Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DV delvist frikendt for Corona-kritik

Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i imarts, skønnes af eksperter ikke at være væsentligte årsag til spredning af Corona i Herningområdet. Billedet er mere komplekst lyder det fra eksperter, til den rejste kritik af avlsforbundet

 

Kritik storm

Den tidigere rejste kritik af fortsættelsen af Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i marts,

trods myndighedernes henstillinger, som årsag til forøget spredning af Corona i Herningsområdet, og udløste massekritik i medierne af avlsforbundet ( se her), men smitten iHerningområdet er nu blevet belyst i en ny undersøgelse. Undersøgelsen påviser, at situationen er langt mere komplek, og at der har været flere andre betydelige kilder til spredning end Hingstekåringen i Herning.

 

Herning værst ramt i Jylland

Herning er den kommune vest for Sjælland med flest indlagte som følge af Covid-19 i forhold til indbyggertal - Hingstekåringen har været nævnt som primær årsag, men det er ikke tilfældet, viser resultater fra en gennemført undersøgelse.

 

 

Virolog med skarp kritik af DV

En gruppe forskere har siden den 26. marts undersøgt, hvorfor Herning var så hårdt ramt af coronasmittede i forhold til resten af landet (Sjælland undtaget). Til Avisen Danmark udtalte virolog Allan Randrup Thomsen, at han vurderede Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning som en sandsynlig smittekilde, samtidig med at han dog ikke udelukkede, at der kunne være andre faktorer på spil også.

 

Som det efterfølgende blev en realitet, eksploderede dagspressen i spekulationer omkring Hingstekåringens rolle i spredningen af Corona i dagene efter. Nu er der endelig kommet evidens for, hvad årsagen er, og den frikender hingstekåringen delvist - ihvertfald som primær smittekilde.

 

Flere smittekilder

Undersøgelsen peger nemlig på, at der er flere smittekilder. - De første data viser, at der er tale om et sammensat og varieret smittebillede, hvor både udlandsrejser, deltagelse i arrangementer og især fysisk kontakt med en Covid-19 positiv person udgør de sandsynlige smittekilder, fortæller en af forskerne bag undersøgelsen, forskningskoordinerende ledende overlæge Annette Haagerup til DR.

 

Og af undersøgelsen fremgår det, at smitten skete allerede i slutningen af februar, altså meget før Dansk Varmblods hingstekåring i Herning fra den 4. - 8. marts. "Vores undersøgelse viser, at den store gruppe af de tidligste patienter, vi fik indlagt i starten af marts, med stor sandsynlighed er blevet smittet i slutningen af februar", siger Annette Haagerup.

 

Naturligvis kan forsamlingen af mange mennesker i Herninghallerne i de efterfølgende dage have været med til at sprede smitten, men kritikken af at Hingstekåringen i Herning skulle være primære årsag, ser ud til at kunne afvises.

 

Billede

 

Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i imarts, skønnes af eksperter ikke at være væsentligte årsag til spredning af Corona i Herningområdet. Billedet er mere komplekst lyder det fra eksperter, til den rejste kritik af avlsforbundet


Tilføjet d. 24-04-2020 kl. 12:56 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-05-20 Over 1/2 million indsamlet til elevskoler
25-05-20 Covid-19 og dyr: Vi har brug for viden
20-05-20 Britisk væddeløb genoptages 1. juni
18-05-20 Dansk Ride Forbund under Corona
15-05-20 DM i springning udskudt
15-05-20 Tolkning af regler giver fortsat udfordringer
15-05-20 Forvirring om tolkning af arrangementer
15-05-20 Corona sætter en stopper for eliteskuet
15-05-20 Stævnekalenderen for resten af 2020/2021
12-05-20 Udmelding fra DRF angående ’professionel idræt’ og ridestævner


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider