Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Udbrud af aggressiv herpesvirus på Fyn

På Fyn er herpes-varianten Equine Herpesvirus Type 1 (EHV-1) kommet i udbrud på Dalumgaard Rideklub. Siden sidste uge har rideklubben været karentæne for mistanke om herpes, og resultaterne bekræftede i dag udbruddet. Forrige weekend afholdte rideklubben et dressurstævne.

Herpesvirus huserer ofte i de hestebesætningerne i hele landet. Men oftest så er der tale om en mild luftvejsinfektion, samtidig med at hesten får feber. Men denne gang er der tale om at udbruddet har en mere aggresiv karakter, hvilket bl.a. udmønter sig i at nogle heste udviser neurologiske symptomer. I værste fald kan det resultere i en aflivning af hesten. Bliver drægtige hopper smittet, er der meget stor risiko for at hoppen arbortere.

Smitte foregår både fra hest til hest, men det kan også smitte via mennesker, som har rørt ved en smittet hest og fører smitten over på en anden hest.

Det betyder, at man skal tage dette udbrud alvorligt. Højgård Hestepraksis anbefaler at man holder sig fra stævner, sammenkomster mv, så smitten ikke spredes mellem de forskellige hestebesætninger. Hvis man har mistanke eller blot vil være sikker på, at ens hest ikke er smittet, skal man tage temperaturen to gange dagligt, og den må ikke være på over 38,2 grader. Hvis der ikke er nogen heste i besætningen, der får en forhøjet temperatur i løbet af de næste 14 dage, så er der ikke kommet smitte ind i besætningen.

Smitten blev på Dalumgaard Rideklub fundet hos fire heste, hvor yderligere fire til seks heste formentlig har haft sygdommen.

Læs hele Højgårds anbefaling mv., via deres facebookopslag.

Kilde: Højgård Hestepraksis, Dalumgaard Rideklub og TV2Fyn


Tilføjet d. 16-04-2018 kl. 22:53 af i kategorien Ridesport.
Tags: Herpesvirus.

Seneste relaterede nyheder
26-02-23 Smitsom herpesvirus breder sig nu i Danmark
19-07-19 Herpesvirus-opdatering, 18. juli 2019
21-05-19 Herpesvirus opdatering, 21. maj 2019
04-06-18 Opdatering vedr. herpesvirus 1, 4. juni 2018
04-05-18 Status fra DRF og Seges efter møde d. 4 maj om herpesvirus
04-05-18 Tilfælde af herpesvirus i Jylland
01-05-18 Opdatering på herpesudbruddet på Fyn


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider