Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Løsspringningen er fuldført

De unge springhingste i Hold I er i dag blev løssprunget for anden gang i Herning, og det er sidste gang i kåringsforløbet. Nu er de 15 hingste klar til den sidste fremvisning på søndag, hvor der vil være frasortering og præmiering

 

15 hingste igennem løsspringningen

15 unge hingste har i Krafft Arena M demonstreret deres springegenskaber i løsspringning, og dermed har dommerne også set hingstene for sidste gang, inden de skal se dem på søndag til frasortering og præmiering.

 

Dommerne så hingstene første gang ved forbesigtigelsen på Vilhelmsborg i december måned, hvor de også blev løssprunget og igen i februar måned ved trænings-løsspringning. Her ved hingstekåringen i Herning har dommerne set springhingstene i løsspringning onsdag, på fast bund torsdag, hvor de også blev vist i longe, og i dag fredag i løsspringning for sidste gang.

 

 

Friske hingste

Avlsledelsens Johnny Hansen fortæller, at det onsdag aften var nogle meget friske hingste, som dommerne først så løse på banen, inden de blev ledt ind i løsspringningsbanen, der startede med en højere lodret forhindring for at få hingstene til at bakke lidt af, og det klarede de godt.

 

" I dag gjorde vi noget nyt i fredagens løsspringning ved igen at få hingstene vist løse i galop på ottetal, og det gjorde dem rolige og balancerede inden springningen. Tidligere gjorde man det, at man trak hingstene ind i løsspringningsslusen, men det er vi gået væk fra. Nu bliver de bare guidet ind og bliver stoppet derinde og får lidt tid, inden de får lov at tage springene, der i dag startede med en oxer, fordi vi i dag var mere interesseret i at se hingstenes form i springningen."

 

"Det er første gang i mine 10 år med ansvar for løsspringningen her i Herning, at afviklingen har været bedre om fredagen, og det er nok, fordi hingstene igen fik love at løbe i ottetal, og så er banen også rykket lidt væk fra publikum, og det gav mere ro i afviklingen ned igennem serien", konkluderer Johnny Hansen og fastslår samtidig: - "Vi har et super godt team til at styre afviklingen af løsspringningen, og det er altafgørende".

 

Billede

 

De unge springhingste i Hold I er i dag blev løssprunget for anden gang i Herning, og det er sidste gang i kåringsforløbet. Nu er de 15 hingste klar til den sidste fremvisning på søndag, hvor der vil være frasortering og præmiering (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 06-03-2020 kl. 21:58 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
08-03-20 Dobbelt kursejr til Danmark
08-03-20 20 hingste indsynet
08-03-20 Tre præmierede springhingste
08-03-20 Giovanni – Bell 4-års bedste danskavlede hingst
08-03-20 Ask løb med titlerne
08-03-20 22 godkendte heraf 7 præmierede dressurhingste
08-03-20 Årets Hingst i Herning
08-03-20 Hedelunds Anakin dagens eneste med 10 i afprøvning
08-03-20 11 springhingste godkendt til afprøvning
08-03-20 Endnu et flot gallashow lørdag


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider