Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tilfælde af herpesvirus i Jylland

Bedst som det så lovende ud i går efter udmeldningen fra Højgård Hestehospital, er det i dag blevet offentliggjort, at der er tilfælde af den aggressive herpesvirus EHV 1 i Jylland. Det erfarer TV2.dk. Hele situationen tyder desværre på, at nogen ikke har ønsket at informere om at hestene var blevet smittet med EHV 1.

Nu er minimum 3 heste blevet konstateret smittet med den aggressive herpesvirus EHV 1, og den ene er blevet aflivet som følge heraf. Det er Søren Krichhoff fra Dyrlægegruppen Frijsenborg der har udtalt sig til TV2.dk. Han er blevet oplyst om tilfældende ved det tyske laboratorium, der undersøger tilsendte prøver. I alt er der hos det tyske laboratorium konstateret 18 tilfælde af EHV 1 i Danmark, heriblandt er de tre tilfælde i Jylland.

Dog er det muligt at andre dyrlæger har sendt prøver afsted til andre laboratorier, hvilket betyder at der er risiko for at flere heste kan være smittet med EHV 1. Men endnu er der ikke flere bekræftede tilfælde.

Den ene prøve har Dyrlægegruppen Frijsenborg selv sendt afsted. Prøven er taget i postnummeret tilhørerende Bjerringbro, og hesten er efterfølgende blevet aflivet og hele besætningen er nu isoleret.

Til TV2.dk udtaler Søren også, at tilfældet i Jylland tyder på, at nogen ikke har ønsket at informere om, at deres heste er blevet smittet med EHV 1.

Læs hele artiklen på TV2.dk her.

Seges har tidligere i dag skrevet på facebook, at Seges, Dansk Ride Forbund og Den Danske Dyrlægeforening - Faggruppe Hest har sat sig samen, og at det forventes at de senere i dag kommer med en fælles udmeldning omkring udviklen af herpesvirus-situationen.


Tilføjet d. 04-05-2018 kl. 16:03 af i kategorien Ridesport.
Tags: Herpesvirus.

Seneste relaterede nyheder
04-06-18 Opdatering vedr. herpesvirus 1, 4. juni 2018
04-05-18 Status fra DRF og Seges efter møde d. 4 maj om herpesvirus
01-05-18 Opdatering på herpesudbruddet på Fyn
16-04-18 Udbrud af aggressiv herpesvirus på Fyn


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider