Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Seniornettet

 Kødboller
Forfatter: 
Dato:  04-04-2011 13:54

Hej Seniorer


Her troede jeg at jeg skulle lave en kæmpe portion lækre hjemmelavede kødboller, som kunne bruges til tomatsuppe og boller i karry, men sådan gik det bare ikke


Jeg fulgte ellers opskriften fra alletiders kogebog, men de bliver ligesom ikke faste nok, det er sådan nogle bløde ulækre nogen


Så hva gør jeg forkert??


jeg blander hakket okse og hakket svinekød, æg mel løg salt og peber.


Derefter koger jeg dem i noget vand med boullion, og tager dem op når de popper op til overfladen.


Kom med jeres super opskrifter


mvh


Katja


En hest er altid en hest- Men en rytter uden en hest, er bare et menneske!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg bruger
Forfatter: 
Dato:  04-04-2011 14:30

Bare en alm. frikadelle fars, og så er det lidt forskellige hvilken krydderier jeg kommer i.





Satis temporis mihi est

( Jeg har tid nok)

http://www.kallehauge.org


0
0
Svar på denne tråd
 
 Smagen ok
Forfatter: 
Dato:  04-04-2011 14:58

Smagen er ok, men det er konsistensen jeg ikke kan have, de er bløde og smattede.


gør jeg noget forkert når jeg koger dem??


mvh


Katja


En hest er altid en hest- Men en rytter uden en hest, er bare et menneske!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du laver.
Forfatter: 
Dato:  04-04-2011 15:22

Måske farsen for blød, den må gerne være rimelig fast.


jeg putter enten lidt væde eller et æg i til 500g fars.( ikke begge dele)

kommer finthakkede løg og havregryn ( istedet for mel)


og ellers koger som du beskriver.




Satis temporis mihi est

( Jeg har tid nok)

http://www.kallehauge.org


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg bruger
Forfatter: 
Dato:  05-04-2011 00:24

1 æg og en slev mælk til 500 gram kød og så mel indtil det binder. Prøv med lidt mere mel, evt to æg måske? Et kogt æg er jo hårdt, så desto mere æg desto hårdere boller tænker jeg. Jeg kan nu godt lide dem lidt store og bløde, men ikke splattede ;)


Sagde Janne

Lejlighed sælges i Kgs. Lyngby

nybolig.dk/maegler/ PrivatBolig.jsp?sagsnr...snr=103468

- Send PB for info -




0
0
Svar på denne tråd
 
 kødboller
Forfatter: 
Dato:  05-04-2011 08:36

Man skal passe på at der ikke kommer både for meget væde- samt for meget mel i. Det medvirker bare at du får kødboller som har konsistens som er "smattet".

Jeg bruger min egen opskrift, som stammer fra min mor og hendes mor...


500 gr. fars.

½ dl mælk

1 løg (finhakket)

3 spsk mel

salt

peber


og hvis det er boller a la italia, så tilføjer jeg oregano, timian, basilikum mm... kun smag og fantasi sætter grænser her.


Jeg får faste kødboller ud af det i hvert fald. Husk når du former dem, så skal du presse dem lidt. De må ikke være løse i konsistensen når de kommer i vandet. Kog på lidt over middel varme ind til de popper op til overfladen.


4 års shetlandshoppe på ca. 90 cm i stg. udlånes på ubestemt tid!

0
0
Svar på denne tråd
 
 kødboller
Forfatter: 
Dato:  05-04-2011 09:56

Ihh tusind tak for jeres svar


Trottinghorse: Den opskrift må jeg prøve næste gang også se om det går bedre Lige pt har jeg fryseren fyldt med kødboller med dårlig konsistens


JanneJ det med æg har du da nok ret i, det har jeg egentlig aldrig tænkt på


mvh


Katja


En hest er altid en hest- Men en rytter uden en hest, er bare et menneske!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg plejer...
Forfatter: 
Dato:  05-04-2011 20:07

at rive løget på rivejern.


Det gør at bollerne ikke så let "skiller" ved kogning og de bliver dermed mere faste...



Hilsen Helle.


0
0
Svar på denne tråd
 
 De skal
Forfatter: 
Dato:  05-04-2011 22:31

Formes ret meget, jeg bruger en ske og en hånd og dypper skeen i kogt vand mellem hver bolle.


Mel boller er jo nærmest bare vædske og mel, så forstår ikke hvorfor at mere mel og væske skulle gøre bollerne slaskede?


Sagde Janne

Lejlighed sælges i Kgs. Lyngby

nybolig.dk/maegler/ PrivatBolig.jsp?sagsnr...snr=103468

- Send PB for info -




0
0
Svar på denne tråd
 
 kødboller
Forfatter: 
Dato:  07-04-2011 22:26

Dejen til kødboller er:


blandet fars halv svinekød og halv oksekød - det skal hakkes 2 gange. 1 æg - rasp - salt og pebber. kødboller må ikke koge- de kommes i gryden i lunken vand - lige før de koger skal der fyldes koldt vand i ( f.eks. havl kop ) det gør man indtil de kommer op.

Vandet hældes fra og kødbollerne kommes i en skål med koldt vand, så skyldes de og hældes i op i en si- hvor de står og drypper af og bliver kolde.


god fornøjelse/ kirsten



































































































































































0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvorfor
Forfatter: 
Dato:  07-04-2011 22:33

må de ikke koges? Jeg koger da altid mine..


Sagde Janne

Lejlighed sælges i Kgs. Lyngby

nybolig.dk/maegler/ PrivatBolig.jsp?sagsnr...snr=103468

- Send PB for info -




0
0
Svar på denne tråd
 
 kødboller
Forfatter: 
Dato:  07-04-2011 22:45

de må ikke stå og koge, kun til kogepunktet, hvor du så kommer noget koldt vand i, det gør man et par gange. Står de og koge bliver kødbollerne bløde.










































0
0
Svar på denne tråd
 
 Kødboller
Forfatter: 
Dato:  08-04-2011 00:05



Bettebror og jeg lavede lige kødboller i går, onsdag, og vi stegte dem på panden i stedet for at koge dem :)

De blev vildt gode, forstår slet ikke at man vil gå besværet igennem mht. at koge dem.




NUMSEFISKEN


Søger lejlighed og job i Odense

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  08-04-2011 19:00

Når jeg laver kødboller, laver jeg dem altid af ren oksekød - med så lav en fedtprocent, som muligt. (Så bliver de nemlig ikke smattede).


Jeg blander dem gerne op med grofthakket frisk basilikum eller persille. Og så salt og peber og evt. hvidløg.


Jeg former dem i hånden og "krammer dem godt sammen", så de ikke kan smuldre under kogning.


Så koger jeg dem i let saltet vand, til de flyder.


Kh

Maria


Mor til skønne Kathrine 24.08.06

Og skønne Frederik 22.03.09


Skal du have lavet dåbs-, fødselsdags- eller bryllupskage?

Send mig en PB.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jamen...
Forfatter: 
Dato:  09-04-2011 00:15

hvorfor Kirsten?


Sagde Janne

Lejlighed sælges i Kgs. Lyngby

nybolig.dk/maegler/ PrivatBolig.jsp?sagsnr...snr=103468

- Send PB for info -




0
0
Svar på denne tråd
 
 kødboller...
Forfatter: 
Dato:  12-04-2011 10:34

jeg lader min ligge i vandet lidt længere end til de kommer op til overfladen. Plejer at trykke på dem med en ske når de ligger i hulskeen for at se om de giver sig, hvis de gør kommer de i lidt længere.

Jeg bulder koger dem ikke, men vandet småbobler da en smule.


Hanne

Mor til Villads musen født 0708-09


0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider