Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Flot dansk start ved EM – men ikke uden malurt i bægeret

Det blev til to flotte ridt til Agnete Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl, som de to første danske dressurryttere på banen ved EM i går mandag i Rotterdam startede tidligt i feltet. Med danske øjne fik de derfor ikke helt som fortjent, og det kostede desværre point i den samlede opstilling

 

 

Danmark meget at kæmpe for

Det var vigtigt med en god start på førstedagen af EM holdkonkurrence, for Danmark er i kamp for en holdmedalje, hvor vi skal se os mest efter Sverige, England og Holland som Danmarks hårdeste konkurrenter til medaljen, mens Tyskland er nærmest selvskrevne til at tage guldet. Opnår Danmark ikke EM-medalje i år, har vi tillige OL at kæmpe om, hvor der på baggrund af resultatet fra EM skal tildeles de sidste tre pladser.

 

Flotte præstationer fra Anders og Agnete

Anders Dahl var første dansker på banen på Fidelio van het Bloemenhof (e. Fidertanz) og fremviste et rigtig flot program uden nævneværdige fejl og med nogle flotte passager bl.a. flotte galopserier og en meget flot piaffe. Programmet blev belønnet med 72,733 % af dommerne, hvilket med danske øjne forekom lidt i underkanten for det flot udførte program, men ekvipagen er nok hæmmet af at starte så tidligt i feltet. Men dejligt at se hvorledes dette samarbejde udvikler sig positivt, selvom de ikke har redet international Grand Prix særlig længe.

 

 

Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ (e. Damhus Hoek's Ginus / Justboy) var dagens anden og sidste dansk ekvipage, og gjorde Anders Dahl og Fidelio det efter. De leverede også varen med en sikker og rutineret præstation, med meget flotte piaffer og passager og overgange, der bare sad i skabet. Næsten igennem programmet uden fejl, indsneg der sig desværre med kun en enkelt lille bitte fejl i det sidste changement toer serien, som desværre koster dobbelt. Dommerne kvitterede med 72,671%, og både Agnete og landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein var tilfredse.

 

Nu er det så op til Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Dufour at ride op til deres absolut bedste og sikre OL-kvalifikationen og måske en holdmedalje.

 

Tyskerne overlegent i front

Det er helt som ventet de stærke tyskere, der har lagt sig i front, men det har ikke været helt uden udfordringer. Dorothee Schneider og Showtime FRH (e. Sandro Hit) lagde sig i spidsen af konkurrencen, selvom Showtime havde lidt udfordringer i den første piaffe, der blev lidt tam. Alligevel opnåede ekvipagen 80,233%.

 

Jessica von Bredow-Werndl lagde sig i hælene på landsmanden, i dagens konkurrence på den vidunderlige trakehnerhoppe TSF Dalera BB (e. Easygame /Handryk). Hun der tabte takten i en traversade, men udfører de svære øvelser til rigtig mange point, der igen trak snittet op. De modtog af dommerne 76,894 %, og lagde sig på en foreløbig individuel andenplads i konkurrencen.

 

Britterne på en foreløbig andenplads

Britiske Gareth Huges havde i dag et fantastisk ridt på den meget ædle og elativt nervebetonede hoppe Classic Briolinca (e. Trento B), der i dag to turen under fuld kontrol og fremstod meget elastisk, spænstig og elegant. Det blev til en meget flot præstation, der blev belønnet af dommerne med flotte 76,351 %. Ligeledes britiske Charlotte Fly red på Dark Legend (e. Zucchero / Tango) til 74,317 %. Til sammen sikrede briterne sig en placering, hvor de ligger til en foreløbig sølvmedalje.

 

Svenskerne på tredjepladsen

Særdeles rutinerede svenske Therese Nilhagen sikrede sig på Dante Weltino (e. Danone) på fjerdepladsen med 75,466 %, efter et flot men relativt satset ridt, hvor der indsneg sig et par fejl, efter at Antonia Ramel havde redet til flotte 74,224 %, der slutteligt rakte til en foreløbig 7. plads, hvorved Sverige ligger på en foreløbig bronzeplads i holdkonkurrencen

 

Hollænderne på fjerdepladsen

Hans Peter Minderhoud holdt hollænderne inde i medaljekampen med et meget satset og aggressivt ridt på Glock's Dream Boy N.O.P. med et kraftfuldt og imponerende ridt, der måske manglede de små finesser i samspillet. Det blev også et ridt der delte vandene blandt dommerne.og ikke faldt i alles smag. Det endte med en samlet karakter på 75,295% og en foreløbig femteplads.

 

Danmark p.t. udenfor medaljerne

Individuelt sluttede Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard hermed på henholdsvis 8. og 9. pladsen inden holdkonkurrencen afgøres tirsdag. Trods dagens flotte danske ridt, hvor der ikke blev givet ved dørene af dommerne, ligger Danmsek p.t. udenfor medaljerækkerne. Vi er dog ikke ude af medaljekampen, men det betyder også at Daniel og Dufour skal ride op til deres absolut bedste, hvis Danmark skal sikre sig en holdmedalje.

 

Billede

 

Det blev til to flotte ridt til Agnete Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl, som de to første danske dressurryttere på banen ved EM i går mandag i Rotterdam startede tidligt i feltet. Med danske øjne fik de derfor ikke helt som fortjent, og det kostede desværre point i den samlede opstilling (Foto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 20-08-2019 kl. 14:58 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
09-09-19 Gense højdepunkterne fra EM i dressur
26-08-19 EM-bronze til dansk paradressurhold
26-08-19 Tyskerne urørlige i EM-kür finalen
26-08-19 EM-bronze til Cathrine Dufour
23-08-19 Guldfavoritten Tobias vandt guld
21-08-19 Diskvalifikation sender helt hold ud af EM
21-08-19 To fejlfrie danskere i første EM-klasse
21-08-19 Springrytterne og Pararytterne i aktion ved EM
21-08-19 Dujardin og Freestyle diskvalificeret ved EM
21-08-19 Vigtigt EM-resultat trods manglende medaljer


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider