Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Helgstrand triumf i 5-års finalen - guld og bronze

Det blev total triumf for Andreas Helgstrand i 5-års finalen ved UVM, da han sikrede sig både guld og bronze med henholdsvis KWPN avlshingsten Jovian og DV guldmedaljehoppen Queenparks Windy, med samlet 5 rene 10-taller, og tillige en væsentlig aktie i sølvmedaljevinderen

 

Begge to heste direkte i 5-årsfinalen

Andreas Helgstrand havde i den indledende kvalifikation havde med Jovian (e. Apache /Tango( og guldmedaljehoppen Queenparks Windy (e. Sezuan 2 / Blue Hors Soprano sikret sig to heste direkte med videre til 5-års finalen for ungheste ved UVM i Ermelo ( se her), der blev afviklet lørdag.

 

Queenpark Windy lægger sig i front med 10 i galop

Først af de to på banen var guldmedaljehoppen Queenparks Wendy, med Andreas i sadlen, og det blev til et virkeligt velredet program, der viste hoppens store gangartsmæssige kvaliteter og glimrende ridelighed. Med hende lagde Andreas sig i spidsen af konkurrencen med 9,42 point, og bl.a, et 10-tal i galop til hoppen.

 

 

Vinderen af kvalifikarionen Secret opnår to rene 10-taller

Efterfølgende kom endnu et afkom efter den tredobbelte verdensmester Sezuan på banen, den tyske avlshingst Secret, (e. Sezuan / St Moritz), der vandt den indledende kvalifikation. Det blev igen til et glimrende ridt med svenske Jessica Lynn Thomas i sadlen, der faldt i dommernes smag og løftede niveauet i klassen endnu engang. Hele to 10-taller fra dommerne blev det til, for galop og kapacitet, og en samlet pointsum på hele 9,64 %.

 

Jovian topper med historiske fire 10-taller

Så blev det endelig Jovian's og Andreas Helgstrands tur, og alle vendte spændt på om de kunne passere Secret i den afsluttende finale. Iskoldt satsede den rutinerede UVM deltager Andreas Helgstrand stort og fremviste KWPN hingsten Jovian på ypperste vis, med en perfekt disponeret ridt, således at både publikum og dommerne måtte overgive sig. Dommerne måtte hive de helt tunge skyts frem og belønnede ekvipagen med ikke mindre end 4 10-taller trav, galop, ridelighed og kapacitet, og en tårnhøj samlet pointsum på 9.66 point.

 

Andreas i jubelglæde

Selv den erfarne Andreas Helgstrand måtte overgive sig og tilbageholdte ikke sin jubelglæde, da det stod klart at han havde vundet. Selvom han har gjort det så mange gange før, skortede det ikke på glæden ved at kunne notere sig at han havde bådet guld- og bronzemedaljen i hus ligesom hans hingst var far til sølvmedaljevinderen, og samlet 5 rene 10-taller til de to heste.

"Jeg vidste inden finalen, at jeg havde to topheste. Wendy har tre supergangarter og en fantastisk nerve, så jeg vidste, at hun kunne gøre, og med Jovian vidste jeg bare, at hvis dommerne var villige til at give ham en nogenlunde skridtkarakter, så kunne han med sin store højdepunkter gå hele vejen" fortalte Andreas Helgstrand meget glad og lettet efter finalen.

 

Se det samlede resultat af 5-års finalen her

 

Billede

 

Det blev total trium for Andreas Helgstrand i 5-års finalen ved UVM, da han sikrede sig både guld og bronze med henholdsvis KWPN avlshingsten Jovian og DV guldmedaljehoppen Queenparks Windy, med samlet hele 5 rene 10-taller, og desuden har en væsentlig aktie i sølvmedaljevinderen. På billedet ses Jovian (Foto: Helgstrand Dressage)


Tilføjet d. 04-08-2019 kl. 10:37 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
05-08-19 Guld igen til 7-årige D'Avie!
05-08-19 6-års UVM-bronze til Zhaplin Langholdt
04-08-19 So Unique vinder 4-års UVM-finalen
02-08-19 Ny 4-års klasse i Ermolo vundet af Helgstrand hest
02-08-19 Secret vandt dagens 5-års kvalifikation ved UVM
01-08-19 De danske heste klar til UVM
22-07-19 Helgstrand sender 13 ungheste til UVM i Ermelo


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider