Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DV's nye indekstal er klar

Så har DV opdateret statistikkerne efter opgørelsen af årets bedømmelser for 2017, og de deneste opdaterede indekstal og ranglister ligger nu klar online for hingste og hopper i springning dressur og eksteriør

 

Ny opgørelse hvert år

Når året er afsluttet, genberegnes Dansk Varmblods indekstal nemlig for hopper og hingste i springning, dressur og for eksteriøret. De nye ranglister ligger klar online. Dansk Varmblods indekstal er netop opdateret med alle bedømmelser, championats- og konkurrenceresultater fra 2017, og de kan nu ses på varmblod.dk

 

Hvad udtrykker tallene?

Indekstallene udtrykker hestens forventede avlsværdi i forhold til de øvrige heste i Dansk Varmblod. De er et godt supplement til avlsarbejdet, men ikke den endegyldige sandhed. Indekstallene er en sandsynlighedsberegning, hvor avlsværdien beregnes indirekte ved at samle så mange oplysninger på hesten, som det er mulig.

 

Jo højere indekstal, desto bedre forventes egenskaben (spring, dressur eller eksteriør) at slå igennem. Et indeks på 100 svarer til Dansk Varmblods gennemsnitlige kvalitet. Er indekstallet over 120, er hesten blandt de 16% bedste og er indekstallet over 140, er hesten blandt de 2,5% bedste.

 

 

Hestedatabasen

Indekstallene bliver også hurtigst muligt offentliggjort på Hestedatabasen, som alle medlemmer af Dansk Varmblod har gratis adgang til. Vil du vide mere om hvilke resultater, der indgår i indekstallene, henvises til avlskonsulent Karina Christiansens artikel her.

 

Ønsker man at kende sikkerhederne henviser DV til Hestedatabasen, hvor de findes sammen med indekstallet på de enkelte heste. Enkelte hingste, især unge hingste har kun et unghesteindeks, da der endnu ikke er nok bedømte afkom i chamiponats- eller konkurrenceindeks.

 

Til eksempel er den tredobbelte UVM guld-vinder i dressur Sezuan DVH 1110 ny på dressurindekslisten. Han topper unghesteindekstallene (beregnet på baggrund af resultater fra sadelkåringer og egnethedstest) med et tårnhøjt dressurindeks på 177, beregnet på baggrund af 49 afkom.

 

Gå til siden med hingstenes indekstal her

Gå til siden med hoppernes indekstal her

 

Kilde: Dansk Varmblod

 

Billede

 

Så har DV opgjort årets bedømmelser for 2017, og de seneste opdaterede indekstal og ranglister ligger klar online for hingste og hopper i springning dressur og eksteriør. Den tredobbelte UVM guld-vinder i dressur Sezuan DVH 1110 er ny på dressurindekslisten. Her med tyske Dorothee Schneider i sadlen (Arkivfoto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 08-02-2018 kl. 09:23 af i kategorien Avl.
Tags: DV og Indekstal.

Seneste relaterede nyheder
17-02-20 Gallashows med masser af heste
22-01-20 DV Stationsafprøvning 2020
07-12-19 Kataloget over hingste til forbesigtigelse ligger klar
04-12-19 Dansk Varmblod omstrukturerer
04-12-19 Dansk springhest solgt for millionbeløb
11-11-19 Deltagere til Blue Hors Championat er fundet
09-09-19 Udtagelse til DWB World Cup følauktion
30-08-19 Stationsafprøvning i DV - så er det nu
11-08-19 Flot DV følskue på Vilhelmsborg
09-08-19 Hopperne dansede regnen væk i Brønderslev


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider