Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Crowd funding sikrer OL hest

En lykkelig irsk OL rytter, Jonty Evans sikrer sig sin OL military hest ved hjælp af crowd funding. Evans stod til at miste sin OL hest fra Rio, efter adskillige attraktive tilbud om køb af hesten Cooley Rokes Drift til hesten ejer. Crowd Funding var det sidste desperate forsøg på at rejse fianasiering til at købe hesten, og kampagnen rejste effektivt de sidste 500,000 britiske pund!

 

Lykkelig og taknemmelig!

Den irske military OL rytter Jonty Evans kan næsten ikke tro sit eget held og lykke!

 

Han stod til at miste sin OL hest fra Rio Cooley Rokes Drift, som han blev nummer 9 på invididuelt ved OL i militar i Rio i 2016, og hermed opnåede det bedste irske resultat ved legene, men den er nu sikret mod salg!

 

Rider men ejer ikke

Jonty ejer nemlig som så mange andre ryttere ikke selv den hest han rider. Den er derimod ejet af Fiona Ellioott, der siden OL i Rio, har modtaget mange fristende købsforespørgsler på den 11-årige hest, her især en række henvendelser fra interesserede og pengestærke amerikanske købere. Hun har derfor seriøst overvejet at sælge hesten, og da Jonty var desperat for at få lov til fortsat at ride hesten, måtte alle muligheder undersøges og alle sten vendes.

 

Jointy der har kæmpet desperat for at kunne beholde hesten i ridning, men som ikke har haft råd til at købe hesten selv, har haft alle muligheder i spil for at forsøge en finde en løsning. Bl.a. har han henvendt sig til alle mulige pengestærke kontakter, om at købe hesten eller andele i denne, så han selv kunne ride videre på Cooley Rokes Drift, men det har ikke givet det ønskede resultat.

 

Crowd Funding - en desparat kamp om finansiering af hestekøb

Crowd Funding var han sidste desperate forsøg på at rejse penge, og Jonty troede faktisk ikke rigtigt selv på ideen, efter de mange andre forsøg på at skaffe finansering han havde prøvet forgæves.

 

Målet for crowd funding blev sat til 500,000 britiske pund svarende til knapt 5 millioner kroner til (delvist) køb af hesten, et mål som Jonty ikke selv troede på var muligt, men det skulle ikke lade stå uprøvet tilbage. Det viste sig rent faktisk at blive en usædvanligt vellykket crowd funding kampagne.

 

Mediekækning af kampagnen og Jonty's kamp

Magasinet Horse & Hound bragte for ca. 4 uger siden historien om, at købestærke personer havde foranlediget Cooley Rorkes Drift's ejer Fiona Elliott til seriøse overvejelser om salg af den succesfulde 11-årige military hest.

 

Jontly have allerede skaffet en del finansiering i forsøget på at erhverve hesten, men havde så som sidste desparate forsøg oprettet en crowd funding website i bestræbelserne på at skaffe resten af midlerne til køb af hesten. Opmærksomheden fra medierne side, har helt sikkert hjulpet kampagnen.

 

I et interview til det britiske magasin Horse & Hound udtaler han "Jeg havde henvendt mig til en række personer, i forsøget på at få dem til at købe ham, eller dele af ham. Dette [crowd funding] var mit absolut sidste forsøg, og jeg troede rent faktisk ikke helt på ideen. Men reaktionerne indenfor de første 24 eller 48 timer var helt enorm, og jeg tænkte I guder, kan dette virkelig passe?. Herefter aftog hastigheden på donationer selvfølgelig lidt, men så kom der to store individuelle donationer, og pludselig havde vi krydset grænsen for, hvad vi skulle prøve at rejse med Crowd Funding. Det er helt uvirkeligt!"

 

Indsamlingen gik stærkt

Der var sat en deadline til den 10. august, da han skulle deltage i Military konkurrencen i Strzegom i Polen, som en del af det irske team, og der var behov for at få ejerforholdende afklaret inden da.

 

Da først kampagnen blev skudt igang gik det stærkt.

 

Kampagnen rejste 63.000 indenfor de første 24 timer, og 100.000 indenfor den første uge. Derefter gik det lidt langsommere, men der rullede fortsat penge ind. De sidste 60.000 pund blev rejst indenfor de sidste 24 timer. En af årsagerne til kampagnens store succes var sikkert ideen med 'Folkets hest'. Konceptet blev fanget af både hestepresse og alle de gængse medier, og jonty fik pressedækning på BBC og så langt væk som USA. Det bedste er at det lykkedes ham at sikre hesten, og at han nu kan se frem til det kommende stævne med ro i sindet!

 

Der blev doneret to store beløb som en den af kampagnen, en på 150.000 britiske pund og en på 100.000 britiske pund, som tikkede ind forrige mandag."Uden disse to store donationer, have vi ikke klaret den, udtaler Jonty taknemmeligt.

 

Fremtiden er sikret, men ikke EM

"Jeg har ingen ord for det. Jeg er så taknemmelig overfor alle der har doneret penge" udtaler Jonty til Horse & Hound og i et interview til Radio Glouchestershire, efter at nyheden om at crowd funding målet var nået blev bragt i medierne.

 

Nu kan Jonty Evans med sindsro se frem til sin næste konkurrence, uden at han skal være bange for at hesten pludselig er på andre hænder.

 

Evens har dog oplyst at han alligevel ikke stiller op til EM i Poleen, da bestræbelserne for at sikre det fremtidige ejerskab af Cooley Rokes Drift har taget så meget fokus fra forberedelserne til den snarligt forestående EM, at det ikke vil være fair at deltage. De vil i stedet foreberede sig til andre kommende konkurrencer.

 

Læs den britiske artikel, som redegør for hvorfor Evens alligevel ikke når at komme med til EM i Polen, her

 

Billede

 

Jonty Evans stod til at miste sin OL hest fra Rio, Cooley Rokes Drift, efter adskillige attraktive tilbud om køb af hesten til hesten ejer. Nu har Evans sikret at han fortsat kan ride hesten via noget så usædvanligt som en vellykket crowd funding kampagne (Foto: Pressefoto)

 


Tilføjet d. 20-08-2017 kl. 15:50 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
10-06-17 Puuhaa – hestesport kom gennem OL nåleøjet
06-03-17 Nu kan du se, om din hest har smerter
05-02-17 6 grunde til at det er okay at savne sin hest, uanset hvor lang tid der er gået
10-12-16 Færre penge til UK dressur
03-12-16 Sværhedsgraden falder i military
22-11-16 Nye OL-regler fra 2020
13-10-16 Blev en hest mishandlet til døde på stævneplads?
16-09-16 Caroline blev 5. i sidste PL finale
16-09-16 Ingen dansk medalje i kür grad III
16-09-16 Pararytterne i ilden i kür i dag


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider