Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Opereret for kolik 3 gange

Svenske Ava Landers danske U25 Grand Prix hest Herbie Hancock Grafteberg har netop været igennem sin kolik operation nummer tre, som den danske varmblodsvallak er ved at komme sig ovenpå, til trods for sine 18 år

 

Klik-operation vel overstået

Den danske varmblodsvallak Herbie Hancock Graftebjerg (e. Hertug / Mechellino), der er avlet af Arne Berg-Nielsen, har netop gennemlevet sin tredje operation for kolik, som han dog ser ud til at komme sig fint efter.

 

Herbie Hancock Graftebjerg er til daglig den svenske U25-rytter Alva Landers internationale Grand Prix hest, og det glæder rytteren at hendes førstehest ser ud til at komme sig vel over operationen.

 

 

"Vi krydser finger for at Herbie kommer sig hurtigt. Indtil videre klarer han sig rigtig fint. Operationen gik rigtig godt og han begynder nu at spise igen, en smule mere dag for dag", oplyser Ava Landers til Eurodressage.

 

Opereret to gange tidligere for kolik

Herbie gennemgik same operation, fr blot 1,5 år siden, og igen otte år tidligere.

"Alle tre gange var det hans tarm der havde bevæget sig til højre og pressede på et andet organ, som gav ham frygtelige smerter", forklarer Alva.

 

Hun ved dog ikke hvad forårsager koliktilfældene og der kan være mange årsager hertil, men oplyser at han er meget sensitiv både hvad angår ændringer i miljøer og i maden. Han har i det mindste vist hende at han er en fighter, siger Alma om sin 18-årige Grand Prix hest.

"Heldigvis er han mere energisk og glad, denne gang efter operationen, så vi håber vi får ham hjem hurtigt", siger den forhåbningsfulde og optimistiske rytter.

 

Herbie startede sin ridekarriere i Denmark

Herbie startede sin karriere i Danmark under Signe Karstoff Birch, der vandt unghestechampionatet med ham i 2006. i 2007 blev han redet af Rune Villum, og sammen opnåede de en ottendeplads i trøstefinalen ved UVM i verden i samme år. Mellem 2008 og 2011, blev han redet delvist af Signe Karstoft Birch og dels af Sidse Mørkenborg-Riis.

 

Solgt til sverige i 2012

I februar 2012 blev Herbie solgt til Lotta Lander, og med datteren Alva flyttede de sig fra junior niveau til Grand Prix niveau sammen.

 

Parret havde deres international debut på junior niveau ved CDI-PJYR Moorsele i Belgien i maj 2020. De rykkede op i ungrytter klassen og repræsenterede Sverige ved EM i 2014 for ungryttere i Arezzo, i Italien. Året efter var de tilbage på holdet for 2015 EM i Vidauban, hvor de gik videre til kur finalen og sluttede på en tolvte-plads. I 2016 arbejde parret på Grand Prix øvelserne, og deltog i 2017 som U25 rytter i en række internationale stævner bl.a. i Aalborg, Hammaro, Falsterbo og Gøteborg.

 

Sammen repræsenterede de Sverige ved U25 EM i Exoo og red U25 klasser i hele 2019. De opnåede sølv ved de nationale U25 mesterskaber, og blot få uger senere, red de deres sidste internationale klasse ved CDI-stævnet på Falsterbo i juli 2019, hvor de vandt küren.

 

 

Billede

 

Svenske Ava Landers danske U25 Grand Prix hest Herbie Hancock Grafteberg har netop været igennem sin kolik operation nummer 3, som den danske varmblodsvallak, er ved at komme sig ovenpå, til trods for sine 18 år (Foto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 27-04-2020 kl. 18:28 af i kategorien Ridesport.
Tags: Kolik.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
16-10-19 Forebyg efterårets kolik og diarré tilfælde
14-05-18 Spyt-test lovende til påvisning af koliksmerter
10-08-15 Isabell Werth’s Warum Nicht er død
16-07-14 Kolikoperationer - tør du?
11-03-14 Kolik - kend den på tegnene!
16-01-14 Kolikheste i vinterhalvåret
19-10-13 At undgå kolik
03-12-14 Vinterudfordringer i hesteholdet
14-06-10 Ikke større risiko ved kolikoperation af ældre heste


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider