Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Vægten
Forfatter: 
Dato:  24-02-2018 12:13

Hvordan kan man se om en hest ligger vægten på bagpart eller på forparten?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dumdidej
Forfatter: 
Dato:  25-02-2018 15:52

Billede

 

Billede

 

Begge heste ser "op ad bakke ud", det føles som om du får meget hest foran sadlen/foran dig.

 

Billede

Og her vi i den grad på forparten.

 

mvh Charlotte

 

3
1
Svar på denne tråd
 
 Nogle fif
Forfatter: 
Dato:  27-02-2018 10:36

Hej,

 

Nogle ting, du kan kigge efter:

 

- Hvis en hest skridter et godt stykke over sit eget spor, så læg mærke til, om det er fordi forbenet bliver hængende i jorden for længe, eller om det rent faktisk er bagbenet, der svinger frem under hestens tyngdepunkt. Hvis et forben er vægtbærende mens hoven er under eller ligefrem bag rytteren, er hesten på forparten. Det er meget naturligt, mens den er ung, men skal helst ændre sig i takt med uddannelsen. Bl.a. derfor skal man af hensyn til overbelastning og skader være forsigtig med at ride den unge hest fremad = højt tempo. Her betyder fremad snarere fremdrift, altså hestens energi, således at den ikke går og sjusker med sin bevægelse.

 

- Hvis du ser en hest trave, så læg mærke til, om det ser ud som om forbenenes skridt er længere end bagbenenes - lige som på det nederste af billederne ovenfor. Hvis det er tilfældet, tager bagbenene ikke vægt, og hesten er på forparten.

 

- Og så kan man jo altid se på, hvor meget rytteren har fat i tøjlerne. Det man har i hånden er det, som hesten mangler i bagparten. Bæring giver lethed fortil, og det gælder både hestens forpartsbelastning og kontakten til hestens mund.

 

MVH

Jette


Nu med rød hoppe!

Og stadig synes jeg, at:

Rigtige piger rider military!

1
1
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  05-03-2018 07:52

Studier har faktisk vist at hesten, selv i de mest samlende øvelser, ikke forlægger mere vægt på bagparten, men i stedet holder den bagbenet i jorden længere tid. Hvis man deler hele benets bevægelse op io faser, så er der en fase som starter når benet sættes i jorden og til piben er nøjagtig vertikal under hesten. denne fase hedder decelerationsfasen, eller "bremsefasen" og det er den som forlænges når hesten "sætter sig". Det vil sige at der ikke bliver lagt mere vægt bagtil, men i stedet bærer hesten vægten i længere tid. Hvis hesten virker lav bagtil i forhold til foran, så kan det skyldes flere ting, som ikke alle er tegn på at hesten faktisk samler sig korrekt. Hvis bagbenet sættes meget langt ind under hesten ser det optisk ud som om den "sætter sig", men det der egentlig sker er en overstrækning af knæleddet som i sidste ende vil forårsage slidgigt og skader. Hesten kan også flexe bækkenet, hvilket giver en bedre vinkel på knæet og dermed større ægte samling. Nogle beridere ynder at ride hesten som en "gyngehest" hvilket vil sige at når man ser billeder i galop med meget indundergriben og indtryk af at hesten sætter sig ekstrem meget (altid taget i afslutningen af svævemomentet), så udspringer det af at hesten først drives frem til biddet hvilket gør at den dykker fortil, herefter må den tage et kraftigt spring opad for at bryde fri af tyngdekraften og så den kan få forparten af jorden. Det bevirker at bagparten bliver lavere end forparten og sammen med overstrækning af knæet ligner det ekstrem indundergriben og "engagement", lige indtil den lander på forparten igen, så ser man hvor lavt den kommer ned fortil og hvor usund denne form for ridning er. Den rides som en gyngehest i stedet for at øge decelereringsfasen bagtil, hvilket er det bagbenene fra naturen er skabt til.

Konklusion: Se ikke efter hvor meget hesten sætter sig eller ekstrem indundergriben eller andre tegn på at vægten forlægges bagud, for det er desværre fiktion. Kig i stedet efter om vinklerne på hele bagbenet bibeholdes i normalområdet og om hesten evner at delerere. Det er tegn på sund ridning :)

0
1
Svar på denne tråd
 
 Mange tak ;-)
Forfatter: 
Dato:  10-03-2018 14:11

1.000 tak for alle jeres fantastiske svar og læring!

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider