Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Italien aflyser EM-deltagelse i sidste øjeblik

Det Italienske ride forbund (FISE) har i sidste øjeblik besluttet, ikke at sende dressurryttere til EM I Rotterdam, selvom landet havde et helt hold kvalificeret. Reaktionerne på forbundets beslutning spænder fra dyb forundring til direkte fordømmelse

 

Sidste øjebliks beslutning

En sidste øjebliksbeslutning fra det italienske ride forbund (FISE) om at ændre udtagelseskriterierne for deltagelse, får nu den konsekvens at landet ikke sender dressurryttere til EM i Rotterdam om mindre end to uger, og sender dønninger igennem den italienske dressurmiljø med kritik over FISEs beslutning, oplyser Eurodressage.

 

Havde kvalificerede ryttere

Italien havde tilstrækkeligt med dressurryttere der havde kvalificeret sig ifølge FEI minimumsreglerne og gerne ville repræsentere landet ved årets store hestesportsbegivenhed, men forbundet havde andre tanker

 

 

Forbundet inviterede specifikt fem ryttere: Pierluigi Sangiorgi, Francesco Zaza, Silvia Rizzo, Nausica Maroni og Roberto Brenna om at deltage I et lukket møde I Milano den 15. juli om EM-deltagelse. Her blev rytterne hver især anmodet om at skrive et brev, hvori de skulle erklære at det ikke ville opnå høje scores I Rotterdam, men appellerede til FISE bestyrelsen om at få lov til at repræsentere landet og opnå erfaring ved deltagelse i det store internationale stævne.

 

En dag forud for at der blev lukket for tilmeldinger til Rotterdam fik Cesare Croce and Marco di Paola, som også opfylder kvalifikationsbetingelserne besked fra FISE om, at de ikke ville få tilladelse til at tage til Rotterdam, selvom de selv havde valgt at finansiere deres deltagelse for egen regning. FISE henviste til en rapport og anbefalinger fra det tekniske dressur personale.

Der er bare lige det at: "I talien bliver samtlige tekniske beslutninger alene taget af FISE præsidenten og bestyrelsen" oplyser Croce overforl Eurodressage. Udtagelseskriterierne er blevet ændre flere gange undervejs, og Croce oplyser at ingen ryttere reelt har opfyldt de ændrede minimumskrav som FISE havde sat.

 

Tilspidset situation

Indledningsvist fik rytterne ingen forklaring fra FISE på deres beslutning, mensituationen tilspidsede sig mellem de udøvelsersportsatleter og deres forbund. Efter indgående forhandlinger og med trusler om juridiske tiltag, modtog rytterne et brev fra FISEs sportsdirektør Francesco Girardi med følgende tekst "Den tekniske vækst i disciplinen er påskønnet, og det ses af væksten i international aktivitet i form af stævner udenlands og flere deltagere på seniorniveau".

 

Ændring af regler der umuliggør deltagelse

Derudover henviste Girardi til en ifølge Croce 'ikke eksisterende regel' om at ryttere skal have deltaget i og fuldført 3 Grand Prix'er OG 3 Grand Prix Specialer. Det har ifølge Croce aldrig været et kriterie for deltagelse ved EM.

 

Reglerne fra februar var derimod entydigt:

  • Gennemsnittet af de tre bedste resultater i GP og GP Special in CDI eller CDIO per 15. februar 2019
  • Det bedste resultat I GP og GPS I CDI/CDIO I de 3 måneder op til nomineringerne til EM
  • Ekvipagens Placering FEI verdensranglisten

Derudover var det alene resultater opnået I CDI'er uden for landets grænser der blev medtaget.


Sangiorgi, Zaza, Rizzo o Nausica foruden Roberto Brenna opfyldte disse kriterier, og ville alle gerne deltage I Rotterdam, men deres deltagelse det blev afvist af FISE, både som hold og som individuelle deltagere.

Italien promoveret ved EM for unge dressurryttere
For blot to uger siden var Italien vært for EM I dressur for Children, juniorer, ungryttere og U25-ryttere, hvor arrangementet blev meget rost af deltagerne, heriblandt de danske og fik mange flotte ord med på vejen. Italien klarede sig generelt godt I konkurrencerne og formåede her at promovere sig som en dressurnation I udvikling, og signalere villighed til at fremme dressuren som disciplin I landet.

 

Forbund bange for at tabe ansigt
Desværre forholder det sig anderledes på senior niveau, oplever de udøvende dressurryttere. Her oplever rytterne at de ikke får de rigtige muligheder for at deltage I de vigtige konkurrencer, under dække af, at Italien ikke ønsker at tabe ansigt i tilfælde af at holdet skulle ende I bunden af konkurrencerne.

 

Girardi angav antageligt decideret dette som begrundelse direkte I sit brev til rytterne, at Rotterdam holder forventeligt ville være at finde mellem de tre dårligst placerede nationer, givet at 'italiensk dressur har et mindre teknisk image'.

 

Ingen opbakning til seniorerne

For Italiens dressur seniorer opfattes dette som en massiv kritik af deres hårde arbejder for at kvalificere sig, uanset hvilket resultat holdet ville opnå I Rotterdam. FISE kritiseres samtidig for at sende det helt forkerte signal til de unge ryttere om at forbundet ikke støtter sporten på det højeste niveau med mindre man scorer tæt på 70 %, netop ved beslutningen om ikke at sende seniorer til Rotterdam.

 

En diskussion om få pladser
Femten hold er nomineret til Rotterdam. I forbindelse med diskussionerne om Italiens mulige placering I resultatlisten har Eurodressage fået foretaget en række beregninger der viser at forskellen mellem at sende FISE's ønskede hold afsted fremfor de ryttere der gerne vil afsted for at øde deres erfaring, formentlig kun vil betyde en eller to pladser i det endelige resultat, og derfor næppe vil få ødelæggende betydning for Italiens generelle dressur image.


Læs hele artiklen på engelsk fra i Eurodressage her

 

Billede

 

Det Italienske ride forbund (FISE) har i sidste øjeblik besluttet, ikke at sende dressurryttere til EM I Rotterdam, selvom landet havde et helt hold kvalificeret. Reaktionerne på forbundets beslutning spænder fra dyb forundring til fordømmelse


Tilføjet d. 07-08-2019 kl. 10:39 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
09-09-19 Gense højdepunkterne fra EM i dressur
26-08-19 EM-bronze til dansk paradressurhold
26-08-19 Tyskerne urørlige i EM-kür finalen
26-08-19 EM-bronze til Cathrine Dufour
23-08-19 Guldfavoritten Tobias vandt guld
21-08-19 Diskvalifikation sender helt hold ud af EM
21-08-19 To fejlfrie danskere i første EM-klasse
21-08-19 Springrytterne og Pararytterne i aktion ved EM
21-08-19 Dujardin og Freestyle diskvalificeret ved EM
21-08-19 Vigtigt EM-resultat trods manglende medaljer


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider