Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Levende legende fylder 25 år

Blue Hors Don Schufro fylder i morgen 25 år. I de 20 år Don Schufro har holdt til på Stutteri Blue Hors, har Donnerhall sønnen sat sit markante præg - ikke alene på den danske varmblodsavl, men på varmblodsavlen i hele verden, og den levende legende har desuden haft en helt enestående sportslig karriere

 

Fejring af en levende legende

Der er ikke noget at sige til at Stutteri Blue Hors markerer Don Schufro's (e. Donnerhall / Pik Pube)25-årige fødselsdag. Hingsten har uden sammenligning igennem årene været stutteriets absolut bedste reklamesøjle udadtil.

 

Blue Hors Don Schufro fylder i morgen onsdag den 21. marts 25 år, og i de 20 år Don Schufro har holdt til på Stutteri Blue Hors, har Donnerhall sønnen, sportsligt både gennem egne of afkoms resultater haft en helt enestående sportslig karriere, og hans præstationsevne har han givet videre til sine afkom og afkoms afkom, hvor han har sat sit helt eget markante præg, ikke alene på den danske varmblodsavl, men på varmblodsavlen i hele verden,

 

 

Da det lykkedes den daværende direktør Espen Møller at indkøbe hingsten til Danmark, fra tyske Paul Schokemöhles stald, gav det genklang i hele heste-verdenen at stutteri Blue Hors kunne hente materialeprøvevinderen og en hingst med Don Schufro's kvalitet til Danmark. Men det har absolut været investeringen værd for stutteri BlueHors, der til fulde og på alle måder har forstået at udnytte hingstens potentiale

 

Enorm markedsføringsværdi

Don Schufro tiltrak sig allerede stor opmærksomhed fra den første videolancering i Herning for 20 år siden, hvor Blue Hors havde stillet et TV op, da de ældre hingste som Don Schufro, på daværende tidspunkt var henvist til efterkåringen på Vilhelmsborg. Jo, Stutteri Blue Hors har altid kendt markedsføringsværdien af den fantastiske materialeprøvevinder de havde trukket til Danmark, og har igennem alle årene formået at udnytte det optimalt, men Don Schufro har også honoreret det både avlsmæssigt og sportsligt, hele vejen indtil han gik på velfortjent pension. Selv i dag betragtes han som en af verdens absolut mest betydningsfulde nulevende dressuravlshingste.

 

Don Schufro's sportslige karriere

Stutteriets daværende chefberider Lars Petersen fik hingsten i ridning med henblik på hingstens sportslige karriere frem til Grand Prix. En ung Andreas Helgstrand overtog ved Lars Petersens immigration til USA, ridningen af Don Shufro, og sikrede sig de første Grand prix sejre på hingsten i løbet af 2005. I mellemtiden er det blevet til mere end 30 sejre og adskillige topplaceringer i International Grand Prix, herunder et danmarksmesterskab i 2008, og en plads på det danske OL-landshold i Hong Kong i 2008, frem til at hingsten efterfølgende blev pensioneret.

 

Præstationsstærke gener

Blue Hors Don Schufros far er århundredets mest efterspurgte avlshingst i dressurhesteavlen, Donnerhall, som selv gik international Grand Prix. De to mest betydningsfulde Donnerhall-sønner er uden tvivl De Niro og Don Schufro, hvoraf Don Schufro er den eneste nulevende og fortsat aktive i avlen.

 

Don Schufro's modestamme er imponerende og hingsten er netop kendt for at videregive sin præstationsvilje, som også er forankret i en særdeles præstationsstærk hoppestamme, der rummer mange Grand Prix uddannede slægtninge. Dette har Don Schufro tillige videregivet til sine egne afkom, der netop som hoppeproducent har slået kraftigt igennem med særdeles præstationsstærke døtre. Som eksempler kan nævnes Weihegold, Rebelle og UNO Donna Unique, der alle tre var UVM-finalister i Verden. Superhoppen Wiehegold udgør som de fleste er bekendt med, sammen med tyske Isabelle Werth, den ene halvdel af verdens førende og for tiden næsten totalt uovervindelige dressurekvipage, mens de to sidstnævnte døtre begge opnåede succes i international lilletur, inden skader desværre afsluttede deres karrierer.

 

Don schufro har tillige sikret sig en rolle som en betydelig morfar til præstationsafkom, med børnebørn som Skovens Rafael og Hønnerups Driver, der begge har gjort succes i international Grand Prix, for ikke at glemme den højaktuelle tredobbelte verdensmester Sezuan, hvis mor Bøgegårdens Don Romina også har været årets hoppe.

 

Vidtrækkende indflydelse og blandt verdens bedste

Don Schufros positive indflydelse som morfar og mors morfar er så vidtrækkende, at den af Stutteri Blue Hors opfattes som næsten ubeskrivelig, men ikke desto mindre er det et glimrende bevis for, hvorfor Don Schufro's døtre er så eftertragtede i avlen.

 

Det er derfor intet under, at Stutteri Blue Hors ønsker at fejre hingstens fødselsdag i morgen, når han fylder 25 år, for Blue Hors har haft stor glæde af denne hingst og han har givet så meget igen. At Blue Hors Don Schufro har slået igennem som en af verdens absolut bedste ridehesteproducenter, og måske er verdens bedste nulevende dressuravlshingst, har gavnet såvel det stutteri, der satsede stort og erhvervede sig hingsten, men han har også bidraget positivt til den danske varmblodsavl, til trods for at han oprindeligt var en import.

 

Læs meget mere i Stutteri Blue Hors fødselsdagsportræt af Don Schufro her

 

 

Billede

 

Blue Hors Don Schufro fylder i morgen onsdag den 21. marts 25 år. I de 20 år Don Schufro har holdt til på Stutteri Blue Hors, har Donnerhall sønnen, sat sit markante præg på ikke alene den danske varmblodsavl, men i hele verden og han har haft en helt enestående sportslig Karriere


Tilføjet d. 20-03-2018 kl. 14:06 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-04-19 Hesteglad kongelig fødselar hædret på Koldinghus
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
26-12-13 Lars Petersen gifter sig
01-02-11 Don Schufro succes i Sverige
14-01-11 Blue Hors hingste til tops i Tyskland
03-12-10 Blue Hors Don Schufro i top
30-06-10 Blue Hors Don Schufro afkom til VM i Verden for Tyskland


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider