Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Blue Hors Don Schufro er ikke mere

En avlslegende igennem to årtier er er stedt til hvile.Blue Horse Don Schufro er ikke mere. Blue Hors meddeler i en pressemeddelelse at alderen indhentede ham, efter et velfortjent otium

 

Blue Hors' Flagskib er død

I over to årtier har Blue Hors Don Schufro været Blue Hors' flagskib. Igennem flere år er han af internationale fagfolk blevet betegnet som en levende legende i avl og sport, og han er en sand legende, der har ydet et stort bidrag til dressurhesteavlen langt ud over Danmarks grænser. På Blue Hors troner hans bronzestatue, og den vil altid være et minde om Don Schufros storhed.
"Don Schufro har haft en ubeskrivelig betydning for stedet her; ikke blot i kraft af sine præstationer i både sporten og avlen, men allermest med sin store personlighed og tilstedeværelse. Vi har gjort alt for, at han har kunnet nyde sit otium, men alderen indhentede ham," fortæller Martin Klavsen med sorg i stemmen.

 

OL-medaljevinder
Don Schufro e. Donnerhall/ Pik Bube I/ Unkenruf er opdrættet af Martin Meier, Tyskland. Han er kåret i de fleste europæiske avlsforbund og startede sin avlskarriere hos Paul Schockemöhle, hvor han bedækkede én sæson som 3-års, inden han blev erhvervet af Blue Hors. Han har været en internationalt eftertragtet avlshingst igennem hele sin karriere og har haft særdeles positiv indflydelse i avlen i Danmark, Tyskland og Sverige, hvor han har status af elitehingst og rangerer meget højt med dressurindekstal.


Sportsligt har Don Schufro indfriet alle forventninger. Han har vundet World Cup-kvalifikation og har over 30 sejre og mange placeringer i Grand Prix til de største ridestævner, bl.a. i Aachen, Bremen, Wiesbaden, Lingen, Neumünster og Nörthen Hardenberg. Højdepunktet kom i 2008, hvor han blev danmarksmester i dressur og spillede en afgørende rolle for det danske OL-bronzehold i Hongkong. Individuelt blev han nr. 11.

 

 

Enestående præstationsafstamning
Don Schufro er direkte søn af århundredets avlshingst, oldenburgerhingsten Donnerhall, der betragtes som den hingst, der har haft allerstørst indflydelse i moderne dressurhesteavl, og morfaren var hannoveranerhingsten Pik Bube I, der var succesfuld med Herbert Rehbein i sadlen.

 

Fornem moderlinje
Don Schufros moderlinje, holstenerstammen Der Finländerin, er et helt kapitel for sig. Hans mor og mormor var meget frugtbare hopper, der har givet deres egen høje kvalitet videre til at hav af lige så succesfulde døtre. Hans mors helsøster, Fantasia, er mor til elitehingste Don Primero efter Donnerhall. Don Schufros mor Fiesta er selv mor til en række succesfulde afkom efter Donnerhall, der udover Don Schufro tæller Årets Hoppe 2003 i Oldenburgerforbundet, Fabina, samt andre betydningsfulde avlshopper som Fantastica, Donna Primera, Ferna, Farina, Filia og Fiesta's Girl.

 

Stempelhingst
Don Schufro har om nogen sat sit aftryk på det hippologiske verdenskort. Han har hele 10 gange ligget som nummer 1 i dressurindeks i Tyskland. På WBFSH's rangliste over dressurhingste med afkom i international Grand Prix har han næsten lige så længe ligget i top 10. I 2019 ligger han nr. 10.

 

Far til 30 kårede sønner

Han er far til 30 kårede sønner, heriblandt elitehingstene Diamond Hit og Blue Hors Don Romantic, samt til årets hoppe i Oldenburg to gange og årets hoppe i Dansk Varmblod tre gange. I alt over 20 DV-medaljehopper, heraf fire med guld.

 

Fremragende døtre i avl og sport
Det er særligt Don Schufros døtre, der har markeret sig i stor stil, og det er også i udstrakt grad døtrene, der har repræsenteret Don Schufro som faderhingst ved UVM og store mesterskaber som EM, World Cup og OL. Det gælder UVM-vinder UNO Donna Unique og UVM-finalist Rebelle, der begge har gået international lilletur, Donna Asana, der har gået international Grand Prix, lige som Dorina, der har gået OL samt flere døtre i international Grand Prix heriblandt Isabell Werths Weihegold.


Don Schufro spiller en tilsvarende stor rolle som morfar og oldefar til topheste. Således er han morfar til topheste som bl.a. Deja, Skovens Rafael og Sezuan og oldefar til bl.a. Glock's Zonik og For Romance I og II m.fl.

 

Kilde: Blue Hors

 

Billede

 

En avlslegende igennem to årtier er er stedt til hvile.Blue Horse Don Schufro er ikke mere. Blue Hors meddeler i en pressemeddelelse at alderen indhentede ham, efter et velfortjent otium (Billede: Blue Hors)


Tilføjet d. 02-01-2020 kl. 15:55 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-12-19 Don Schufro stadig med i toppen
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
20-03-18 Levende legende fylder 25 år
26-12-13 Lars Petersen gifter sig
01-02-11 Don Schufro succes i Sverige
14-01-11 Blue Hors hingste til tops i Tyskland
03-12-10 Blue Hors Don Schufro i top
30-06-10 Blue Hors Don Schufro afkom til VM i Verden for Tyskland


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider