Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 SU & HEST - HOW??
Forfatter: 
Dato:  06-07-2017 13:50

Hej alle sammen,

Jeg er simpelthen nødt til, af ren nysgerrighed, hvordan får I det at være studerende til at hænge sammen med at have hest?

Både rent økonomisk, men også tidsmæssigt?

Kan ikke selv se, hvordan det hænger sammen, med at bruge tid på studiet, bruge tid på arbejde, for uden arbejde er man uden penge, bo ude og så have hest og bruge tiden på den?

Hvordan gør I?

Håber I kan og vil hjælpe med at svare og løse mit mysterie? :-D


______________________________

 

 

- Louise G. L.

 

Søger part i Greve-omegn.

Skriv PB og hør mere, hvis det kunne være noget. :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tja...
Forfatter: 
Dato:  06-07-2017 15:11

 

Jeg kan jo kun fortælle, hvordan jeg selv fik det til at hænge sammen.

 

Jeg læste i Aarhus og blev færdig for 10 år siden. Gennem fire års uddannelse havde jeg min hest - og han blev fragtet mellem Aarhus og Sjælland flere gange, da jeg også var 1,5 år i praktik undervejs.

 

Rent økonomisk sørgede jeg for, at min husleje aldrig var højere end 2000-2300 kroner. Så de cirka 5000 jeg fik udbetalt i SU, dækkede de faste udgifter og mad. Derudover tog jeg SU lån. Jeg kom fra et almindeligt arbejde, så jeg fik en del feriepenge og kunne undvære arbejde de første måneder.

 

Men min daværende hest var god til at bruge penge på dyrlægeregninger, fik jeg et studiejob. Jeg solgte falck abonnementer to aftener om ugen. I alt var det 7,5 time, så det tog ikke for meget tid fra studiet. Efter praktikken gik jeg med post om lørdagen. Det betød, at jeg arbejde to ud af tre lørdag. Til gengæld tog det ikke mere af min tid fra studie og hesten.

 

Min mor har blandt andet sagt, at han måtte være Danmarks dyreste hest, da jeg tog SU-lån for at have ham, men jeg har ikke et sekundt fortrudt. Det var SÅ godt, at jeg havde andet i mit liv end studiet. Og på rideskolen, hvor han stod, lærte jeg en masse herlige og lokale mennesker at kende. En enkelt veninde har jeg stadig fra dengang :-)

 

Det hjælper selvfølgelig også, at jeg havde hesten og udstyret. Faktisk arbejdede jeg på fuldtid i en sommerferie for at kunne købe en ny sadel.

 

Jeg siger ikke, at det altid var sjovt. Jeg måtte indimellem prioritere ret skarpt og købte ikke selv så meget tøj i de år. Men det kan lade sig gøre, hvis man vil ;-)


Kh. Britt

 

med

den smukke welsh cob, Valhallas Abigail - kaldet Abby

og

hendes vidunderlige datter, Donwell Allegra (wpbr)

2
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for indblik
Forfatter: 
Dato:  07-07-2017 15:38

Ja okay, det er selvfølgelighelt klart en prioriterings sag, men tak for svar, vil super gerne høre om, der er nogle som har andre erfaringer? :-)


______________________________

 

 

- Louise G. L.

 

Søger part i Farum-omegn.

Skriv PB og hør mere, hvis det kunne være noget. :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 SU og hest
Forfatter: 
Dato:  15-07-2017 19:43

Jeg kan kun stemme i med Britt - det er en prioriteringssag. Jeg køber eksempelvis sjældent nyt til mig selv. Derudover har jeg også valgt at tage SU-lån, da jeg også vil have råd til andet end min hest (som desværre har været flittig bruger af dyrlæge).

 

Men jeg har job på et plejehjem hvor jeg normalvis har 4-6 vagter om måneden (en vagt er 7 timer). Derudover bruger jeg min sommerferie fra studie på to jobs. I år har jeg 6 uger med begge jobs - dvs. jeg arbejder 65 timer om ugen gennemsnitlig. Sidste år havde jeg 5 uger med begge jobs, hvor det var 72 timer om ugen gennemsnitlig. Så nej, det er bestemt ikke lutter lagkage, men ved at arbejde igennem om sommeren behøver jeg ikke at arbejde så meget mens jeg læser, hvilket jeg sætter stor pris på, da jeg så har mere tid til studiet.

 

I forhold til tid har jeg valgt at min hest skal stå et sted, hvor jeg ikke behøver at komme hver dag, så de dage, hvor jeg er sent hjemme fra studie/arbejde kommer jeg ikke. Mine studiedage ser også meget forskellige ud. Nogle dage møder jeg tidligt, nogle dage senere. Nogle dage tidligt fri, andre dage sent. Sammensætningen kan være meget forskelligt. Skal jeg eksempelvis møde kl 9 eller frem tager jeg gerne i stalden inden, hvis jeg ved dagen er lidt lang i den anden ende, for så når jeg stadig ud til hesten.
Derudover vælger jeg også flere sociale arrangementer fra, da jeg ikke kan være både der, på arbejde og hos hesten på én gang (og kæresten vil også godt se mig en gang i mellem.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Studerende og hest
Forfatter: 
Dato:  16-07-2017 22:21

Jeg må også melde mig ind i det foregående kor ;)

 

Jeg prioriterede studie og hest - hesten blev prioriteret, fordi den hjalp mig igennem studiet ved at give mig noget andet at lave end "hjernearbejde" hele dagen. Det var GULD værd, og jeg er sikker på, at den var den største bidragsyder til min meget vellykkede uddannelse (ved siden af læsningen selvfølgelig).

 

Det krævede, at jeg tog SU-lån ved siden af, og jeg havde konstant 1-2 job. Jeg boede også hjemme det meste af studietiden - det var hest eller lejlighed - og når jeg flyttede ud, var det primært hos nogle, jeg kendte. Jeg havde faste regninger for ca. 16.000,-/måned, så det var hårdt arbejde - men det hele værd!!!


Aim for the moon - and if you miss it,

grab a star!

 

 

Lektiehjælp/privatlærer tilbydes -

København/Nordsjælland.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  17-07-2017 19:19

Det KAN lade sig gøre.. men ja, det kræver, at man virkeligt vil det :)

 

Jeg læser selv jura på SDU, og jeg har hest imens. Det har jeg, for ellers ville jeg slet ikke være mig, og jeg ville aldrig komme igennem, uden at få mit daglige afbræk :) Herhjemme hedder det, at det er, hvad det "koster at holde mig glad og rask". Og sådan er det bare :)

 

Jeg tager også et supplerende SU-lån. Skal dog til at kigge på arbejde nu, så jeg forhåbentligt kan slippe for det. Men har de første 2 år af min uddannelse, har jeg udelukkende prioriteret at gå i skole - det anbefalede de også, at vi lige ventede i hvert fald det første år med at finde arbejde :) Så jeg bruger lidt forud af en forhåbentlig advokat-løn i fremtiden :) Mener ikke, det er uansvarligt, da jeg netop højst sandsynligt får en OK løn i sidste ende. Store dyrlægeregninger får jeg så en afdragsordning på :)

 

Rent tidsmæssigt, dér er det edermame et spørgsmål om prioritering. Jeg har hest, er der hver eneste dag, har en kæreste, der bor i Svendborg, bor selv i Odense, og så er jurastudiet jo reeet tungt. Men det går altså. Endda på trods af 1 semester med voldsom kyssesyge og så blev jeg kylet af helvede til på min ridelæres unghest = næsten 1 år med store problemer efter en hjernerystelse. MEN jeg er altså kommet igennem alligevel, og bestemt ikke med karakterer under snit

 

Jeg starter her i sep på sidste år af min bachelor. Hesten bliver. Det gør den også på kandidaten, og ja, det gør den, indtil han ikke er mere :) Simpelthen Det er GULD værd. Og havde jeg ikke ham, så kom jeg aldrig igennem.

 

HUSK at f.eks. her på 5. semester har jeg fri hver mandag. Så dér var en mulighed for at finde noget arbejde mandag, uden det ramler vildt sammen med hest, uddannelse og tid :) Så det gælder om at sno sig :D


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  23-07-2017 21:50

Det har kunne lade sig gøre for mig, at gennemføre en bacheloruddannelse (en af dem med meget gruppearbejde, som kræver tid = mindre tid til at arbejde ved siden af studiet..) - og samtidig have både hest, bil og -dog meget billig!- lejlighed. Jeg bor i KBH centrum, så ikke ligefrem det billigste sted i landet at have hest :)

 

Men jeg vil også sige som de andre, at det handler om benhård prioritering, og at være god til at få de sidste kroner til at række langt (ud af dit i forvejen stramme budget) når hesten f.eks bliver syg. Min hest har været en af dem der har ædt MANGE dyrlægeregninger, og det har været virkelig svært at få pengene til at række.

 

Først og fremmest: Spar IKKE pengene på at fravælge f.eks sygeforsikring på hesten. Selvom forsikringen er dyr, så er det en god investering i sidste ende.

 

Jeg har inkl. hesten (og uden uforudsete udgifter ) haft udgifter for ca. 9000,- om måneden, og det er i rene udgifter på bil-hest-lejlighed og hvad der ligger deri med forsikringer osv.

 

SU er på ca. 5300,- så for at budgettet overhovedet skal gå i 0,- kan du nok se at der skal nogle penge i kassen ;)

 

Jeg har arbejdet en del ved siden af studiet (i gennemsnit 15-20 timer/uge), og det har kostet på både det sociale aspekt ved studiet, men også på tiden til lektielæsning, fremmøde til visse lektioner, og forberedelser til eksamener.

 

Udover meget arbejde ved siden af studiet, har jeg haft en god kassekredit på 40.000,-. Uden den kassekredit at trække på, havde det ikke kunnet lade sig gøre for mig. Jeg har derudover også taget 2 års SU-lån, ud af 3,5 års studietid.

 

Jeg har sjældent haft penge til at købe ting til mig selv, og har jeg haft ekstra penge har jeg som regel brugt dem på noget til hesten ;)

 

Så jeg vil sige- man skal VIRKELIG ville det. Jeg har været vant til at prioritere hesten lige siden jeg var 16 år, så jeg har gennemført både HF og andet uddannelse på et utroligt stramt budget- men det er altid lykkedes for mig at få det til at løbe nogenlunde rundt :)


Mvh Mie C.

Med dragen Teaser

 

Vil du følge med i daglige opdateringer?

følg med her:

www.facebook.com/dvdragenteaser

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider