Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Et brag af Trakehner Hengstmarkt 2017

Trakehner Hengstmarkt 2017 bliver et festfyrværkeri af spændende indslag og højdepunkter, når det tyske Trakehner Verbands årlige hingstekåring skydes i gang i Neumünster Hostenhalle i dagene den 19-22 oktober 2017

 

Et brag af et arrangement

Det bliver et festfyrværkeri af unghingste af høj kvalitet, årets bedste hopper, afkomstsamlinger, showindslag og masse andre højdepunkter, når det tyske trakehner avlsforbund skyder årets hingstekåring i gang i Neumünster i dagene den 19-22 oktober 2017.

 

Arrangementet forventes at tiltrække sig besøgende fra hele verden, der med interesse vil overvære udvælgelsen og kåringen af hingste, foruden at tage aktiv del i de to planlagte aktioner og en masse andre spændende arrangementer og indslag.

 

34 unghingste efter 22 fædre hingste

I alt er 34 ungheste blevet udvalgt til deltagelse i den endelige selektion i forbindelse med den årlige hingstekåring, og arrangørerne melder at samtlige hingste i år er af særdeles høj kvalitet.

 

"Vi har set et antal exceptionelle ungheste i løbet af selektionsprocessen med imponerende kvalitet i forhold til eksteriør og bevægelse og med eksemplariske røgten resultater " udtaler direktør og avlsleder Lars Gehrmann, som er glad for at præsentere 2017 selektionen.

 

Stor indflydelse fra Gribaldi

I alt 22 unghestefædre vidner om en høj grad af diversitet i afstamningen af de fremstillede ungheste, og selvom den store indflydelse af Gribaldi blod er helt evident, bidrager også hingste som Herzruf, Le Rouge og Windsor sønner til samlingen, for blot at nævne nogle få af de hingste der bidrager med attraktive genetiske alternativer.

 

Millinneum dominerer igen i år

Stjerne hingsten Millennium har igen den største indflydelse på dette års hingstekandidater, efter som han er repræsenteret ved hele seks unghingste i Neumünster.

 

De etablerede hingste Saint Cyr og Schwarzgold er repræsenteret ved tre sønner hver.

 

Fremvisning af unghingste til kåring

Torsdagen starter som vanligt ud med en præsentation af unghestene, fremvisning på hård bund og på trekantbane. Løsspringningen finder sted fredag morgen og hingstene vises løse i hallen lørdag morgen. Den endelige kåring finder sted søndag.

 

Auktion over frasorterede hingste og rideheste

Der vil være auktioner over frasorterede hingste og rideheste lørdag eftermiddag. Samlingen af rideheste rummer flere lovende dressurheste, så som den KWPN og trakehner kårede hingst Best Game (e. Easy Game / Iskander), en vallak der går M klasser.

 

Tillige vil der være en række unge military kandidater, fra den unge sadelvante hest til talentfulde heste med de helt store sports potentialer, så som Kirwan (e. Zauberdeyk), der efter at have kvalificeret til unghestechampionaterne er en lovende konkurrencehest for den kommende sæson.

 

Auktions-juveler

Lørdagens præsentationer vil byde på kårede hingste og præmie hingste og herudover årets fløjhingst, vil få hjerterne til at slå hurtigere på søndagens auktion.

 

Udover hingstene vil der være en samling af otte håndplukkede hopper, 15 exceptionelle gode føl, ud af de bedste blodlinjer med store potentialer for avl og sport, som fx præmiehoppen Gladness (e. Inclusive), der blev reservefløj ved Tasdorf inspektionen i 2016 og efterfølgende har vundet flere rideklasser. Tillige hoppen Krishna (e. Elfado), der vandt Schleswig-Holstein inspektionen og den efterfølgende brugsprøve, med flotte karakterer for både ridelighed og gangarter.

 

Føl og rideheste der vil indgå på auktionen, vil blive fremvist alle dage og ridehestene kan afprøves før auktionen efter forudgående aftale.

 

Et embryo føl på auktion for første gang i Tyskland

For første gang sættes et embryo føl med en helt unik afstamning på auktion på Trakehner Hengstmark.

 

Moderen til føllet er hoppen Zikade, som blev kronet som national champion med Dorothee Schneider I sadlen, og faderen er unghingsten Freiherr von Stein, der for nylig sikrede sig en bronze ved de Tyske nationale mesterskaber for 4-årige rideheste med Kay Pawlowska i sadlen.

 

Embryoet er allerede succesfuldt indsat i en surrogat hoppe, som er klar til at blive overdraget til køberen af embryoet for den resterende drægtighedsperiode, indtil føllet er afvænnet. Tyskland har aldrig tidligere haft et ufødt føl på auktion, selvom dette har været praktiseret i både Belgien og Holland i nogen tid, og det er således for første gang et ufødt føl sælges på auktion i Tyskland.

 

Showtid fredag og lørdag aften

Fredagens show program byder på løsspringnings konkurrence med ti håndplukkede unge springtalenter. De bedste dressurtalenter der deltager i TSF dressurheste championatet på Prix St. georges niveau hen under aften. Endnu et af dagens højdepunkter bliver når den bedste 3-årige hoppe hædret blandt de højest bedømte hopper i 2017, en begivenhed der altid tiltrækker sig opmærksomhed fra avlsentusiaster.

 

Lørdag aften afholdes som vanligt det store trakehner gallashow, et show der ofte tiltrækker sig opmærksomhed langt ud over trakehner rækkerne, med deltagelse af mange forskellige hesteracer, discipliner og forskellige typer af showindslag.

 

For at sparke stemningen i gang og løfte den til op under loftet, afvikles der for første gang en military konkurrence i showet med deltagelse af ti trakehner military heste der konkurrerer mod hinanden i højhastighed på en bane med både faste spring og almindelige springbane forhindringer. Det handler om at minimere fejl og tid, og publikum bliver opfordret til at give bifaldene fuld skrue til de medvirkende i konkurrencen. Under gallashowet præsenteres tillige de nyudnævnte elitehingste afkomstsamlinger m.v.

 

Du kan finde mere information om hingstekåringen og programmet på på Trakehner Verband's hjemmeside her, på Facebook her, og se præsentationen af de lækre unghingste på Youtube her

 

Billede

 

Så varmes der op til den årlige hingstekåring i det tyske trakehnerforbund, der bliver et brag af et arrangement

 


Tilføjet d. 22-09-2017 kl. 15:32 og sidst rettet den 03-10-2017 kl. 08:25 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
21-10-16 Trakehner hingstekåring i gang
23-10-15 I Danmark er jeg født!
21-10-14 Store følelser og historisk vingesus
19-10-14 Publikum ’darling’ bliver fløjhingst 2014!
19-10-14 16 nye spændende hingste kåret
19-10-14 Tre nye elitehingste
18-10-14 Publikums unghingste ’darlings’
18-10-14 Mange lækkerier blandt auktionshestene
17-10-14 Årets hest i sporten 2014 – bliver til to!
16-10-14 Årets Hingst – King Arthur


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider