Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nyttig video om næsebåndsreglen

Dansk Ride Forbund har som bekendt indført og været international forgænger for en stramning af den såkaldte næsebåndsregel, og har i forlængelse med reglens ikrafttræden den 1. januar 2018, produceret en nyttig instruktionsvideo, der kan være en god hjælp til hesteejere og ryttere for korrekt tilpasning af næsebånd

 

Næsebåndets stramhed - et meget debatteret emne

I forlængelse af de mange drøftelser af næsebåndets anvendelse på hesten gennem de seneste år, og den omfattende udstyrs undersøgelse som Dansk Ride Forbund for nylig har gennemført, har forbundet som bekendt strammet reglerne for brug af næsebånd. Regelændringen trådte i kraft 1. januar 2018.

 

DRF lancerer informations video

Som en hjælp til ryttere og hesteejere med at efterleve det ændrede regelsæt, har DRF produceret en nyttig demonstrationsvideo af den nye stramning af næsebåndsreglen. Formålet med videoen er at bidrage til at reglerne bliver implementeret korrekt og til at foregå i god og konstruktiv dialog mellem ryttere og officials, og her er instruktionsvideoen med garanti et velkomment redskab, til at hjælpe ryttere og hesteejere til at udføre tilpasningen korrekt.

 

 

Mere plads mellem næsebånd og næseryg

Den store velfærdsundersøgelse som DRF henviser til, omfattede 3.000 stævneheste og viste, at der er en sammenhæng mellem næsebåndenes stramhed og forekomsten af mundsår i alle discipliner og på alle niveauer.

 

DRF vil med regelændringen således gerne bidrage til at forhindre, at brug af udstyr i sporten medfører læsioner i hestens mund, hvilket er årsagen til, at der nu skal være plads til en måleenhed på 1,5 cm mellem næsebåndet og næseryggen.

 

Stor international interesse

På grund af den store internationale interesse der har været for det danske initiativ, og de tilsvarende regelstramninger der er fulgt med i flere andre lande, har Dansk Ride forbund tillige udgivet en engelsk version af demonstrationsvideoen til gavn for de mange udenlandske ryttere, hesteejere og organisationer.

 

DRF oplyser at de har været i god dialog med Dansk Ride-Instruktør Forening (DR-IF) om implementeringen, og effekten og implementeringen af reglen vil blive evalueret ved udgangen af 2018.

 

Se informationsvideoen på dansk her og på engelsk her

 

Billede

 

Dansk Ride Forbund har som bekendt indført, og været international forgænger for en stramning af den såkaldte næsebåndsregel, og har i forlængelse med reglens ikrafttræden den 1. januar 2018, produceret en nyttig instruktionsvideo, der kan være en god hjælp til hesteejere og ryttere for korrekt tilpasning af næsebånd (Arkivfoto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 22-03-2018 kl. 11:38 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
29-01-21 Der afholdes fortsat ponymålinger
29-01-21 Mentor-weekend i distance aflyst
23-01-21 Agria flyttes til efteråret
23-01-21 Relevante corona-informationer fra Dansk Ride Forbund
27-12-20 Kompensationsmuligheder og hjælpepakker
27-12-20 U25-vinder uden finale
08-12-20 ECCO Cup U25 og Bundgaard Byg Cup aflyst
08-12-20 Corona restriktioner igen
08-12-20 Ændringer i opgradering fra C til B-licens for ponyryttere
04-12-20 Reviderede bestemmelser under DRF


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider