Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dressurhingste i longe og løse

Fredag blev de 3-årige dressurhingste heste fremvist til bedømmelse i longen ved, hvor der i den grad er sket en positiv udvikling siden introduktionen ved Dansk Varmblods hingstekåring i 2009. Hele holdet blev tillige vist løse i hallen sidst på dagen

 

En travl dag for de unge hingste

Fredagen i Herning er en særlig vigtig dag i bedømmelsen og selektionen af de unge hingste, idet de her er på banen hele to gange, henholdsvis fredag formiddag og sidst på dagen. Hingstene bliver afprøvet dels ved at blive vist i longe og senere løse på banen. Begge afprøvninger giver dommerne vigtig information om hingstenes eksteriør, interiør, teknik, balance m.v. som er vigtig for den efterfølgende selektion.

 

Hingste i longe

Fredag morgen blev det demonstreret at de danske hingsteholdere har fået godt styr på longeringen, Bjarne Nielsen roste hingsteholdernes forberedelsesarbejde, idet hingstene virkede velforberedte på opgaven, og der i høj grad er sket en positiv udvikling fra den spæde start for 10 år siden til nu. Longering af hingstene som et led i kåringsforløbet indførte Dansk Varmblod som et forsøg i 2009 - dengang blev det afviklet på opvarmningsbanen, og fra det følgende år har det være end del af kåringsbedømmelsen.

 

 

Bjarne Nielsen forklarede for tilhørerne, at loneringen er et godt værktøj for dommerne, når de skal sortere i hingstene, og det derfor er blevet et værdifuld indslag i den samlede afprøvning, ligesom det er en chance for at nogle hingste, til bedre at vise hvad de rummer, mens andre igen afslører deres svagheder: "Nogle hingste giver et bedre indtryk i longen, andre får udstillet deres problemområder, men generelt må jeg sige, at det er en rigtig god kollektion. Der er mange udenlandske hingste i holdet, og de er valgt fra den øverste hylde i de store udenlandske avlsforbund, men der er også rigtig fin kvalitet på de danskopdrættede hingste", forklarer den kyndige disciplinansvarlige i dressur Bjarne Nielsen

 

Bjarne Nielsen forklarer, at det netop er ved longeringen af hingstene, at dommerne får et godt indtryk af, hvad hingstene indeholder. Her ser de hingstene arbejde i rammen i indspændingstøjler, og det giver et indtryk af, hvordan hingsten vil kunne arbejde og balancerer under rytter.

 

Hingste løse på banen

Efter et velfortjent hvil midt på dagen stod fredag eftermiddag på, at hingstene skulle vises løse i salen. Det var et oplagt og kyndigt publikum, der sad i salen, og det var tydeligt at mærke på stemningen undervejs, at der blandt hingstene allerede var nogle særlige publikumsfavoritter.

Samtlige dressurhingste opdelt i en række mindre hold, blev en ad gangen vist løse i arena M på den til formålet opstillede bane, hvorefter hele holdet blev skridtet for hånd foran dommerne.

 

Når hingstene vises løses på banen, er især galoppen vigtig. Hingstene motiveres til at changere for at komme rundt om forhindringerne i ottetals formation, guidet af de mange banehjælpere. Dommerne vurderer her, hvorledes hingstene balancerer i galoppen og deres teknik gennem skiftene, foruden at afprøvningen bidrager med information om både hingstenes eksteriør og deres interiør: "Det giver os informationer om hingstenes eksteriør, om de er særke nok psykisk til at holde fokus, men naturligvis skal vi gøre, hvad vi kan få at hjælpe dem til at falde til ro", forklarer Bjarne Nielsen.

 

Fridag lørdag og selektion søndag

Longering og løsvisning giver hermed dommerne forskellige informationer om de unge hingste, der er væsentlige informationer til afgørelsen af, om de kommer igennem det første nåleøje, og går videre til afprøvning, eller de selekteres fra.

 

Hvilke hingste der går videre, vides dog først søndag. Lørdag får unghingstene nemlig fri, og først søndag bliver det afsløret, hvilke hingste der går videre.

 

Billede

 

Fredag morgen blev de 3-årige dressurhingste heste fremvist til bedømmelse i longen ved, hvor der i den grad er sket en positiv udvikling siden introduktionen ved Dansk Varmblods hingstekåring i 2009. Hele holdet blev tillige vist løse i hallen sidst på dagen (Foto: Tine Lessèl)

 


Tilføjet d. 08-03-2019 kl. 18:12 og sidst rettet den 08-03-2019 kl. 20:29 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-12-19 Kataloget over hingste til forbesigtigelse ligger klar
04-12-19 Dansk Varmblod omstrukturerer
04-12-19 Dansk springhest solgt for millionbeløb
11-11-19 Deltagere til Blue Hors Championat er fundet
09-09-19 Udtagelse til DWB World Cup følauktion
30-08-19 Stationsafprøvning i DV - så er det nu
11-08-19 Flot DV følskue på Vilhelmsborg
09-08-19 Hopperne dansede regnen væk i Brønderslev
08-08-19 Fem 2-års DV hopper udtaget eliteskuet
29-07-19 En perlerække af hopper i RDH


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider