Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Secret vandt dagens 5-års kvalifikation ved UVM

Svensk sejr med Secret i 5-års indledende ved UVM i Ermelo med DV guldmedaljehoppen Queenparks Windy direkte videre til finalen, mens de øvrige danske heste skal ud i en runde mere. Andreas Helgstrand fik begge sine 5-års direkte med videre i finalen

 

44 fantastiske 5-års heste

Der var 44 fantastiske 5-års heste til start på førstedagen ved UVM i Ermelo, i Holland, på stævnets første dag i 5-års kvalifikationsrunden. Feltet vard delt op i to afdelinger på hver 22 heste, og der var flot ridning at se hele vejen igennem feltet og virkelig høj kvalitet i hestene hele vejen ned igennem feltet.

 

Secret vandt dagens 5-års kvalifikation ved UVM

Det var den svenske hingst Secret der tog sejren i dagens kvalifikationsrunde for 5-års heste ved UVM, efter at DV guldmedaljehoppen Queenparks Windy havde taget føringen efter første afdeling. Bedst placerede Helgstrand hest blev Valverde redet af tyske Eva Möller for Tyskland på andenpladsen, og KWPN hingsten Jovian der fik en fjerdeplads med Andreas Helgstrand selv i sadlen, og som repræsenterer Danmark.

 

 

Ud af de fire dansk avlede heste i klassen, er den eneste der går direkte videre i finalen således Queenparks Windy, mens KWPN hingsten Jovian der ejes og rides af Andreas Helgstrand ligeledes repræsenterer Danmark og er direkte videre med i finalen. Derudover får Andreas Helgstrand som ejer af Valverde denne med i finalen, under tyske faner.

 

Flere danske heste får muligheden for at kvalificere sig til finalen, men skal først ud i B-finalen.

 

Elverhøjs Raccolto - flot fremvist

Der var tre dansk avlede heste med i torsdag formiddags første afdeling af 5-års klassen ved førstedagens store klasse ved UVM i ermelo, i Holland, og det var også en dansk hest der åbnede for ballet i en 5-års klasse, der bød på megen flot ridning og et utroligt højt niveau af kvalitetsheste.

 

Dagens første dansk avlede hest, repræsenterende Tyskland, var også klassens første ridt. Det er en svær position at starte i, men med sin dygtige tyske rytter Meike Lang leverede DV-hesten Elverhøjs Raccolto (e. Sezuan / Sandro Hit), der er opdrættet af Berith Nielsen et rigtig flot stabilt ridt, der blev bedømt til 8,42 - der rakte til en sjetteplads i første afdeling, og slutteligt en 13. plads lige udenfor finalerunden, og de kan således være heldige at ride sig til en finaleplads i anden omgang.

 

En spændt Tzarina - men videre til B-finalen

Guldmedaljehoppen Skovens Skovens Tzarina (e. Blue Hors Zack / Blue Hors Don Schufro), der er opdrættet af Kirsten Bjerregaard Hansen og Jens Lund Pedersen, og rides for Danmark af Betina Jæger var også med i formiddagens afdeling, Det blev imidlertid en vanskelig opgave for Betina Jæger, da hoppen var meget spændt igennem hele ridtet, hvilket naturligvis prægede det samlede indtryk og var vanskeligt for Betina at demonstrere hoppens store gangartsmæssige kvaliteter. Det blev derfor blot til en samlet score på 7,58 og en sluttelig samlet placering som nr. 28, men opnår dog muligheden for adgang til en finaleplads via B-finalen.

 

Queenparks Wendy eneste 5-års DV direkte videre

Den natsorte og iøjnefaldende danskavlede guldmedaljehoppe Queenparks Wendy (e. Sezuan/ Blue Hors Soprano), der er opdrættet af Kurt Gosmer, lagde sig med Andreas Helgstrand i sadlen, i spidsen af konkurrencen med 9,4 point efter formiddagens første afdeling. Queenparks Wendy blev af dommerne belønnet med bl.a. 9,5 for skridt, 9,4 for galop og 9,2 for fremtidsperspektiv. Det var en fornøjelse at se den store sorte hoppe, bevæge sig med lethed og uden spændinger, og virkelig i stand til at fremvise sine mange kvaliteter.

 

Niveauet skruet op i anden afdeling

Således halvvejs igennem feltet, der havde budt på rigtig megen god ridning og et skyhøjt niveau af heste, så det godt ud for den danske lejr, med henblik på i hvert fald en topplacering og finalekandidat i 5-års holdet. Men så skete der mangt og meget i eftermiddagens anden afdeling der rykkede en del rundt på det samlede billede, og der faldt meget høje karakterer fra dommerne i anden afdeling, som skabte debat på tilskuerrækkerne. Nok er hestene af særdeles høj kvalitet, men der virkede som om karakterene angsomt blev skruet op under fremvisning af eftermiddagens ridt. Hen mod klassens slutning var der givet så høje karakterer, at dommerne måtte ty til rene 10-taller allerede her i kvalifikationen.

 

Det betød slutteligt at Queenparks Wendy i stedet for sin foreløbige førsteplads endte på en samlet 6-plads, og hermed slutteligt blev eneste dansk avlede hest med videre med direkte adgang til 5-års finalen.

 

Søgaards Bon Ryal med i B-finalen

Sidste danskavlede hest var Søgaards Bon Royal / DWB (e. Bon Bravour / De Noir) med Camilla Ahlers Pederseni sadlen - også repræsenterende Danmark. De ydede en en gedin indsats til en samlet score på 8,26 point med bl.a. 8,5 for trav og fremtidsperspektiv og opnåede en samlet 15. plads. Hermed skal de ud i en runde mere i B-finalen, og får muligheden for at ride om en af de tre finalepladser.

 

Anna Zibrandtsen og Lumiere - ud i en runde mere

Danske Anna Zibrandtsen på den svensk avlede Lumiere (e. Floricello / Gigolo) men ridende under de danske faner fuldførte ligeledes et pænt program til samlet 8,08 point, med bl.a. 8,8 for og 8,4, for fremtidsperspektiv og indtog slutteligt en samlet 19. plads, og får således en mulighed for at kvalificere sig til finalen, men skal ud i B-finalen

 

Sejr til Secret og Jessica Lynn Thomas

Den utvetydelige sejr i dagens samlede indledende 5-års klasse blev den tyske hingst Secret (E. Sezuaan / St. Moritz). 9,9 for trav, 9,8 for fremtidsperspektiv og 9,7 for galop blev det til. Samlet opnåede hingsten hele 9,54 point.

 

Andenplads til Helgstrands Valverde

Helgstrand hingsten Valverde (e. Vitalis / Ampere), der netop har gået Westfalerchampionat i sidste uge og flad, med den ellers dygtige tyske Eva Möller, men har bl.a. en fantastisk skridt, som dommerne også belønnede med et rent 10-tal og 9,4 for fremtidsperspektiv. Samlet opnåede hingsten en andenplads i dagens indledende klasse med samlet 9.28 point, og er således også direkte videre i finalen.

 

Tredjepladsen gik til Johnny Depp

KWPN hingsten Johnny Depp (e. Bordeaux /Jazz) indtog med Renate van Uytert-van Vliet andenpladsen med bl.a. 9,7 i trav og 9,6 i fremtidsperspektiv og en samlet score på 9,28

 

Jovian dagens eneste 10-tal i trav

KWPN-hingsten Jovian (e. Apache / Tango), der tilhører Kleppenhus og Helgstrand Dressage, modtog dagens højeste karakter og eneste 10-tal for trav. Jovian blev meget overbevisende fremvist af danske Andreas Helgstrand, og det kastede en samlet 4. plads af sig og en samlet karakter på 9,26

 

Helgstrand begge heste videre og DV'ere får en chance mere

Andreas Helgstrand har hermed begge sine 5-års heste med direkte videre til finalen, da Jovian som nr 4. og Queenspark Wendy nr. 6

 

I morgen skal der findes yderligere tre heste for at ende med et finalefelt på 15, hvor der altså også er danske heste i spil til en finaleplads.

 

Se det samlede resultat af den store 5-års kvalifikationsklasse her

 

Billede

 

Svensk sejr med Secret i 5-års indledende ved UVM i Ermelo med DV guldmedaljehoppen Queenparks Windy direkte videre til finalen, mens de øvrige danske heste skal ud i en runde mere. Andreas Helgstrand fik begge sine 5-års direkte med videre i finalen (arkivfoto)


Tilføjet d. 02-08-2019 kl. 14:45 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
05-08-19 Guld igen til 7-årige D'Avie!
05-08-19 6-års UVM-bronze til Zhaplin Langholdt
04-08-19 Helgstrand triumf i 5-års finalen - guld og bronze
04-08-19 So Unique vinder 4-års UVM-finalen
02-08-19 Ny 4-års klasse i Ermolo vundet af Helgstrand hest
01-08-19 De danske heste klar til UVM
22-07-19 Helgstrand sender 13 ungheste til UVM i Ermelo


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider