|
Kødboller |
|
Hej Seniorer Her troede jeg at jeg skulle lave en kæmpe portion lækre hjemmelavede kødboller, som kunne bruges til tomatsuppe og boller i karry, men sådan gik det bare ikke Jeg fulgte ellers opskriften fra alletiders kogebog, men de bliver ligesom ikke faste nok, det er sådan nogle bløde ulækre nogen Så hva gør jeg forkert?? jeg blander hakket okse og hakket svinekød, æg mel løg salt og peber. Derefter koger jeg dem i noget vand med boullion, og tager dem op når de popper op til overfladen. Kom med jeres super opskrifter mvh Katja
En hest er altid en hest- Men en rytter uden en hest, er bare et menneske!!
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Jeg bruger |
|
Bare en alm. frikadelle fars, og så er det lidt forskellige hvilken krydderier jeg kommer i.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Smagen ok |
|
Smagen er ok, men det er konsistensen jeg ikke kan have, de er bløde og smattede. gør jeg noget forkert når jeg koger dem?? mvh Katja
En hest er altid en hest- Men en rytter uden en hest, er bare et menneske!!
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Du laver. |
|
Måske farsen for blød, den må gerne være rimelig fast. jeg putter enten lidt væde eller et æg i til 500g fars.( ikke begge dele) kommer finthakkede løg og havregryn ( istedet for mel) og ellers koger som du beskriver.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Jeg bruger |
|
1 æg og en slev mælk til 500 gram kød og så mel indtil det binder. Prøv med lidt mere mel, evt to æg måske? Et kogt æg er jo hårdt, så desto mere æg desto hårdere boller tænker jeg. Jeg kan nu godt lide dem lidt store og bløde, men ikke splattede
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
kødboller |
|
Man skal passe på at der ikke kommer både for meget væde- samt for meget mel i. Det medvirker bare at du får kødboller som har konsistens som er "smattet". Jeg bruger min egen opskrift, som stammer fra min mor og hendes mor... 500 gr. fars. ½ dl mælk 1 løg (finhakket) 3 spsk mel salt peber og hvis det er boller a la italia, så tilføjer jeg oregano, timian, basilikum mm... kun smag og fantasi sætter grænser her. Jeg får faste kødboller ud af det i hvert fald. Husk når du former dem, så skal du presse dem lidt. De må ikke være løse i konsistensen når de kommer i vandet. Kog på lidt over middel varme ind til de popper op til overfladen.
4 års shetlandshoppe på ca. 90 cm i stg. udlånes på ubestemt tid!
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
kødboller |
|
Ihh tusind tak for jeres svar Trottinghorse: Den opskrift må jeg prøve næste gang også se om det går bedre Lige pt har jeg fryseren fyldt med kødboller med dårlig konsistens JanneJ det med æg har du da nok ret i, det har jeg egentlig aldrig tænkt på mvh Katja
En hest er altid en hest- Men en rytter uden en hest, er bare et menneske!!
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Jeg plejer... |
|
at rive løget på rivejern. Det gør at bollerne ikke så let "skiller" ved kogning og de bliver dermed mere faste...
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
De skal |
|
Formes ret meget, jeg bruger en ske og en hånd og dypper skeen i kogt vand mellem hver bolle. Mel boller er jo nærmest bare vædske og mel, så forstår ikke hvorfor at mere mel og væske skulle gøre bollerne slaskede?
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
kødboller |
|
Dejen til kødboller er: blandet fars halv svinekød og halv oksekød - det skal hakkes 2 gange. 1 æg - rasp - salt og pebber. kødboller må ikke koge- de kommes i gryden i lunken vand - lige før de koger skal der fyldes koldt vand i ( f.eks. havl kop ) det gør man indtil de kommer op. Vandet hældes fra og kødbollerne kommes i en skål med koldt vand, så skyldes de og hældes i op i en si- hvor de står og drypper af og bliver kolde. god fornøjelse/ kirsten
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
kødboller |
|
de må ikke stå og koge, kun til kogepunktet, hvor du så kommer noget koldt vand i, det gør man et par gange. Står de og koge bliver kødbollerne bløde.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
Kødboller |
|
Bettebror og jeg lavede lige kødboller i går, onsdag, og vi stegte dem på panden i stedet for at koge dem De blev vildt gode, forstår slet ikke at man vil gå besværet igennem mht. at koge dem.
NUMSEFISKEN
Søger lejlighed og job i Odense
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
123456 |
|
Når jeg laver kødboller, laver jeg dem altid af ren oksekød - med så lav en fedtprocent, som muligt. (Så bliver de nemlig ikke smattede). Jeg blander dem gerne op med grofthakket frisk basilikum eller persille. Og så salt og peber og evt. hvidløg. Jeg former dem i hånden og "krammer dem godt sammen", så de ikke kan smuldre under kogning. Så koger jeg dem i let saltet vand, til de flyder.
Kh Maria
Mor til skønne Kathrine 24.08.06 Og skønne Frederik 22.03.09 Skal du have lavet dåbs-, fødselsdags- eller bryllupskage? Send mig en PB.
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
kødboller... |
Forfatter:  |
Hanne GJ |
Dato:  |
12-04-2011 10:34 |
|
jeg lader min ligge i vandet lidt længere end til de kommer op til overfladen. Plejer at trykke på dem med en ske når de ligger i hulskeen for at se om de giver sig, hvis de gør kommer de i lidt længere. Jeg bulder koger dem ikke, men vandet småbobler da en smule.
Hanne Mor til Villads musen født 0708-09
|
Svar på denne tråd |
|
|
|
|
|