Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Så er næsebåndsreglen en realitet

I efteråret offentliggjorde Dansk Ride Forbund, at de ville indføre en ny regel omkring næsebåndets stramhed for alle dicipliner under DRF.. Det skabte megen debat, og selvom det blev offentliggjort at de ville tage debatten sammen med DR-IF (Dansk Ride Instruktør Forening), men dette er der efterfølgende ikke meldt noget nyt ud om. Nu er d. 1. januar rundet, og i det nye reglement står der at næsebåndet minimum skal have 1,5 cm frihed fra næseryggen til den indvendige side af næsebåndet.

Reglen er indført på baggrund af DRFs omfattende udstyrsundersøgelse tilbage i 2014 og 2015, hvor 3000 stævneheste blev undersøgt.
DRF har i dag meldt ud, at det er vigtigt at reglen implementeres sammen med en god og konstruktiv dialog mellem officials og ryttere. Derfor vil officials blive undervist i implementeringen af reglen samtidig med officialdagen d. 14. januar 2018.

Dialog er vejen frem
Udstyrsundersøgelsen er endnu ikke offentliggjort. Dog er det offentliggjort, at undersøgelsen viser en tydelig sammenhæng mellem stramme næsebånd og forekomsten af mundlæsioner hos stævneheste. DRF har meldt ud, at de ikke ønsker at brug af udstyr kan medføre læsioner i hestenens mål, hvorfor denne regel er kommet i reglementet.

DRF ønsker at implementeringen af denne regel skal foregå sammen med en god og konstruktiv dialog mellem rytterne og officials, hvorfor der i forbindelse med officialsdagen vil blive afholdt en workshop, hvor TD'erne bliver orienteret om baggrunden af reglen samt at de vil blive instrueret i, hvordan reglen skal implementeres og evalueres.

I novemer 2018 vil effekten og implementeringen af reglen blive evalueret. En ny udstyrsundersøgelse er planlagt til også at blive foretaget, men det vil i så fald først være om et par år. Her vil der så kunne undersøges, om DRFs efterfølgende tiltag har haft en effekt, herunder om næsebåndsreglen giver færre mundlæsioner i hestenes munde.

Kilde: Dansk Ride Forbund


Tilføjet d. 02-01-2018 kl. 23:48 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
19-05-18 New Zeeland vil også ændre næsebåndsreglen
22-03-18 Nyttig video om næsebåndsreglen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider