Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Opdatering på herpesudbruddet på Fyn

Højgård Hestehospital kom i dag med en opdatering på herpesudbruddet, efter at Hesselhøj fik konstateret herpes-virus. I alt er 3 heste indtil videre døde pga. udbruddet.

 

Herpesudbruddet er desværre stadig i udbrud. Senest i dag er Hesselhøj i Nørre Aaby på Fyn fået positivt svar på herpes-virus. Det betyder, at de har lukket stalden. Men også deres hingstestation er ramt, og det betyder at de ikke sender kølesæd ud til hoppeejerne. De har valgt at lukke for hingstestationen, da herpes-virus også kan spredes via sædceller.

Højgård Hestehospital har løbende informeret om udbruddet, og de kom med den seneste opdatering i dag. Den er her gengivet i sin fulde længde, og kan også læses på deres facebookside.

"Vi er blevet kontaktet af flere større hesteforbund i Danmark, som nu alle sammen vil hjælpe os med at brede budskabet om virus og de anbefalinger der hører med, så vi kan få standset dette herpesudbrud så hurtigt som muligt. Der vil derfor indenfor kort tid blive lavet generelle anbefalinger fælles fra os, sammen med de store hesteforbund i Danmark, vedrørende herpesudbruddet på Fyn.


Nu, såvel som tidligere er det vigtigt at ALLE tager ansvar om deres egen besætninger og følger de anbefalinger der gives. Denne virus har indtil nu kostet 3 heste livet og forårsaget sygdom med neurologiske tegn og feber hos rigtigt mange heste til følge.


Der er ingen der ved, hvilken hest der startede med at udskille virus og hvornår, men hesten og ejeren af denne kan ikke klandres for at dette sker, da det lige såvel kunne have været jeres egen hest med dette til følge. Virus giver sig ikke til kende før op mod 10 dage efter påbegyndt udskillelse. I denne periode kan smitten spredes uden nogle kan se det, hvilket gør smitten umulig at opdage før flere heste har samme symptomer.


Det allervigtigste er, at vi alle arbejder i samme retning for at beskytte vores heste og derfor beder vi jer om at fokusere på, at vi alle tager ansvar for egen hestebesætning og bruger energien der, i stedet for ukonstruktiv kritik, der ikke hjælper nogen eller noget. Vi gør alt hvad vi kan, for at hjælpe alle der er berørte af dette og den bedste måde I alle kan hjælpe med dette, er at følge de anbefalinger der tidligere er givet (se tidligere opdatering).


Det sikreste i øjeblikket er, at undgå al unødig transport af heste ind og ud af besætningerne. Hvis der flyttes heste, er det ekstremt vigtigt at INGEN af heste i staldene har haft feber (målt 2 gange daglig) de seneste 14 dage.


Vedrørende stævne deltagelse; Hvis man vælger at deltage i stævne gælder det at alle skal tage ansvar, så har man IKKE taget temperatur på alle heste i stalden og haft lukket for trafik af heste så kan man IKKE med god samvittighed vide at man ikke kan være smittebærer. Dette er ikke stævne arrangørernes ansvar men den enkelte hesteejers samvittighed."


Tilføjet d. 01-05-2018 kl. 23:16 af i kategorien Ridesport.
Tags: Herpesvirus.

Seneste relaterede nyheder
26-02-23 Smitsom herpesvirus breder sig nu i Danmark
19-07-19 Herpesvirus-opdatering, 18. juli 2019
21-05-19 Herpesvirus opdatering, 21. maj 2019
04-06-18 Opdatering vedr. herpesvirus 1, 4. juni 2018
04-05-18 Status fra DRF og Seges efter møde d. 4 maj om herpesvirus
04-05-18 Tilfælde af herpesvirus i Jylland
16-04-18 Udbrud af aggressiv herpesvirus på Fyn


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider