Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Herpes virus 1 - bekræftet i Jylland

Dansk Ride Forbund oplyser at der desværre netop er konstateret et tilfælde af herpes virus 1, i Danmark. Det drejer si om en hest opstaldet på Fredericia Sportsrideklub. Endnu en rideklub er under observation, for herpes virus type 4, og afventer prøveresultater

 

Fredericia Rideklub i karantæne

Der er desværre konstateret herpes virus, type 1, på Fredericia Sportsrideklub. Klubben er i karantæne i 28 dage i henhold til deres dyrlæges anbefalinger.

 

Skærbæk og Omegns Rideklub under observation

Skærbæk og Omegns Rideklub er også under mistanke for et tilfælde af herpesvirus Der er afsendt prøver, og man afventer svar, men her går mistanken på type 4. Klubben er i karantæne i 14 dage i henhold til deres dyrlægeanbefalinger.

 

 

Karantænen

Karantæneperioden beregnes altid fra sidste syge hest på stedet er raskmeldt. Dvs. når alle symptomer på feber, hoste, snot o.l. er ophørt hos alle heste.

 

Ridestævner i de karantæneramte klubber er aflyst indenfor karantæneperioden.

Stor tak til de involverede rideklubber for at reagere hurtigt og for deres professionelle håndtering af situationen.

 

Flytning af heste frarådes

I forbindelse med karantæneforanstaltninger kan det opleves, at hesteejere ønsker at flytte deres heste væk fra en karantæneramt stald. Der opfordres til varsomhed i den forbindelse, idet man viderebringer den potentielle risiko for smitte til en ny stald og andre heste. Flytning af heste frarådes derfor generelt.

 

Hvis man vælger at flytte heste væk fra en karantæne, vil stedet, man flytter til, ligeledes blive underlagt karantæne af samme længde, som stalden man flytter fra. Man bør orientere alle involverede grundigt om de potentielle risici i den forbindelse.

 

 

Billede

 

Dansk Ride Forbund oplyser at der desværre netop er konstateret et tilfælde af herpes virus 1, i Danmark. Det drejer si om en hest opstaldet på Fredericia Sportsrideklub. Endnu en rideklub er under observation, for herpes virus type 4, og afventer prøveresultater (Arkivfoto)


Tilføjet d. 14-03-2019 kl. 12:59 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Herpes.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
19-07-19 Herpesvirus-opdatering, 18. juli 2019
07-05-19 Herpesvirus i udbrud i Holstebro
04-03-19 Meddelelse vedr. karantæne af heste
14-05-18 Opdatering vedr. Herpes 14. maj 2018


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider