Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hingste - sport frem for avl

Top hingste skånes i dag oftere fra deres hyppige sædaftapninger for at hellige sig sporten end tidligere. For avlere betyder det, at de må indstille sig til kun at kunne rekvirere frostsæd, men samtidig skåner hingsteholderne deres hingste

 

Fokus på sporten fremfor avlstjeneste

Det ses efterhånden hyppigere og hyppigere, at der af hingsteholdere fokuseres på at avlshingstene gør sig bemærket i sporten, mens hingstene i større grad skånes for deres andet job, de hyppige sædaftapninger igennem hele avlssæsonen. Avlere må derfor i tiltagende grad forvente at de ikke nødvendigvis kan rekvirere fersk sæd fra tophingstene, men alene kan få forstsæd til deres hopper.

 

Ingen frisk sæd fra Sezuan i 2019

Et godt eksempel på denne tendens er den tredobbelte verdensmester Sezuan, for hvem der for avlssæsonen 2019 kun leveres frostsæd. Sezuan skal primært koncentrere sig om sporten frem for avl i 2019, mens svenske Patrik Kittel forbereder den tredobbelte UVM verdensmester til Grand Prix klasserne. Derfor kan avlere alene rekvirere frostsæd fra den populære hingst i den kommende avlssæson, oplyses det i dag torsdag den 24. januar 2019 af hingstens ejere Arlette Jasper-Kohl og Edwin Kohn.

 

 

"Førhen var der stor efterspørgsel fra avlere i hele verden. Dette er en stor dobbelt byrde. Vi ønsker ikke at pålægge Sezuan, på hans vej mod Grand Prix. Hensynet til vore heste har altid været en topprioritet for os, og for denne sæson beder vi vores avlere om at have forståelse for at vi kun kan tilbyde frostsæd fra Sezuan".

 

Tredobbelt verdensmester

Sezuan blev den første hingst nogensinde, der har opnået tredobbelt guld ved verdensmesterskaberne for ungheste. Dette opnåede hingsten i 2014, 2015 og 2016, under tyske Dorothee Schneider. Nu er hingsten så i ridning hos Svenske Patrik Kittel, som er den rytter, der skal føre den populære hingste op på Grand Prix niveau.

 

Billede

 

Top hingste skånes i dag oftere fra deres hyppige sædaftapninger for at hellige sig sporten end tidligere. For avlere betyder det, at de må indstille sig til kun at kunne rekvirere frostsæd, men samtidig skåner hingsteholderne deres hingste. Her ses Patrik Kittel på Sezuan, der kun vil kunne levere frostsæd for bedækningssæsonen 2019 (Foto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 25-01-2019 kl. 13:18 af i kategorien Ridesport.
Tags: Sezuan.

Seneste relaterede nyheder
24-06-18 Tre Sezuan afkom i top-4
01-03-18 Sezuan godkendt på dispensation i SWB
05-01-18 Sezuan skal fremadrettet rides af Patrik Kittel
12-03-17 Gallashowets tiljublede prisvindere


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider