Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Heslegård klar til sidste ECCO Cup kvalifikation

Heslegård Sportsrideklub lægger i den kommende weekend rammer til årets sidste ECCO Cup kvalifikation i dressur for juniorer, youngridere og U25-ryttere - den såkaldte Jackpotrunde, hvor ekvipagerne kan optjene dobbelte point. Stævnet afvikles samtidig med Agria DRF-mesterskabet i paradressur for U25

 

Masser af stævneaktivitet på Heslegaard i weekenden

Adskillige af Danmarks bedste unge dressurryttere mødes denne weekend, når Heslegård Sportsrideklub (HGS) inviterer til sidste kvalifikation af ECCO Cup for juniorer, youngridere og U25-ryttere. Sidste runde af den populære cup er også kendt som Jackpotrunden, fordi ekvipagerne optjener dobbelt point. Så der er for alvor noget at ride om. Kvalifikationen rides over to dage; lørdag og søndag.

 

De samme to dage er der også mulighed for at se nogle af landets dygtigste unge pararyttere, når der skal kæmpes om Agria DRF-mesterskabet i paradressur for U25. Og med fri entre hele weekenden er der rig mulighed for at opleve flot ungdomsdressur.

 

Dobbelt pointantal på spil
17 juniorer, 15 ungryttere og ti U25-ryttere skal i kamp om pointene ved Jackpotrunden og dermed forsøge at tjene nok point til at opnå adgang til den flotte finale, der i år afholdes i Nordjylland den første weekend i december. Den sidste kvalifikationsrunde i ECCO Cup, er kendt som Jackpotrunden, fordi ekvipagerne ved denne runde optjener dobbelt point. Så der vil være hård kamp om pladserne.

 

For junior- og ungryttere gælder det, at de 15 bedste fra lørdagens klasse går videre til søndagens kür og i cuppen for U25 går alle ekvipager videre til küren.

 

8 nye juniorekvipager og 2 nye ungrytterekvipager til start
Af de 17 tilmeldte juniorekvipager er de otte nye i ECCO feltet. En af dem er sidste års danske mester og sølvvinder fra mesterskabet i år, Karoline Rohmann & Noosa Melody. Karoline stiller med to heste til start ved weekendens kvalifikation. Udover Noosa Melody er det Jakas Don Louvre.

Kun to af de 15 tilmeldte ungrytterekvipager er nye i feltet. Det er Signe Andersen, der kommer med Dunhill. Dunhill er placeret internationalt i lille tur med Sidsel Mørkenborg Riis, men under Sidsels graviditet er det altså Signe Andersen, der har overtaget tøjlerne på den velgående vallak. Ny i ungrytterfeltet er også Caroline T. Elsner og Alskenz Firfod. Ekvipagen vandt sølv ved DRF-mesterskabet for juniorer i 2016, og var samme år med på det bronzevindende juniorhold ved EM i Spanien.

 

5 nye kombinationer i U25-klassen
Hele seks af de 10 tilmeldte ekvipager i U25 klassen er debutanter i ECCO Cup for U25. En enkelt af de nye kombinationer er en norsk gæst, men ellers er det dygtige unge ryttere, der er kendt fra junior og ungrytterklasserne, der nu skal prøve kræfter med dressurens sværeste niveau. Blandt de nye kombinationer er for eksempel Pernille Koch Rasmussen og Heslegård's Robert. Pernille og Robert ligger rigtig godt til i den samlede stilling af ECCO Cup'en for ungryttere, men på Heslegård har de altså kastet sig ud i at prøve kræfter med en nyt niveau. Og hvor ellers end på "hjemmebanen".

 

Den 16-årige vallak Robert er nemlig avlet på Heslegård. For Pernille og Robert er det debut på det niveau. Målet er at få en god tur. Som Pernille siger: "Nu prøver vi. Det er første gang jeg selv starter højere end PSG, så springet er rimelig stort, men Robert er total med på legen derhjemme. Det er super dejligt med en positiv hest der totalt har ja-hatten på, så nu prøver vi simpelthen at kaste os ud i det".

 

Blandt de nye kombinationer i U25 klasserne er også Maja Andreasen på Kano og Nanna Skodborg Merrald på Sådan Que. I 2015 tog Maja og Kano bronzemedaljen ved DRF-mesterskabet for ungryttere og nu er ekvipagen altså klar til at prøve kræfter med det sværeste niveau indenfor dressur. På trods af sine kun 24 år har Nanna Skodborg Merrald masser af Grand Prix erfaring. Til stævnet på Heslegård medbringer hun en af sine nye stjerner, den 9-årige Quarterback hoppe Sådan Que.

 

ECCO Cup - for talentudviklingens skyld
Formålet med ECCO Cup er at fremme den danske elite inden for dressursporten, så ekvipagerne kan dygtiggøre sig mod internationalt niveau. ECCO Cuppen strækker sig fra kat. II-ponyer til U25 Grand Prix, hvilket skal sikre en rød tråd i de unge talenters udvikling og karriere. ECCO Cup rides årligt over tre kvalifikationsrunder og en finale. Finalestævnet er den 1.- 3. december 2017 på Uggerhalne Sportsrideklub.

 

Kvalificeret til finalerunden er de 15 Kat. I og 10 Kat. II ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Kvalificeret til finalerunderne for juniorer og ungryttere er de 15 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. For både ponyer, juniorer og ungryttere gælder det, at man skal have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne. Kvalificeret til U25 finalerunden er de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder.

 

AGRIA DRF-Mesterskab i para-dressur for U25
Mesterskabet for de unge pararyttere er stadig nyt, idet det blot er anden gang det afvikles. Syv ryttere og deres heste er til start i mesterskabet i år, hvor alle ekvipagerne dyster mod hinanden og bedømmes ift. deres respektive handicap-grad. Rytterne rider novice-program lørdag og kür søndag, og mesterskabet afgøres ved sammenlægning af resultaterne fra begge klasser.

 

 

Kilde: DRF

 

Billede

 

Heslegård Sportsrideklub lægger i den kommende rammer til årets sidste ECCO Cup kvalifikation for juniorer, youngridere og U25-ryttere, Stævnet afvikles samtidig med Agria DRF-mesterskabet i paradressur for U25 ( Foto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 03-11-2017 kl. 10:29 af i kategorien Ridesport.
Tags: Ecco Cup.

Seneste relaterede nyheder
08-12-20 ECCO Cup finalen alligevel reddet
11-09-20 Ecco Cup jackpot i Solrød
22-02-20 Ecco Cup udfordres af overvældende interesse
03-12-18 Imponerende præstationer i ECCO Cup finalerne
30-10-18 Heslegård lægger rammer til ECCO Cup
09-10-18 3. kvalifikation af ECCO Cup afgjort
25-06-18 ECOO Cup kvalifikation i Hjallerup afgjort
23-09-17 ECCO Cup finalerne flyttes til Uggerhalne Sportsrideklub
15-03-17 Ponyer til ECCO CUP
27-02-17 ECCO Cup 2017 skudt godt i gang i Sundeved


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider