Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tre ud af fem med i unghestechampionatet

I Unghestechampionatet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Henring deltager tre 5-års heste fra samme stutteri - to i springning og en i dressur, ud af en årgang på blot 5 føl fra stutteriet Hellmers

 

En årgang med stor kvalitet

På Stutteri Hellmers hos Bodil og Jens Hellmers fødes normalt 1-2 føl om året, men i 2015 havde de vi som den eneste gang nogensinde en usædvanlig stor årgang på fem føl.

 

To af føllene blev solgt på Dansk Varmblods Elitefølauktion, og de resterende tre deltager nu i championatet.

 

 

De tre deltagere i Unghestechampionatet er RDH-hoppen Chanel H e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Romantic, der deltager i Blue Hors Unghestechampionat for dressurheste samt vallak Oklahoma H e. Balou/ Barnaul xx/ Lagos og RDH-hoppen Louisiana H e. Balou/ Louvre S/Concorde, der begge deltager i Katrinelund Unghestechampionat for springheste.

 

Svigersøn på dressurhesten

Chanel H er avlet på samme hoppestamme som guldmedalje- og Grand Prix-hoppen Holballes Deeba.

"Hun er meget højstillet og knap 1m80 i stang, men hun har heldigvis aldrig haft problemer med balancen", fortæller Bodil.

Den store elegante hoppe rides af avlerparrets svigersøn, berider Ulrik Falbe-Hansen, som altid roser Chanel for dens særlige vilje til både at arbejde og lære nyt, så han spår den en virkelig lovende fremtid.

 

Nevø rider mors hest

Oklahoma H var bedste springbetonede hingsteføl i Region 7 og blev efter Eliteskuet solgt til Bodil og Jens' svigerinde, Hanne Hellmers, og rides af hendes søn, Alexander Lundgaard Kjeldsen, der rent faktisk vandt Unghestechampionatet i springning sidste år.

 

"Vi glæder os meget over, at hesten er blevet i familien", er Bodil og Jens enige om.

Den er hoppen Ophelia XV's 10. afkom, hvoraf man også finder den kårede hingst, Coulthard DVH 899, som har gået International Grand prix med Lars Bak Andersen, og ligeledes den kårede hingst, Heart-Throb BS DVH 1044, som blev tildelt opdrættermedalje i bronze.

 

En matchende ekvipage

Louisiana H er avlet på en hoppe fra Carsten Carstensens berømte hoppestamme, som har avlet utallige succesfulde sportsheste, medaljehopper og kårede hingste. Louisiana H er stor hoppe med en lige så stor personlighed, og hun rides af en dygtig rytter, der matcher hendes højde, nemlig beriderelev, Adam Sparlund Olesen.

"Hun har altid været helt særlig, ikke altid den nemmeste, men vi har altid troet på hende til stor sport", fortæller Bodil og Jens, der glædes over, at Adam har gjort et fantastisk stykke arbejde med hesten.

 

Kilde: Dansk Varmmblods Hingstekåring

 

Billede

 

I Unghestechampionatet ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning deltager tre 5-års heste fra samme stutteri - to i springning og en i dressur, ud af en årgang på blot 5 føl fra stutteriet Hellmers. Foto: Boxen i Herning (Arkivfoto)


Tilføjet d. 07-02-2020 kl. 22:15 af i kategorien Arrangementer.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
08-03-20 Dobbelt kursejr til Danmark
08-03-20 20 hingste indsynet
08-03-20 Tre præmierede springhingste
08-03-20 Giovanni – Bell 4-års bedste danskavlede hingst
08-03-20 Ask løb med titlerne
08-03-20 22 godkendte heraf 7 præmierede dressurhingste
08-03-20 Årets Hingst i Herning
08-03-20 Hedelunds Anakin dagens eneste med 10 i afprøvning
08-03-20 11 springhingste godkendt til afprøvning
08-03-20 Endnu et flot gallashow lørdag


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider