Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hedelunds Anakin dagens eneste med 10 i afprøvning

Daniel Bachmann Andersen startede ud tidligt søndag morgen med anden afdeling af fremmedryttertesten. Det blev Hedelunds Anakin der høstede dagens eneste 10-tal, og Grand Galiano fastholdt den samlede førsteplads fra første afdeling

 

Tidligt men interessant

Anden afdeling af fremmedryttertesten af de unge dressurheste, tiltrækker sig vanligvis mange publikummer, til trods for at det starter ud tidligt søndag morgen. Det er nemlig yderst interessant at høre fremmedrytteren kommenterer de enkelte heste, og det var ingen undtagelse i år, hvor vores egen Daniel Backmann Andersen er testrytter ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning.

 

Det var derfor med stor spænding, at det store publikum her til morgen var mødt op i Jyske Bank Boxen for at overvære Daniel Bachmann Andersen teste de sidste finaleheste i Blue Horse Unghestechampionat. Hedelunds Anakin høstede dagens eneste 10-tal, og Grand Galiano fastholdt førstepladsen fr første afdeling.

 

 

Informativt og lærerigt

Daniel Bachmann Andersen skulle have den sidste del af finalehestene i Blue Horse Unghestechampionat for 5-årige dressurheste under rytter, og det blev igen i dag til en spændende og informativ lektion i unghesteridning med masser af tips og råd, og de vise ord gik ikke til spilde. Fremmedryttertesten havde tiltrukket sig et stort publikum fra morgenstunden, og de sad opmærksomt lyttende på tilskuerrækkerne og sugede til sig, mange med notesbogen i hånden, når Daniel fortalte om ligeudretning, sug på tøjlen, om at ride hestene for indvendige schenkel til udvendige hånd, eftergivenhed, om at oprette skævheder, forberedelse af overgange og afveksling i den daglige træning og meget mere.

 

Stor forskel på hestene

Tilskuerne fik også et indblik i, hvordan Daniel fornemmer hestene, og de kan ofte føles meget forskellige, afslørede testrytteren.

 

Nogle er små eller korte, andre har mere bag eller foran sadlen, og så er der stor forskel på, hvor bløde eller hårde de er i hånden, og de er skæve eller lige, og hvordan de tager imod Daniels anvisninger, oplyste Daniel om undervejs.

"Det gælder om at have fantasi, når man på kort tid skal finde ind til en hest. Virker det første ikke, må man prøve noget nyt", fortalte testrytter Daniel Bachmann Andersen.

 

Førstedagens vinder fastholdt føringen

Inden søndag morgens testridning lå Rikke Duponts Grand Galiano (e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro) på en foreløbig førsteplads efter første afdeling lørdag. Den fik nemlig dagens eneste 10-tal for dens fremragende ridelighed, og desuden den 9,5 for kapacitet, og samlet blev det til 904 point. Galiano fastholdt også den samlede førsteplads i fremmedryttertesten, dog presset af Hedelunds Anakin, der opnåede søndagens eneste 10-tal.

 

Hedelunds Anakin opnår eneste 10-tal i anden afdeling

Ditte Mikkelsens Hedelunds Anakin (e. Apache/Blue Hors Hotline), kom imidlertid ind i kampen helt tæt på toppen efter at have givet Daniel en super tur med optimale reaktioner, der resulterede i et klokkeklart 10-tal for ridelighed, og lige som Grand Galiano blev det til 9,5 for kapacitet. Samlet endte Anakin på 899 point.

 

Sweetness har en stor fremtid foran sig

Førerhesten efter de to første dage samlet var, sølvmedaljehoppen Sweetness (e. Blue Hors St. Schufro/Tailormade Lancelot), som Daniel Bachmann Andersen totalt faldt for. Daniel skulle dog lige ride sig ind på hoppen i dag, da hun i starten løb lidt igennem hånden, men han fik hurtigt styr på den sensitive hoppe, og derefter fungerede samarbejdet perfekt.

 

Daniel fik god respons fra hoppen og forbedrede overgange. Det der imidlertid imponerede ham mest var den unge hoppes konstante og enorme balance i galoppen, og dens utrolige power, gålyst og samarbejdsvilje. Sweethess blev i dag belønnet med et 9-tal for ridelighed og 9,5 for kapacitet. Daniel var åbenlyst meget begejstret for hoppen, som han uden omsvøb spåede en stor fremtid i sporten.

 

Billede

 

Daniel Bachmann Andersen startede ud tidligt søndag morgen med anden afdeling af fremmedryttertesten. Det blev Hedelunds Anakin der høstede dagens eneste 10-tal, og Grand Galiano fastholdt den samlede førsteplads fra første afdeling (Arkivfoto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 08-03-2020 kl. 11:32 af i kategorien Træning.

Seneste relaterede nyheder
08-03-20 Dobbelt kursejr til Danmark
08-03-20 20 hingste indsynet
08-03-20 Tre præmierede springhingste
08-03-20 Giovanni – Bell 4-års bedste danskavlede hingst
08-03-20 Ask løb med titlerne
08-03-20 22 godkendte heraf 7 præmierede dressurhingste
08-03-20 Årets Hingst i Herning
08-03-20 11 springhingste godkendt til afprøvning
08-03-20 Endnu et flot gallashow lørdag
08-03-20 Andenplads til Dennis og sejr til tysk OL-rytter


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider