Bager altid disse boller selv - og selv min mor siger, at mine er bedre end hendes
100 g smeltet smør/margarine
1½ dl koldt vand
1 pk gær
½ dl lunkent vand
1 tsk salt
Evt ½-1 tsk sukker
2 æg
Mel
Gær røres ud i lunkent vand. Smeltet smør tilsættes koldt vand og blandes langsomt i gæren. Herefter kommer du æg, salt, evt sukker i. Og så mel til det hele ikke klistrer på fingrene mere, men dejen skal stadig være blød og smidig uden at være tør.
Hæver 45 min lunt. Æltes godt og formes til boller.
Hæver 15 min på pladen og pensles med æg.
Bages 10-15 min i ovnen ved 200 grader (indtil de har fået lidt farve)
Opskriften kan fordobles og bollerne kan fryses
God fornøjelse
De, der siger, at det ikke kan lade sig gøre, skal lade være med at afbryde dem, der allerede er i gang med det.