Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Endnu en kåret hingst fra Kaj Olesen   Opdateret

Den inkarnerede lollandske trakehneravler Kaj Olesen, opnåede endnu engang at få en hjemmeopdrættet hingst kåret, ved weekendens traditionsrige tyske trakehner hingstekåring. Hingsten hedder Preussen Party og er ud af den succesfulde p-linje

 

OPDATERET MED FLERE BILLEDER

 

Tysk trakehnerkåring med dansk indflydelse

Den tyske trakehnerkåring, der hvert år afvikles sidst i oktober i den traditionsrige Holstenhalle i Neumünster, fandt sted denne weekend i dagene 18.-21. oktober. Det var den 56. Internationaler Trakehner Hengstmarkt 2018,

 

Den danske trakehnerhesteavl har igennem årtier været godt repræsenteret ved den årlige trakehnerfest i Neumünster, og har gennem årene opnået stor anerkendelse og respekt i det tyske moderforbund. Derfor er der vanligvis også mange danskavlede hestegener at spore i de fremviste hingste. I år er ingen undtagelse.

 

 

Dette års kollektion af hingsteaspiranter bestod af i alt af 38 to-års hingste og fem tre-års hingste. En af de mest repræsenterede faderhingste i de senere år er Millenium, hvis farmor var den danske auktionsstjerne og superhoppe Evita. Millinnium havde også i år seks sønner udtaget til hingstekåringen. Derudover var den DV-kårede Schwarzgold repræsenteret med fire sønner samt Goldschmidt, Ivanhoe og Sir Sansibar med hver tre sønner.

 

Billede

Den udtryksfulde danske hingst Preussen Party, er efter Ivenhoe

 

Blandt faderhingstene finder man også noget så usædvanligt som den danskejede kulsorte araberhingst Zonyx OX, der for et par år siden var inviteret til og deltog i den tyske trakehnerhingstekårings gallashow. Som bekendt må trakehnerne alene filføres særligt godkendt xx eller ox blod, men ellers er stambogen lukket for anden blodtilførsel udefra.

 

Tre danske hingste var udtaget til den tyske trakehnerkåring

Foruden danske repræsentanter blandt auktionshestene, havde tre danske trakehneravlere fået deres opdræt udtaget til hingstekåringen i det tyske moderforbund. Disse er Stutteri Egedahl v/Helle og Ebbe Jørgensen med katalog nr. 21. hingsten Bacchus (e. Millennium/ Okavango), Stutteri Selsø v. Janus Haubroe & Camilla Qvistgaard med katalog nr. 29. Luxus Selsø e. Schwarzgold/ Kostolany samt Kaj Olesen med katalog nr. 17 Preussen Party (e. Ivanhoe/Connery).

 

Preussen Party kåret

Af disse tre hingste blev det den erfarne inkarnerede trakehneravler Kaj Olesens hingst Preussen Party, der gik gennem nåleøjet og opnåede kåring. Det er absolut ikke første gang Kaj Olesen har fået en hingst kåret, og særligt ikke ud fra denne hoppelinjes gener.

 

Preussen Party er efter Kaj Olesens Connery Hoppe Polka, der i sin tid blev årets hoppe i det danske trakehner avlsforbund og som tillige er mor til den kårede hingst Preussenstern. Hoppen er ud af Kaj Olesens succesfulde avl af P-hoppelinjen efter superhoppen Pillau II, hvis afkom har resulteret i talrige afkom og flere kårede hingste såsom Parlør og Pidroneur og også den unge halvbroder til Preussen Party, Preussenstern.

 

Preussen Party er ud af Kaj Olesens P-hoppelinje, der reelt er den hoppestamme der i dag udgør den mest succesfulde og udbredte trakehnerhoppestamme i Danmark. Faderen til Preussen Party er hingsten Ivenhoe, der en af de mange succesfulde unge hingste afkom efter den ekstremt populære hingst Millinnium, der altså også har danske aner.

 

Billede

 

 

13 hingste kåret

I alt 13 unge trakehnerhingste opnåede kåring på weekenden hingstekåring.

Fløjhingst blev hingsten Kattenau (e. Honoré du Soir/ Perechlest), der på den efterfølgende auktion indbragte 270.000 EUR og blev solgt til Østrig.

 

Reservefløj blev hingsten Instagram (e. Schwarzgold/Vivus)

 

Yderligere to hingste blev udnævnt til præmiehingste. Det drejer sig om katalog nr 4. hingsten Kat.nr. 4 Giuliani (e. Berlusconi / Kanudos xx), der på den efterfølgende auktion indbragte 50.000 EUR og katalog nr. 24 Integer (e. Millennium/ Songline), der indbragte 38.000 EUR på auktionen.

 

Se den samlede kåringsliste her

Se samtlige hingste i kataloget her

Se video fra kåringen af fløjhingsten her

 

Billede

 

Her ses fløjhingten Kattenau (e. Honoré du Soir/ Perechlest), der blev solgt til Østrig på den efterfølgende auktion.

 

Billede

 

Den inkarnerede lollandske trakehneravler Kaj Olesen, opnåede endnu engang at opnå kåring af en af sine egenopdrættede hingste ved den traditionsrige tyske trakehner hingstekåring - hingsten Preussen Party. Trakehner avler Kaj Olesen ses. til venstre af sin nykårede hingst Preussen Party


Tilføjet d. 22-10-2018 kl. 09:05 og sidst rettet den 24-10-2018 kl. 16:03 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-04-20 DV delvist frikendt for Corona-kritik
06-03-20 Stor panik i Herning, bliver det hele aflyst?
17-09-19 Anerkendelse til danskavlede trakehnere
11-03-18 Rene 10-taller til Delizia og Zhaplin!
26-10-17 Kaiser Milton - årets fløjhingst
11-03-17 Årets forårsauktion i Herning
22-02-17 Danmarksmester til kåring i Herning
15-02-17 Trakehner weekend - hingstekåring, DM, clinic og meget mere
18-11-16 Dansk Varmblod har vundet i lotteriet
08-11-16 Eneste præmiehingst er blot 164 cm


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider