Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Øv, ingen medalje – men OL-billet sikret

Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen skulle i dag forsvare de danske EM-medaljechancer for hold. Det blev en svær opgave. Danmark sluttede på en samlet femteplads, men OL-billetten er hjemme. Sejren gik til de suveræne tyskere

 

Drømmen om EM-medalje bristede for en billet til OL

I dag tirsdag skulle Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy og Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack, som de to sidste danske ryttere i holdkonkurrencen, forsvare de danske drømme om en EM-medalje, men det blev en svær opgave og til tider udfordrende opgave, hvor også elementerne spillede ind. De to danske ekvipager kæmpede sig til henholdsvis en individuel femte og en ottendeplads, og Danmark sluttede samlet udenfor medaljerækkerne i holdkonkurrencen på en ærgerlig samlet femteplads. Til gengæld er OL-billetten hjemme, hvilket i særdeleshed var det vi kom for, og hermed et godt plaster på såret.

 

Daniel og Zack - udfordringer i piafferne

Daniel Bachmann Andersen og 15-årige Blue Hors Zack var første danske ekvipage på banen og fremviste på næsten vanlig vis et flot kraftfuldt og fascinerende program, der dog havde enkelte usikkerhedsmomenter, som vi efterhånden ikke er vant til at se det, og derfor bidrog med lidt ekstra ubehagelig spænding for tilskuerne. Allerede i den første piaffe var der lidt stilstand i bagbenene, og også i den anden. Det kostede på procenterne der hurtigt fik et dyk. Den rutinerede ekvipage genfandt dog fatningen og satsede ekstra på et imponerende flot galopprogram, der fik procenterne til at stige igen. Ridtet blev honoreret med 78,665, der rakte til en samlet 5. plads til ekvipagen.

 

 

Dufour og Cassidy i kamp mod elementerne

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy fik til gengæld elementerne imod sig under deres ridt. Da det blev deres tur stod regnen ned i stænger, og det påvirkede koncentrationen hos Cassidy, der blev noget uopmærksom undervejs der kostede dyrt i etterchangementerne. Til trods for at have elementerne imod sig kæmpede den danske ekvipage bravt igennem programmet og til trods for de dyre fejl slog det ikke Cathrine ud af kurs, der guidede Cassidy videre og høstede mange top karakterer lige indtil den sidste piaffe, hvor Cassidy gik i stå. Ærgerligt ærgerligt mange flotte øvelser med skyhøje point, men også nogle rigtig dyre fejl. Ekvipagen endte med en samlet score på 77,143 % og en samlet individuel ottendeplads,

 

Samlet 5. plads til Danmark i holdkonkurrencen

Med Anders Dahl og Fidelio på en samlet 21. plads individuelt og med Agnethe Kirk Thinggaard på 23. pladsen, blev det til en ærgerlig samlet femteplads til Danmark i holdkonkurrencen, til trods for at alle de danske ekvipager kæmpede bravt, det bedste de har lært.

 

Alle de danske deltagere kunne dog efterfølgende glæde sig over at Danmark har sikret sig billetten til OL I Tokyo til næste sommer, hvilket var det vigtigste de er kommet efter her ved EM i Rotterdam.

 

Suveræne tyskere

Tyskerne var som ventet helt suveræne og urørlige. Sejren gik som ventet til Isabel Werth og Bella Rose med 85.652 % og andenpladsen til Dorothee Schneider og Showtime FRH med 80.233 %. Endelig gik også tredjepladsen til Tyskland, nemlig til Sönke Rothenberger på den Cosmo, der var så tæt på ikke at komme med til EM på grund af en verserende retsag om hesten. De opnåede 79.084 %

 

Fjerdepladsen gik til Hollandske Edward Gal på Glock's Zonik N.O.P med 78,758 %.

 

Den endelige holdopstilling blev således: suverænt guld til Tyskland, Sølv til Holland, Bronze til Sverige, fjerdeplads til Storbritannien, og en femteplads til Danmark.

 

Se det samlede resultat for de individuelle ekvipager fra klassen her

Se det endelige holdresultat her

 

Billede

 

Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen skulle i dag forsvare de danske EM-medaljechancer for hold. Det blev en svær opgave, der blev lidt for spændende undervejs. Danmark sluttede på en samlet femteplads, men OL-billetten er hjemme. Her ses vinderen individuel Isabell Werth på Bella Rose (Arkivfoto)


Tilføjet d. 20-08-2019 kl. 17:27 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
09-09-19 Gense højdepunkterne fra EM i dressur
26-08-19 EM-bronze til dansk paradressurhold
26-08-19 Tyskerne urørlige i EM-kür finalen
26-08-19 EM-bronze til Cathrine Dufour
23-08-19 Guldfavoritten Tobias vandt guld
21-08-19 Diskvalifikation sender helt hold ud af EM
21-08-19 To fejlfrie danskere i første EM-klasse
21-08-19 Springrytterne og Pararytterne i aktion ved EM
21-08-19 Dujardin og Freestyle diskvalificeret ved EM
21-08-19 Vigtigt EM-resultat trods manglende medaljer


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider