Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Distanceridning: Lynstævne i Feldborg en stor succes

Et distancestævne kan udspringe fra en spontan ide, og ihærdige ildsjæle kan hermed være med til at give andre ryttere store oplevelser, hvilket var tilfældet da tre venner fik en god idé og gjorde den til virkelighed

 

Vi arrangerer et distancestævne

Hvad skal vi lave på søndag? Vi arrangerer da bare et distancestævne!

 

Nogenlunde sådan faldt ordene mellem de tre venner Patricia Hass Pilborg, dyrlæge, kiropraktor og tidligere danmarksmester, Robert Ørsted, tidligere jysk/fynsk mester, distancestævnearrangør og official i Dansk Ride Forbund, samt Helle Vistisen, som også er ivrig distancerytter og stævnearrangør. Som sagt, så gjort.

 

 

Dansk Ride Forbund godkendte stævnedatoen en sen aften, således at arrangørerne kunne komme videre hurtigt, og den arrangerende klub, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub (VEST), flyttede straks et arrangement og kunne dermed stille med meget stærke kræfter på nøgleposter.

 

Billede

 

Hjælpere uundværlige

Patricia Hass Pilborg har i mange år stået for Feldborg Ridtet, og hendes store erfaring ikke mindst med hensyn til ruteplanlægning i Feldborg Plantage øst for Holstebro var af uvurderlig betydning for gennemførelsen af stævnet. Derudover strømmede det til med hjælpere, og kun få timer efter oprettelsen af en Facebookgruppe til stævnet var alle poster stort set udfyldt.

 

"Uden alle de rutinerede hjælpere havde vi ikke kunnet gøre det," fortæller Robert Ørsted på vej hjem fra stævnet, hvor han selv gennemførte som nummer tre i LA 51 km på hesten Olympos Viagra, som han selv har tilredet og trænet. "Normalt rider jeg ikke et stævne, hvor jeg står som arrangør, men det har ikke været noget problem her. Alt har bare fungeret." Patricia Hass Pilborg red også selv og gennemførte en MA 81 km på hesten Menza af egen avl. Hun kvalificerede sig dermed ligesom tre andre til internationale stævner senere på sæsonen.

 

Billede

 

 

Stævne - middel til kvalifikation

Det var netop ønsket om at kunne nå kvalifikation til de planlagte stævner senere på sæsonen, der pludselig gjorde det oplagt at arrangere et lynstævne. Ellers havde det været vanskeligt og for enkelte måske endda umuligt at nå, da et andet forårsstævne var blevet aflyst. "En af de ryttere, der kvalificerede sig i dag, er for eksempel youngrider og ønsker at ride nordisk/baltisk mesterskab. Det havde været meget svært for hende at nå uden ridtet i dag," forklarer Robert Ørsted.

 

Omkring tre kvarter efter præmieoverrækkelsen var stævnepladsen stort set ryddet. Der havde været flotte sponsorpræmier og sågar sløjfer med "Forårsridtet" påtrykt. Hvis man ikke vidste det, ville man ikke gætte på, at stævnet var arrangeret på omkring en uge. Selv vejret holdt - først da folk var på vej hjem, kom regnen. "Der var simpelthen smil over hele linjen og succes på samtlige niveauer," lyder den begejstrede beskrivelse af dagen fra de glade stævnearrangører.

 

Billede

 

Resultater:

 

MA 81 km:

1. Rikke Arkesteijn på Blaenllain Cardinal's Dream, Vasehus Rideklub, tildelt Best Condition

2. Heidi Fredsted på Fanniya El Sad Ox, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub

 

LA 51 km:

1. Maria Luise Salskov Obad på Lou Lou's Signature Ox, Kjellerup Sportsrideklub

2. Sara Hansen Jakobsen på Clyde, Morsø Rideklub

 

LB 42 km:

1. Merethe Louise Bønneland Neland på Freja, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub

2. Randi Back på Je T'aime, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub

 

Beretningen er beskrevet af Anne Mette Holm Halvorsen, og Heste-nettet takker for modtagelsen af indlægget

 

Billede

 

Et distancestævne kan udspringe fra en spontan ide, og ihærdige ildsjæle kan hermed være med til at give andre ryttere store oplevelser, hvilket var tilfældet da tre venner fik en god idé og gjorde den til virkelighed. Distanceryttere på tur (Foto: Privat)


Tilføjet d. 19-04-2019 kl. 10:44 af i kategorien Ridesport.
Tags: Distance.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
23-01-21 Sportsplanen for distance er klar
20-09-19 Doping eller sabotage?
29-01-19 Distance: Skandalernes tid er ikke forbi
02-01-19 Distanceweekend på Djursland
01-10-18 Merethe Neland er ny Danmarksmester i distance
26-09-18 DM i distance på lørdag
25-07-18 Vil du være ambassadør for distance?
06-07-18 Så er det tid til Københavnerridtet
04-04-17 FEI indgår samarbejde med EquiRatings om data og risikoanalyse i military og distance
07-02-17 Stop for dansk deltagelse i distanceridt i UAE-landene


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider