Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Avl

 EU indfører obligatorisk test for WFFS fra
Forfatter: 
Dato:  12-12-2018 12:02
Indsat fra nyheden EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019:

Fra 2019 bliver det obligatorisk i EU at teste for WFFS og offentliggøre testeresultaterne. Det gælder således også for både danske varmblodsforbund, som for de tyske, der tidligere har været tilbageholdende overfor at indføre obligatoriske tests

 

Tyskerne indfører obligatoriske WFFS tests

Avlssektionen af den tyske ride føderation strammer reglerne og indfører obligatorisk test for WFFS fra årsskiftet, efter at et Dette blev aftalt på et særligt møde afholdt i starten af december og omfatter samtlige tyske varmblodsforbund.

 

Sammenslutningen af tyske avlsforbind (ZVO) tilpasser sig de seneste ændringer under EU- dyre reguleringer, som omfatter obligatorisk test for genetiske defekter. Dette betyder at fra 2019 er det obligatorisk at teste for WFFS og bliver obligatorisk i samtlige EU-lande, herunder også Tyskland og Danmark.

 

[[outstream]]

 

Virkning fra 1- januar 2019

Varmblodsorganisationerne vil fremadrettet blive påbudt at offentliggøre testresultater på deres hjemmesider gældende pr 1. januar 2019.

 

Hingste der tester positivt for WFFS, vil fortsat kunne anvendes i avlen, men det anbefales hoppeejere at teste deres hopper, således at de ikke matches med positive hingste, og risikerer at afkommet bliver WFFS bærer. Det må dog alt andet lige forventes at mange hoppeejere helt vil tilstræbe at undgå at anvende hingste der er bærere af genet.

 

Danske forbund følger trop

De danske varmblodsavlsforbund er blive underlagt de samme regler som de øvrige avlsforbund under de nyligt vedtagne EU-regler, og Dansk Varmblod har allerede oplyst, at der indføres obligatorisk tests fra det nye år, ligesom de øvrige forbund tillige må følge trop.

 

Billede

 

Fra 2019 bliver det obligatorisk i EU at teste for WFFS og offentliggøre testeresultaterne. Det gælder således også for både danske varmblodsforbund, som for de tyske, der i modsætning til en række andre europæiske forbund, har været tilbageholdende overfor at indføre obligatoriske tests (Arkivfoto)

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-12-2018 12:54

Mon ikke der med et krav om obligatorisk test i EU menes samtlige forbund, der er underlagt EU regler og ikke udelukkende varmblod.

 

Glædelig jul!

 


Tina

 

 

Autoriseret hesteinseminør

 

Lionell DVH 571 - grand old man og still going strong

 

Gode palomino, varmblodsheste, føl og plage sælges

0
0
Svar på denne tråd
 
 Relevante tests
Forfatter: 
Dato:  17-12-2018 10:49

Jeg gætter på at relevante tests bliver obligatorisk, ponyavlen tester hovedsageligt for CA, som stammer fra forædling med ox-araber.

 

I DK har det været et krav i flere år at hingste skulle testes negative for at kunne stå på DSP's hingsteliste. I Tyskland siger forlydener at der vil blive lavet en oversigt over de hingste der testes som bærere, så man kan undgå at matche to bærere.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Obligatorisk?
Forfatter: 
Dato:  25-12-2018 14:56

Jeg er forøvrigt ikke sikker på at EU-forordningen lægger op til at tests skal være obligatoriske. Men at det er obligatorisk at offentliggøre resultater af eventuelle tests eller hvis hingste ikke er testet. Det var ihvertfald det flere tyske forbund startede med at sige de ville gøre, inden ZVO kom med den nye udmelding.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider