Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Økonomi, samfund og love

 Erfaring med sager ang. handelsfejl
Forfatter: 
Dato:  27-07-2019 13:11

Jeg søger erfaringer fra folk som kender til sager på heste med handelsfejl.

Nogen der har erfaringer med at reklamere over væsentlige mangler som har betydning for hestens brug, når det er et adfærdsproblem?

(Hesten er undersøgt for ALT, der er brugt mange penge på dyrlæge, behandlere osv, og har ingen fysiske problemer, og der er gjort alt for at løse problemet).

Problemet er desværre observeret ved prøveridning, hvor man fik at vide at det var noget de ikke havde set før. Men da det ikke var konstant ved hver prøveridning og sælger ikke vurderede at det ville blive et problem, blev hesten købt i den tro, at det ikke ville give problemer. Det gav så problemer ganske kort tid efter handlen.

Det drejer sig om et forbrugerkøb og en relativt dyr hest. Og som det ser ud på nuværende tidspunkt kan hesten ikke bruges til det den i kontrakten er købt til.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Adfærdsproblemer...
Forfatter: 
Dato:  03-08-2019 10:08

...kan være svære at håndtere i handelssager, især hvis der er tale om periodiske problemer, som ikke skyldes hestens helbred, men er afhængige af rytteren. Sagt med andre ord, kan bevisbyrden blive svær at løfte, hvis hesten kun udviser den uønskede adfærd med én rytter, men ikke med en anden, da sælger (måske med rette) kan argumentere at problemet ikke ligger ved hesten, men ved rytteren. Det er i den forbindelse ret vigtigt, hvad hesten er købt til, da man som sælger f.eks. ikke må annoncere og sælge en pony som børnepony, hvis den ikke er egnet til dette. Omvendt kan sælger ikke lastes, hvis en springhest f.eks. ikke vil springe vandgrav med køber, hvis den springer det uden problemer med en anden rytter.

 

Det er lidt lettere med "rigtige" handelsfejl, såsom røntgenfejl eller staldfejl.

 

Man skal også være forsigtig med at tage sælgers vurdering for pålydende, da sælger jo gerne vil sælge hesten og derfor kan være tilbøjelig til at prøve at nedtone eller bagatelisere evt. problemer. Hvis der allerede opstår et problem ved prøveridning, bør man være på vagt og helst få sin egen undervisers vurdering også, med mindre man er meget erfaren.


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

1
0
Svar på denne tråd
 
 sssssssss
Forfatter: 
Dato:  26-08-2019 14:43

Du havde konstateret/opdaget fejlen allerede ved prøve ridning, og accapterede sælgeres og din egen mavefornemmelse på at det var "tilfældigt". og har derefter ikke ønsket flere og/eller længer afprøvingstid inden endelig handel.

Derved Har du accaptere "fejlen" ved at have opdaget den, uden at sætte yderliger spørgsmål ved dette.

Og du har købt hesten med denne kende "fejl" sikkeret uden at nævne det med ord/på skrift i handelskontrakten.

Så om det er en periodisk eller konstant "fejl", er underordnet, desværre. Du viste det/ havde oplevet det, og valgte afligevel at købe.

Jeg ved jo ikke hvad fejlen er, men desværre tror jeg ikke der er noget at klage over.

Men er du usikker på om du har en sag, så kontakt en dygtig sagsbehandler, og forlæg din historie.

pøj pøj


:O)

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider