodese min graviditet - og snart lille baby. For baby betyder jo også, at der bliver mindre tid til min hest.

 

Men så læser jeg en masse tråde med alle jer derude, som er ude hos hesten hver dag, strigler hver dag, rider flere gange om ugen og aktiverer hesten MEGET mere end jeg gør, og ikke kunne drømme om kun at komme ud til hesten 4 gange i ugen. Og så får jeg dårlig samvittighed og forestiller mig min hest stå i boksen og være ked af, at jeg ikke kommer mere... selvom jeg ikke tror det er tilfældet... men man ved jo aldrig...

 

åh ja... undskylder for det lange (måske lettere rodede indlæg), men disse samvittighedstanker fylder efterhånden en del (for megrt) hos mig. Og det faktum, at jeg snart har en lille baby at tage mg af også, gør kun tankerne større...

 

For hvad den i virkeligheden det "bedste hesteliv" vi kan give vores heste...? Gør jeg det mon godt nok som hesteejer...

 

Hvad er jeres tanker ift ovenstående? Jeg må ikke være den eneste, der kender til den nagende samvittighed?

 

på forhånd tak for I ville læse mit lange indlæg (jeg havde vist nogle tanker, der trængte til at komme ud)

 

 

mvh Malene

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Slå dig mindre i hovedet
Forfatter: 
Dato:  23-09-2017 23:10
"Men så læser jeg en masse tråde med alle jer derude, som er ude hos hesten hver dag"

Alle er gode til at flashe det, som er pænt. Virkeligheden er mindre flashy.
Her er min heste sandhed for de sidste 10 dage.


Forrige uge havde vi gæster, der boede her. Jeg var ude hos hesten 1-2 gange den uge.
Om søndagen var jeg til navngivningsfest, min læsemakker og bedste ven var blevet far.
Var helt overbevist om at jeg havde fri mandag OG tirsdag. Så da man foreslog at jeg flyttede bilen så den kunne blive stående og tog med til efterfest hos de stolte bedsteforældre blandt russiske fætre, skuespiller studerende kusiner fra udlandet og andre spændende mennesker sagde jeg da jatak.
Næste morgen lå jeg og undrede mig. Forstod ikke at man fik ondt i halsen af perlehalskæde.
Det gør man heller ikke.. Men det gør man af halsbetændelse! Den lille søde pige, som var en af mine overnattende gæster havde smittet mig med "vuggestue pest".
Tog hjem og sov hos mine forældre ved frokosttid før jeg kørte tilbage til Jylland. Sov et par timer på deres sofa med deres lille moppe som ansigsvarmer. (vi må have været et ømt syn...)
Skrabede langside af min bil mod vognporten på vej ud af gårdspladsen. Min første påkørsel. Den bygning har kun stået der siden 1875... Fik jeg sagt, at jeg Skrabede 140 års kalk afog gnubbede det ind i lakken på en sort bil??
I stedet for at lave fornuftige eller dejlige ufrnuftige ting brugte jeg tre dage på at sove feber ud.

I de næste 7 dage har jeg haft 3 døgnvagter og 3 gange almindelig dagtid.
I torsdags og I går afspadseringsdage. Torsdag blev brugt på at bestå jagttegn (efter at have kludret i det på humoristiske måder 2 gange i træk)
I går og i dag 1000 småting, som jeg ikke har nået pga feber, arbejde og forberedelse til jagttegn.
Nåja, skulle have været ude at ride i dag med en veninde på hendes traver og galop hest. Blev ikke til noget, alle bønder lavede markarbejde og den ene hest er åbenbart bange for fremmede traktorer, det mente venindens ægtemand ville være uforsvarlig ridning. (hvad, at springe til siden med 40-50 km ud over marker).

Hvad mangler, nåja, min egen partshest har jeg ikke rørt i næsten 2 uger.
Pointe. Life is what happens while you are making other plans.
Nope. Slå dig mindre i hovedet. Vi får alle redet mindre end vi ville ønske.
Du har da en undskyldning - du er gravid og ingen ridning får pylrede praktiserende læger til at tiger stille...
1
0
Svar på denne tråd
 
 Doctor Who...
Forfatter: 
Dato:  24-09-2017 09:20

... tak for din respons :)

Du har nok ret - meget "lyder" bedre på skrift end det ser ud i det virkelige liv. Min samvittighed bunder nok også i, at jeg jo har brugt meget mere tid hos min hest, end jeg gør nu. Men hvem siger, at hesten lider heraf - måske hun slet ikke bemærker det, for hun går jo og hygger sig på græsmarker året rundt med gode hestevenner.

Tak for at sætte tingene i perspektiv :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hesten mærker det nok
Forfatter: 
Dato:  24-09-2017 09:57
Jeg tror at hesten mærker det.

Når du er der, er hun sammen med en gammel tobenet ven.
Når du ikke er der, er hun sammen med nye firbenede venner.

Trives du og din hest, er det I orden.
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-09-2017 19:53

jeg har to hypper, og de er nu 16 år. Har haft dem siden hun var 1 år og han var2 år. Og de er stadig ikke blevet tilredet. har forsøgt mange gange at komme i gang. har haft flere træner

men nu har jeg mere eller mindre opgivet det. træner dem lidt med at få dem kørt til - bare hygge noget.

 

så mine to bliver lukket ud om morgen, efter morgenmad selvfølgelig. her går de så de to sammen, indtil sidst på eftermiddagen, hvor damen ikke gider længere. Og så kommer de ind til lidt godt i krybben. Og så får de natmad inden vi går i seng

strigler gør jeg ikke meget i. har desværre allergi overfor for støv, er desuden syg med 2 slags gigt, diskopolaps, og så har jeg også lidt fået dårlig hjerte og dårlige nyrer, så går i dialyse 3 gange om ugen. lider også af træthed så det batter

så der er ikke så meget tid sammen med dem mere.

men nu går de hjemme så jeg har da noget at gøre med dem hver dag. Men jeg kan jo se at de to hygger sig ude. så får de lidt ekstra godt fra vores naboere. de tigger pænt om det.

 

jeg tror at man skal passe på med at menneskelig gøre dem. For hvis de trives der hvor de bor, ja så har de ikke de store behov for så meget andet.

ja vi som menneske kan få dårlig samvittighed men jeg tror ikke at vi behøver det.



0
0
Svar på denne tråd
 
 Samvittighed
Forfatter: 
Dato:  27-09-2017 13:18

 

Inden vi flyttede på landet med mulighed for eget hestehold, havde jeg kun min ridepony og hun var opstaldet på et lækkert ridecenter med alle faciliteter og fuldpas. Her red jeg eller gik tur med hende 4-6 gange i ugen og så havde hun 1-2 fridage, hvor jeg ikke kom i stalden, men staldmutter passede hende efter alle kunstens regler.

 

Nu har jeg mine 2 ponyer hjemme. Shetlandsponyen blev indkøbt til og selskab, da vi flyttede herud og rideponyen på 29 år, kommer en sjælden gang i mellem ud på en skridttur, selvom hun sagtens kunne gå meget mere.

 

Pt går de ude hele døgnet og de ser mig de to gange dagen, hvor jeg fylder hø i deres høholder og de får deres mad. En gang i mellem går jeg lige over og klør dem i panden og siger goddag og en gang i mellem kommer der et par af byens piger og strigler dem, men ellers går de bare der og pynter. De får regelmæsig besøg af smeden og dyrlægen bliver tilkaldt, når der er behov for det.

Jeg har bestemt mig for, at jeg ikke gider have dårlig samvittighed.

Ikke, at den ikke kommer snigende af og til alligevel, den der dårlige samvittighed, men jeg skubber den væk, for mine ponyer ser glade og tilfredse ud og både dyrlæge og smed roser dem til skyerne for huld, hove og trivsel.

 

Hvis din hest ser ud til at trives(og det lyder det virkelig til at den gør), så ville jeg ikke være bekymret. Du kan ikke bruge til noget, hvad andre når og gør - det kan kun give dig stress.


Med Venlig Hilsen
Karina Both Andersen


De bedste kys kommer fra en varm mule

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  01-10-2017 18:25

Hmm.. tror der er forskel på heste, og så tror jeg vanens magt er stor - også for dyr.

 

 

Er din hest vant til, du er der 3 gange om dagen for at aktivere den o.l. og du så pludseligt ikke dukker op - ja så tror jeg, det påvirker den :)

 

Men mon ikke, man kan vænne sig til, den kommer ud på fold mange timer og så bare ind stille og roligt? Og laver dermed flere almindelige hesteting uden mennesker? :)

 

 

Jeg er selv en af dem, der er ved hesten altid. Min hest er kun 4 år og bliver pt. redet 4 gange om ugen. De resterende 3 dage hygger vi, går ture o.l. Jeg kunne IKKE drømme om at blive væk en dag Men nu er jeg også et pyllerhovede og bruger meget tid på samværdet med min hest. Både for hyggens skyld, for at aktivere ham, men bestemt også for at holde øje med ham - hvordan har han det? Opfører han sig normalt? Skader? Er hans humør trykket? Hvad har han behov for af motion i dag? Alt sammen selvom, den går på fold i hert fald 8 timer hver dag på græs og har hø hele dagen. Til tider er jeg der 2 gange om dagen, (i syge perioder oftere ).

 

Min gamle hest manglede det virkeligt - han stod med hovedet ude og ventede, så han var meget svær ikke at tage ned til ofte. Kom jeg ikke, (eks. pga. ferie, hvor jeg så havde mine forældre til at passe ham), så vendte han røven til i boksen eller kiggede "henover" hovedet på dem for at se, om de havde mig med. Tror ikke som sådan, det var mig, han savnede, men nok mere de ting, vi plejede at lave. Vores daglige rutiner og aktivering :)

 

MEN når det er sagt, så kender jeg mange, hvor en fridag er lig med ikke ned til hesten, eller hvor hesten simpelthen bare står flere dage om ugen. Bliver den tjekket for skader, er vant til det og kommer på fold mange timer, så tror jeg godt, det kan gå. Så skal man bare gøre op med, om det er det, man vil :)

 

Jeg vil ikke have hest for kun at være der en gang imellem. Jeg har hest og betaler en hulens masse penge for det, fordi jeg elsker at være der og vil være der hver eneste dag - ingen undtagelse :) Men man har jo hest på forskellige måder :) Selv da min unghest var 2 år, var han i hænder hver eneste dag, blev gået med, striglet o.l.

 

Hvis DIN hest trives, så kan man. Ellers kan man ikke :) Det er noget pjat, at de savner en - men tror godt, de kan mangle aktiveringen og det at blive trætte/udfordret enten psykisk eller fysisk :) Og så vanens magt. Begge mine, både den nye og den gamle, mangler og mærker det helt sikkert. Især i eksamensperioder har jeg også kunne mærke det på deres humør, hvis det er gået hurtigere eller med flere fridage (gåture, strigling o.l. i stedet) end almindeligt :)

 

- Og det lyder ikke bedre på skrift her, tværtimod. Jeg er bare meget opmærksom på min hest og har af samme årsag opdaget mange skader i tide til at få dem lappet sammen :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 hesteliv hesteliv
Forfatter: 
Dato:  03-10-2017 15:32

For mig, er det vigtigste at min hest har et godt hesteliv. Dvs. at "fritiden" skal være på så optimale betingelser som mulig. . Hesten skal som regel "bare være hest i de 22 timer i døgnet), så alle de timer er meget mere vigtige for mig, end de 2-3 timer jeg er tilstede.

I mine øjne er det optimale hesteliv , et sted med fred og ro og en harmonisk lille flok.

Jeg foretrækker løsdrift med gode folde , gerne med træer og ikke et kæmpested med stor udskiftning og renderi uafbrudt. Har islænder og er så heldig at den går i en skøn lille flok på 3 ialt. Masser af træer at gå på opdagelse i. Åbne områder hvor man kan pille efter lidt græs. Lækker tør løsdrift. Halvtag (med bund af riste) og hø/halmnet. vandresti . Ridebane. Rideskov som nabo. Får som sidekammerater. Stor lade med boxe til når der skal strigles/tandlæge/smed osv. Kort sagt - optimalt for hest og rytter .

 

Jeg er der ca. 3 gange ugentlig. Det passer fint med mit nuværende liv.(Har haft heste hjemme i mange år tidligere). Og hesten stortrives. Og jeg også. Hygger med staldejer og heste, får, hund og katte.

Min islænder rolig og glad og behøves absolut ikke at blive beskæftiget, det klarer de fint selv, når ikke der tages en lille lur imellem vandreturene, men er glad for strigling, kram, guf og ridetur når jeg er der - lader han da i hvert fald som om. Hvis jeg altså ikke lige kommer når han har lagt an til formiddagslur .

 

 

Det lyder til at din hest har et godt hesteliv og jeg synes du skal pakke den dårlige samvittighed helt væk, men nyd samværet med din hest når du er der. Med den empati det lyder til at du har, ville du hurtigt opdage hvis din hest ikke trives.

 

Din baby får til gengæld brug for din fulde opmærsomhed og skal nydes, for pludselig er det en stor krabat på 20 år, nærmest uden du rigtig opdagede det . En baby har ikke et "baby-liv" ved siden af men har brug for alt den kontakt fra forældre som mulig, modsat hesten, der så absolut også har brug for sit foldliv med hestevenner, uden for meget menneskelig indblanding.

 

Og alt dette er naturligvis kun min personlige mening og andre må gerne synes det modsatte, så lægger ikke op til diskussion .

 

Pøj pøj med det hele.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 hmm...
Forfatter: 
Dato:  03-10-2017 19:10

Uh, jeg kender rigtig godt fornemmelse, og jeg er glad for, jeg ikke er den eneste, der har det sådan.

 

MEN - jeg ved mine heste hygger sig fint med hinanden, uden mig. De er ikke afhængige af mit selskab. Jeg er hende den hyggelige, der somme tider har noget lækkert med at spise, men også somme tider laver nogle mærkelige ting.

 

Min tid og motivation varierer ekstremt meget, og det sidste lange stykke tid har jeg vitterligt ikke haft det store mentale eller tidsmæssige overskud :(

 

Bevares, de ville nok gerne aktiveres lidt mere, men så længe de har hinanden, ja så har jeg det egentlig OK med det. :)

 

Jeg glæder mig til jeg en dag kan flytte et sted hen, hvor jeg kan have hestene hjemme hos mig selv. Lige pt. bor de hos mine forældre, som stadig er meget tæt på, men jeg har ikke nødvendigvis den daglige kontakt. Det får jeg mere af til vinter, når der er mere pasningsarbejde - for det er egentlig den slags samvær jeg bedst kan lide med hestene, de dér dagligsags sysler og gøremål, hvor man er i lidt let og løst selskab med dem, ikke hvor vi nødvendigvis laver en hel masse koncentreret alt muligt, men bare går op ad hinanden og kommunikerer.

 

Ih, nu glæder jeg mig helt til vi bliver lidt rigere, og kan flytte et sted hen, hvor jeg kan have dem i baghaven ;D

 

For jeg savner dem faktisk rigtig meget, når jeg lige mærker efter, men jeg kan godt mærke at regnvejr ude midt på en mark bare er lidt... ja, træls :-/

 

Men TL;DR, du behøver ikke have dårlig samvittighed, hvis din hest er i godt selskab, og har det godt. Jeg tror ikke din hest er afhængig af dit samvær.
Er der noget i vejen med at være den hyggelige moster eller nabo, der kigger forbi? :)


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider