Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Official beklager hubertus-ulykke

Den erfarne mandlige official der kolliderede med vinderen af årets hubertusjagt i Dyrhaven, men som heldigvis kun kom lettere til skade, erkender sin andel i uheldet, og beklager hvis det gav skår i sejrsrusen for Catrine Goldschmidt, der vandt årets jagt

 

Kollission med official

Det var den meget erfarne 77-årige official Jan Berg, der tiltrak sig særlig opmærksom ved dette års hubertusjagt i Dyrehaven ud for opløbsstrækningen ved Eremitageslottet i Klampenborg, da han kolliderede frontalt med jagtfeltets vinder lige efter målstregen.

 

Hans væsentligste rolle som official ved hubertusjagten var paradoksalt nok, at sørge for sikkerheden og sikre at ingen af de mange fremmødte publikummer eller deltagere kom til skade ved begivenheden. Men det gjorde han altså selv, ved en fejltagelse.

 

Det var en dramatisk og chokerende oplevelse, der udspillede sig foran tusinder af tilskuere, der bl.a. inkluderede repræsentanter fra kongefamilien, da Jan Bang blev løbet frontalt over ende af den galoperende vinderhest og kom ind under hesten. I et stykke tid, lå den 77-årige official livløst på ryggen, men kom efterfølgende til sig selv, da ambulancefolkene hurtigt stødte til, og heldigvis var ulykken ikke så alvorlig, som det kunne så ud, fda den ikke helt unge official blev kock-outet af de galoperende ca. 600 kg hest (se her).

 

Rutineret Herre

Jan Bang er ellers en rutineret og erfaren herre i rollen som official, og har i mere en 25 år været en fast del af holdet bag afviklingen af hubertusjagten. Han beklager i øvrigt at han selv havde sin andel af skylden for at ulykken opstod, til trods for sin store erfaring som official ved netop denne event, og beklager såfremt det gav skår i glæden over sejren hos vinderen af Hubertusjagten Catrine Goldschmidt, som var så uheldig at ride ind i jan Bang, med stor fart.

 

"Det er dybt beklageligt, at jeg skulle være med til at ødelægge det for Catrine, som vandt opløbet til årets Hubertus-jagt. Det skulle have været hendes store dag. Jeg har i mange år stået for sikkerheden ved Hubertus-jagterne, og har selv tidligere redet ved jagterne, og så skulle det lige ske for mig", skriver Jan Bang i et svar til BT.

 

Umuligt at afværge

Catrine Goldschmidt kunne på ingen måde afværge uheldet, da afslutningen på opløbet endte i en kurve ved målstregen og sigtbarheden derfor var begrænset forud for at hun var umiddelbart forud for Jan Bang som befandt sig lige midt på strækningen. Da begge parter så i sidste øjeblik forsøgte at undvige hinanden, var de så uheldige, at trække til samme side.

 

Se ulykken på sekvensen her

 

Billede

 

Den erfarne mandlige official der stod i vejen for vinderen af årets hubertusjagt, men som heldigvis kun kom lettere til skade, erkender sin andel i uheldet, og beklager det gav skår i sejrsrusen for Catrine Goldschmidt, der vandt årets jagt (Arkivfoto: CS-foto.dk)


Tilføjet d. 09-11-2017 kl. 07:13 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-09-20 Hubertusjagten i år er aflyst
13-12-19 Når Juleønsket er et nyt ben
05-11-17 Official redet ned af vinderhest
06-11-16 Hubertusjagt uden stor dramatik
11-02-16 Håret op under hjelmen - en sikkerhedsrisiko?
09-12-14 12 heste dræbt i togkollision
05-07-14 Fra trailer til pindebrænde
15-06-14 En sort lørdag for en farlig sport
10-05-13 Har du en førstehjælpsinstruks til heste?
19-05-13 Har du en førstehjælpskasse til hesten?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider